Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Masyuk' Jual Air Jagung, Amir Raja Lawak Tak Menang Tangan Di Bulan Ramadan

19-5-2020 10:20 AM|Oleh: intan| Komen: 24

Kalau dah nama rezeki, berniaga apa pun pasti mendatangkan hasil buat mereka yang berusaha.

Begitulah yang sedang dialami oleh Amir Raja Lawak yang mengusahakan perniagaan air jagung sejak tiga tahun lalu.


Kredit foto: IG 

Walaupun tidak menjalankan perniagaan di bazar Ramadan seperti tahun-tahun sebelum ini, air jagungnya tetap menjadi buruan orang ramai.

Amir atau nama sebenarnya Mohammad Amirullah Azmi, 31, bersyukur apabila rezekinya semakin bertambah pada Ramadan kali ini.



"Kalau dulu saya berniaga di bazar, tapi pada tahun ini saya menumpang sahaja berniaga di hadapan kedai milik rakan yang terletak di Prima Saujana, Kajang.


Kredit foto: IG

"Tapi, tak sangka pula sambutan kali ini lebih baik daripada berniaga di Bazar Ramadan. Tahun ni siap pasang ejen dan runner.

"Malah, saya dapat permintaan luar biasa daripada ejen Air Jagun Amirreka yang berada di sekitar Lembah Klang" ujarnya ketika ditemui mStar online.

Sudah pasti air jagung Amir ini sedap kerana mendapat permintaan yang tinggi. Anda pernah cuba? Kongsikan kepada kami. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
1
Komen: 24
Komen

Previous : Fattzura Rakam Kembali Seloka Hari Raya Hail Amir & Uji Rashid, Comel Kan?

Next       : "Saya Paling Tak Suka Keluar Shopping" - Emma Maembong

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 23-5-2020 02:01 AM
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 06:25 PM
sedihnya amer ni
tred dibuka pd 19/5, komen stakat ni 21/5 baru 18 komen je
risteena yg takde baka ...

Khennn, mentang2 la amer ni rupa budu habis....

Atleast heols tak merempan mintak bantuan, tak show off kaya.

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 19-5-2020 11:21 AM
Mulia lg Amir ni banding dgn Ogy yekk.. xde meroyan menglembu kan netizen utk minta bantuan gomen.
Quote husna_amal 19-5-2020 12:18 PM
Amir ni memang dari dulu lagi meniaga. Takde nya bergantung satu2nya pada pendapatan lakonan dan lain2.
Quote aemon 19-5-2020 12:32 PM
Ogy baik ko buat pes air jagung je la.ni pes kari je mana la nk untung sgt..
Quote afie_m 19-5-2020 12:32 PM
alhamdulillah...bagus dia ni
Quote cupu 19-5-2020 12:47 PM
Masa skrg ni..air jjagung,air oren,air ribena pun semua sedap...klu dpt nescafe ais aduuhhh...
Quote Fur 19-5-2020 12:53 PM
Aku baca ni sambil hirup kopi panas. Nikmat.
Quote Lailerthee 19-5-2020 01:19 PM
Suka dia ni pandai cari duit sendiri
Quote boboiyot 19-5-2020 01:36 PM
Yang rajin tak mendiva macam ni biasanya tak susah.....hidup aman2 takde job pun
Quote Aunty_Acid 19-5-2020 03:20 PM
Ms dulu aku x kenal dia ni, tiba2 dia request nk follow ig aku, aku approved je la, x lama lps tu dia unfollow aku, rupanya dia nk kumpul followers hahahaha. Aku tau dia ni retis dari bod ni la
Quote slyfynx 19-5-2020 06:49 PM
Jap, bukan dah ade ke thread pasal ni?
And, bape banyak wartawan cr ni?
Nape semua format penulisan same?
Ke wartawan cari hijack thread org buat thread die?

-CARI
Quote Mizlyn 19-5-2020 08:53 PM
Kadang tgk amir ni kesian ..tapi nmpk dia rajin niaga je..semoga murah rezeki amir
Quote fadzyjemi 19-5-2020 09:46 PM
Harap biz amir bertambah maju
Quote LadyCarefree 19-5-2020 10:25 PM
Ooooooo kalai si serina punya mahal giler
Quote cari3lah 19-5-2020 10:42 PM
Hebattt amerikaaaaa
Quote giyomi 20-5-2020 11:47 AM
tu ar, bila jadi artis terus taknak wat keje len, meroyan mintak special treatment. cam amerika ni, tak kisah, jd artis tp ttp berpijak ditanah yg nyata
Quote hollahop 20-5-2020 12:56 PM
dia ni mmg rajin cari duit. bukan first time dia niaga ni. mcm2 dia buat, moga amir dimurahkan rezeki.
Quote Denco 20-5-2020 01:20 PM
bagus amit...moga maju jaya. tah2 artis mcm amir yg x ek nk tunjuk kaya ni lg lebat income
Quote leewh23 21-5-2020 05:44 PM
tu ar, bila jadi artis terus taknak wat keje len, meroyan mintak special treatment.
Quote cmf_premierleag 21-5-2020 06:25 PM
sedihnya amer ni
tred dibuka pd 19/5, komen stakat ni 21/5 baru 18 komen je
risteena yg takde bakat tu pun bleh dpt komen smpi 30 komen bila tred baru je dibuka x smpi 5 jam pun w/pun byk komen menghencap je dlm tu

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top