CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Nak Cantik Tapi Jumpa Doktor Tiruan, Dapatlah 'Tek' Senget! Tu Pun Tak Serik?

23-5-2020 08:07 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 20460| Komen: 85|Original author: Cari-Azza

Description: Walaupun raya tidak semeriah tahun-tahun sebelumnya, segelintir wanita sanggup berhabisan wang ringgit untuk meraikan Syawal.


Walaupun raya tidak semeriah tahun-tahun sebelumnya, segelintir wanita sanggup berhabisan wang ringgit untuk meraikan Syawal. 

Selain kelengkapan rumah dan juadah Aidilfitri, kecantikan paras rupa tetap diutamakan. Lebih dasyat, ada yang sanggup merubah wajah semata-mata untuk tampil cantik.

Yang menjadi masalahnya, mereka mahu jelita tetapi berjumpa dengan 'pakar' yang salah. 

Tak takut kesan jangka masa panjang ke?



Kredit foto: Twitter

Menurut Fiy, rawatan seperti ini banyak diiklankan di media sosial terutamanya Instagram membuatkan segelintir wanita mahu mencubanya untuk cantik. 

Nampaknya, krim kecantikan tidak lagi mencukupi kerana ada yang rela ditusuk jarum dan benang di wajah. Malah, ada juga pembedahan bagi membesarkan payudara!


Kredit foto: Twitter

Walaupun ianya kelihatan agak pelik, namun dengan tanpa segan silunya golongan ini memaparkan 'keindahan' payudara yang telah diubahsuai. Bagi mereka, bentuk bulat dan tegang itu cantik.


Kredit foto : Twitter

Bagi warganet, wanita yang sanggup membuat pembedahan ini hanya memikirkan keseronokan sekarang, tetapi tidak memikirkan mengenai kesannya di masa hadapan. 

Aduhai, sayangnya merisikokan diri sendiri dengan pelbagai penyakit serta menyekat kebebasan seperti orang normal.



Kredit foto : Twitter

Kredit foto : Twitter

Mengapa ada wanita yang sanggup melakukan perkara sebegini? Adakah kerana mahu sentiasa dipandang cantik oleh lelaki atau memang sengaja mencari nahas? - CARI

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (6 people)


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote liyamariska 23-5-2020 08:17 AM
Serious rupa kopek cm pelik...

Quote CiliPadiSedap 23-5-2020 08:28 AM
liyamariska replied at 23-5-2020 08:17 AM
Serious rupa kopek cm pelik...

masa beromen pun laki dia isap kopek rasa filler , ngeri. besar2 naik kapal terbang meletup tetek sbb air pressure walaupun dalam kapal terbang dah depressure tapi risiko tetap ada bagi kopek dan hantu kopek kredit sis vokuru
Quote CiliPadiSedap 23-5-2020 09:05 AM
sis vokuru cakap tetek kopek filler ni kena buat alignment ada masalah balancing berat  bearing nipple.
Quote noor2 23-5-2020 09:07 AM
Walau pun teteknya palsu  ...tengok body dlm gambar tu lawa lagi body orang yg rajin jogging dan exercise . ..walau dah umur 40an.....

Semua nak mudah cucuk sana sini ...last2 nampak pelik dan mengerikan
Quote kambinggila 23-5-2020 09:09 AM
macam gambar di photoshop secara bebal jer
Quote Fur 23-5-2020 09:32 AM
Rugi je buat mcm2 tp tetap nampak x sempurna. Senget la ape la. Original pun kalau senget tetap masih cantik.
Quote binipopeye 23-5-2020 09:46 AM
kecantikan melalui penyiksaan.... ini seksa bodoh... alang2 cari laa doktor bertauliah
Quote KIM.K 23-5-2020 09:58 AM
liyamariska replied at 23-5-2020 08:17 AM
Serious rupa kopek cm pelik...

Tu kopek pondan I can tell
Bodyfat dia lain dari pompuan
Quote KIM.K 23-5-2020 10:03 AM
Kim kardashian masa amik video dengan adik dia tak boleh pegang fon lama2 lengan dia kebas. Maybe kopek buat besar sgt tekanan kat blood vessels
Quote AyaqMeloSuam 23-5-2020 10:05 AM
Ada kn jual cream bg nipples pinky2 gitewww.   
Quote Kurex 23-5-2020 10:11 AM
Mana eh @Victorioussss ??? Dia suka kalau benang macam ni....
Quote evlinne 23-5-2020 11:02 AM
Ukasa dgn fara mendosa buat tetek filler camnilah kan? Sbb teteknya tetibe membesar dlm masa singkat.
Tapi otaknya makin mengecil dri otak burung unta...
Quote hyie 23-5-2020 11:23 AM
pakai je lah krim penegang kopek by Liz a.k.a sis Haliza Misbun...tak taulah sheols ada jual lagi ke tak kekdohnye
Quote nikola.tesla 23-5-2020 11:34 AM
payudara tak normal kalau macam tu.mana ada cantik.tak payah lah nak buat pembedahan macam tu.tak lawa pun.biar kecil asal natural
Quote LostStar 23-5-2020 11:39 AM
Seramnya tengok gambar cocok2 muke tu.. errrr...
Quote belilies 23-5-2020 11:56 AM
Sebbaek iols jenis yg takut jarum. Pergi jumpa dentist pun iols takut.
Quote belacan_gurl 23-5-2020 12:13 PM
Auwww yang suntik hidung tu nampak sakitnya
Quote BlackOpium 23-5-2020 12:21 PM
Part donut salah adunan tu tak boleh blah hahaha
Quote najib888 23-5-2020 12:33 PM
Boh filler tapi tak buat alignment.. tek juling kot.. balancing pun nampak gaya tak berapa betul

Lihat semua komen(85)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 03:53 PM GMT+8 , Processed in 0.092217 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top