CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tak Perlu Ubat Atau Suplemen, Pakai Gelang Je Boleh Lindungi Dari COVID-19

16-5-2020 10:15 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 7912| Komen: 46|Original author: Oleh: natrahn

Description: Sehingga kini, penawar COVID-19 masih belum dijumpai. Namun, baru-baru ini tular pula di media sosial mengenai produk yang didakwa boleh melindungi diri dari wabak maut ini.


Sehingga kini, penawar COVID-19 masih belum dijumpai. Namun, baru-baru ini tular pula di media sosial mengenai produk yang didakwa boleh melindungi diri dari wabak maut ini.



Dalam video itu, wanita terbabit mendakwa disebabkan tidak ramai orang suka dan konsisten makan suplemen, jadi jalan penyelesaiannya adalah dengan memakai gelang untuk menjauhkan diri dari wabak COVID-19. Biar betul!

Perkongsian ini mengundang rasa tidak puas hati di kalangan netizen. Mana tidaknya, terlalu over-claimed dan harganya tidak masuk akal.



Umur produk baru 2 hari, dah dapat Noble Prize...




Pesan pada mak ayah di kampung...


Makcik-makcik mudah percaya benda-benda sebegini...



Harga dia...


Kredit foto: Twitter Ottel

Buat masa ini, masyarakat seluruh dunia disarankan untuk mengamalkan norma baru dalam kehidupan seharian mereka sehingga vaksin COVID-19 benar-benar ditemui, tapi ada sahaja pihak yang mengambil kesempatan menangguk di air keruh. 

Orang ramai juga diharapkan janganlah mudah terpengaruh dengan lambakan ubat-ubatan atau produk dipasaran. Sila rujuk hanya kepada pakar perubatan yang diiktiraf negara. - CARI
2

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • marion24

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakyungpilah85 16-5-2020 10:32 AM
Teringat gelang AC dulu.. Overclaim macam ni laa... Last2 sape kena tipu?? Acik2 gak kena tipu.. AC sedap je perabih duit acik2 repair muka bini eh.. 2020 ni kalau ade yg percaya lagi gelang2 ni memang bangang laa tu
Quote LuvAurora 16-5-2020 10:33 AM
Hahahahaha lawak yg lagi lawak kalau ada orang percaya benda mcm ni..
Quote krustykrab 16-5-2020 10:52 AM
Kesian kt acik ni...gila kot
Quote xtravaganza 16-5-2020 11:08 AM
Ape perasaan diorg tipu duit org ni yea. {:dot
Quote any42 16-5-2020 11:11 AM
wow. gelang ni tahan makian jgk x. kot la mmpu bg ketenangan skli kt pmakai.
hrap acik djauhi dr tkena jngkitan covid19 ye
Quote imransulaiman 16-5-2020 11:34 AM
Boleh tak kalau nak saman makcik ni? Geram pulak aku!

Nanti mesti dia defend diri dia cakap "protection" bukan "cure" {:thief
Quote polluxsstar 16-5-2020 11:35 AM
Lah. Produk dari Elken ke?
Supplement nye ok je. Tiber jual gelang.
Quote Nes3in1 16-5-2020 11:50 AM
Ni kira penunggang apa plak? Nak kata penunggang agama bukan.
Quote Knowlee 16-5-2020 12:11 PM
Kalau tak menipu, membongak, tak sah kan.
Quote Melur1 16-5-2020 12:51 PM
Nes3in1: Ni kira penunggang apa plak? Nak kata penunggang agama bukan.

Penunggang sains yg tak berapa nak sains.

Anyway there's no such thing as "Noble" Prize. NOBEL Prize ada lah

Iolls boleh je go on a rant pasal org yg memperlekehkan the scientific method ni. . tapi kudrat takde
Quote missyL 16-5-2020 01:02 PM
Pg jual kt usa lah. Ramai kene tu{:hooray
Quote shernazz 16-5-2020 01:08 PM
Mohon ac mizal n the gang jual balik gelang..
Legend gelang ni..
Quote fliphair8 16-5-2020 01:21 PM
Pasni bole.pakai gelang polis lak ye dekkk
Quote Skuau 16-5-2020 01:48 PM
Makcik 'DORAEMON'.
Quote nefnefnef 16-5-2020 02:32 PM
Menangguk di air yang keruh
Quote matchstick 16-5-2020 02:46 PM
Aku nk beli gelang ni pastu nk rentas sempadan balik beraya minggu depan..kalau polis tahan tunjuk gelang ni je mgkn boleh lepas
Quote unguaurora 16-5-2020 03:44 PM
Makcik ni nmpk educated tp vongok. Ok suruh sheols pi ward pesakit covid utk dijadikan testimoni.. ada bran???
Quote unguaurora 16-5-2020 03:47 PM
kakyungpilah85 replied at 16-5-2020 10:32 AM
Teringat gelang AC dulu.. Overclaim macam ni laa... Last2 sape kena tipu?? Acik2 gak kena tipu.. AC  ...

Repair muka pun failed..dah ala2 maikel jeksen.
Quote unguaurora 16-5-2020 03:49 PM
Tggu respon dr pseudosains team plak. Lama x nmpk fb diorg. Dh kena report dgn geng MLM ke?

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 01:15 AM GMT+8 , Processed in 0.074459 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top