Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Nekad Lari Hospital, Lelaki Nigeria Belasah Dan Gigit Jururawat

6-5-2020 10:25 AM Komen: 32
Seorang jururawat bukan saja ditolak dan dipukul, malah dia digigit beberapa kali oleh lelaki yang positif Covid-19.


Kredit foto: Shanghaiist

Memetik Shanghaiist, Okonkwonwoye Chika Patrick, 47, dari Nigeria menyerang mangsa pada pagi Rabu ketika cuba melarikan diri dari sebuah hospital di Guangzhou, di mana dia dikuarantin dan menerima rawatan.

Difahamkan, apabila jururawat berkenaan cuba menghalang, dia ditolak hingga jatuh sebelum dibelasah dan mukanya digigit lelaki terbabit.

Rakaman kejadian menunjukkan keadaan mangsa yang teresak-esak kesakitan dengan kesan cakaran pada wajahnya. Selain itu, dia juga dilaporkan mengalami kecederaan ringan pada leher dan pinggangnya.


Kredit foto: Shanghaiist

Lelaki itu dikatakan tiba di Guangzhou pada 20 Mac dan dikuarantin selepas didapati positif wabak maut berkenaan.

Berikutan kejadian, dia kini menerima rawatan di bawah pengawasan polis dan sebaik pulih dia akan didakwa melakukan jenayah kekerasan, kata pihak berkuasa tempatan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bizsari 11-5-2020 09:14 AM
umbut replied at 5-5-2020 08:26 PM
Nigeria ni ganas.. dah cam zombie pulak ko nak gigit bagai

minah melayu suka

Lain-lain Komen

Quote epal21 6-5-2020 10:48 AM
Ganasnya. Gila punya orang.
Quote Tinot7 6-5-2020 10:48 AM
Eeeiii... apa masalah mamat tu? Harap tangkap, masuk jel dan sebat setiap hari.
Quote Lavender85 6-5-2020 10:51 AM
eeeiiii .. ngerinya
Quote Cassieopeia 6-5-2020 10:53 AM
buat hal kt china, madakla ko kalau kne tangkap..
Quote sukacactus 6-5-2020 10:56 AM
Harap cepat ditangkap
Sian akak nurse
Quote husna_amal 6-5-2020 10:57 AM
kalau sampai kena gigit mesti berjangkit virus covid19 tu sekali. Kesian betul nasib nurse ni.
Quote Nes3in1 6-5-2020 11:09 AM
Malaunnya perangai
Quote Kurex 6-5-2020 11:09 AM
Dua dua leluhur parasit
Quote hiswife 6-5-2020 11:10 AM
Ini bukan berita lama ke?
Quote highcastle 6-5-2020 11:13 AM
hiswife replied at 6-5-2020 11:10 AM
Ini bukan berita lama ke?

Yap, berita sebulan nak lalu....... 6 April, skg 6 Mei......... Bersangka baik TT keliru antara bulan April & Mei..........
Quote Artemesiaa 6-5-2020 11:14 AM
Macam dah pernah ada je thread ni
Quote hiswife 6-5-2020 11:18 AM
highcastle replied at 6-5-2020 11:13 AM
Yap, berita sebulan nak lalu....... 6 April, skg 6 Mei......... Bersangka baik TT keliru antara bu ...

Well reputz cari.. Kita nak expect apa lagi kenzz
Quote hiswife 6-5-2020 11:19 AM
Artemesiaa replied at 6-5-2020 11:14 AM
Macam dah pernah ada je thread ni

Kan.. Tiba2 feeling dejavu jap tadi
Quote Orix 6-5-2020 11:31 AM
Pondannya lelaki main gigit2 {:smile
Quote KIM.K 6-5-2020 11:46 AM
Gigit nak spread the v tak
Quote MsKathryn 6-5-2020 12:20 PM
Jahat pya kapadonna
Quote zjen 6-5-2020 12:24 PM
wlpon berita ni bkn local ....   tapi weols punya jururawat dan doktor,  tolong la kesian kat diri uols ,    kalu rohingya ramai yg masuk spital  pasal COVID-19,   tolong la rilek sikit,  toksa amik hati sgt

just lalu pandang pandang sudah,   kerajaan nak kasi apa kasi je,  ubat ke makanan ke

kerajaan PN muhidin kalu bijak,    just ikut amerika kuarantin kat tempat tinggal deols sudah

lenkali kalu mat rempit dan penagih ramai yg masuk spital ... pon rilek je,   lagipon deols anak muda mostly boleh sembuh ...   kalu deols berhijrah alam,    Alhamdulillah,    rezeki Allah utk kampung lebih aman dr penagih

muhidin pon boleh ada alasan tangguh persidangan parlimen utk dpt jadi PM lama sikit
Quote umbut 6-5-2020 12:26 PM
Nigeria ni ganas.. dah cam zombie pulak ko nak gigit bagai
Quote Eric.n9 6-5-2020 12:33 PM
Walaupun terasa mcm dejavu...
Just nak update, yg China skrg tgh point finger kat org nigeria sebagai pembawa penyakit. Kebnyakn dah dihalau dari umah sewa diaorg.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top