CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pelawak Dakwa Ramai Gadis Akan Jadi Pelacur Lepas Covid-19 Berakhir

30-4-2020 04:20 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11706| Komen: 82

Description: Pelawak Jepun mencetuskan kemarahan ramai apabila mengeluarkan kenyataan bersifat provokasi.
Pelawak Jepun mencetuskan kemarahan ramai apabila mengeluarkan kenyataan bersifat provokasi.

Memetik South China Morning Post, Takashi Okamura pada hujung minggu lalu berkata, pandemik Koronavirus yang melanda hampir di seluruh dunia ketika ini membuka peluang kepada industri pelacuran.


Katanya, inilah masanya untuk 'memaksa' gadis muda berkhidmat dalam industri kotor itu.


Kredit foto: SCMP/OneHallyu

Menurut laporan, Okamura membuat kenyataan itu dalam rancangan radio 'All Night Nippon' sebagai respons kepada keluhan pendengar yang mengadu tidak dapat mengunjungi rumah urut atau tempat lain di daerah lampu merah (kawasan pelacuran) kerana diarah untuk menghentikan operasi berikutan penularan Covid-19.

"Simpanlah duit dari sekarang kerana nanti mesti ramai gadis cantik 'masuk industri pelacuran' apabila krisis ini berakhir," katanya.


Berikutan keceluparan Okamura, stesen radio Nippon Broadcasting System pada Isnin membuat permohonan maaf di laman sesawangnya.

Menurut kenyataan itu, mereka menyifatkan Okamura tidak peka dengan perkembangan terkini pandemik berkenaan selain tidak menghormati wanita.

Manakala, Okamura menerusi kenyataan dikeluarkan agensi pengurusannya, Yoshimoto Kogyo Holdings berkata, dia sangat menyesali perbuatannya itu. - CARI

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Guccibamboo


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Knowlee 30-4-2020 04:32 PM
Di zaman moden, dah masuk tahun 2020, orang lelaki memang masih dengan pemikiran merendahkan perempuan kan...
Quote fliphair8 30-4-2020 04:38 PM
Dah jantan jadik biawak yer....sempitnyaa pemikiran jantan bacul ni....menyirap jer hakak
Quote Eric.n9 30-4-2020 04:56 PM
Edited by Eric.n9 at 30-4-2020 04:57 PM

Dia dah mintak maaf semlm lepas kena kecam berjemaah.

A Japanese comedian apologized Wednesday for his recent remarks that men can look forward to seeing "pretty girls entering (the sex industry) after the coronavirus is over" as they would be in need of money and obliged to take such jobs temporarily.

Takashi Okamura, who sparked controversy after making the remarks last week during a weekly midnight live radio show he hosts, said he "deeply regrets" them in a statement posted on the website of Yoshimoto Kogyo Holdings Co., to which he belongs.

Okamura, 49, who forms the two-man comedy unit Ninety-nine with Hiroyuki Yabe, said he made the remarks "without considering circumstances in the world," adding they were "extremely inappropriate toward people who are in a tough position."

During the "All Night Nippon" radio show broadcast by Nippon Broadcasting System Inc. in the early hours of last Friday, Okamura made the remarks in question after reading a comment from a listener who complained about being unable to use services in the sex industry due to the pandemic.

"God will not let you be tempted beyond what you can bear," he said, and added, "After the coronavirus is over, something absolutely fantastic will occur."

"You will think, 'I've never seen a girl like this' (in the industry) after the coronavirus is over...so please hold on, save your money now for use in 'fuzoku' (sexual entertainment services)" after the pandemic is gone, he quipped.

Prior to his apology, Nippon Broadcasting System offered an apology on its website on Monday, saying Okamura's remarks showed "lack of understanding of the current coronavirus calamities as well as lack of respect for women."

CC: Kredit kyodonews
Quote Xim 30-4-2020 05:01 PM
Edited by Xim at 1-5-2020 02:59 PM

Forever alone ke sampai nak justify org pmpuan cemtu??

Btw x nak letak jwtn ke drpd jd DJ bile dh jd cmni??ko je la jd pelaco kalau cemtu....
Quote naina 30-4-2020 05:05 PM
negara maju tapi otak kuno.
Quote KIM.K 30-4-2020 05:20 PM
Kenapa cakap camtu. Ramai unemployed ke
Quote ninja boy 30-4-2020 05:31 PM
Kesian Japan byr gaji rendah kpd perempuan ka takdak ngo tabung wanita ka sampai 3 bulan mco terus miskin kena jadi pelacur
Quote salmon-suki 30-4-2020 05:42 PM
Meanwhile,kt msia,ramai terjerumus dlm maksiat secara percuma..

Baidewei,mmg saja cri penyakit ler ckp cmni
Quote lurve82 30-4-2020 05:45 PM
pelacuran adalah salah satu industri tertua..so sad...
Quote Kurex 30-4-2020 06:02 PM
Ikek ikek kimochi betul kau ni!!!!!
Quote Tinot7 30-4-2020 06:13 PM
Pompan kena bayar sikit sgt ke kat jepun?
Ramai ke org jepun pi pusat pelacuran?
Quote Artemesiaa 30-4-2020 06:36 PM
Terlepas cakap on air maka mendapat ler
Quote tupaiterbang 30-4-2020 07:43 PM
ada kebenaran jugak dalam lawak dia tu
Quote MsKathryn 30-4-2020 09:57 PM
Dia la salah seorg yg nk melanggan tu
Quote shop_girl 30-4-2020 10:00 PM
Bagero!!!
Quote gideoncross 30-4-2020 10:29 PM
Kat Jepun mmg bnyk AV & Gravure idols. Yg jdi porn star pun kwn2 & mak bapak sokong 100%. Ah sudah, Jepun mmg moden & best tpi bab porn industry dorg, mmg dh lama brtapak kat sna & rmai pompuan2 kat sna nak jdi AV Idols.
Quote tagas 30-4-2020 10:42 PM
hoped my ameri ichinose

saora oii
erika kirihata etc jav baik baik aja yaa
Quote epuepy 1-5-2020 01:22 AM
Lol. Ko igt lawak ble ramai pempuan jdi pelacur? Stupid
Quote sarah82 1-5-2020 01:31 AM
Aku baca.. Kat sana mmg byk wanita even underage terlibat dgn pelacuran.

Lihat semua komen(82)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 10:01 AM GMT+8 , Processed in 0.073807 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top