CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Meluat Sangat Sampai Usop Wilcha Nak Ludah Ustaz Abu!

30-4-2020 12:48 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 9360| Komen: 47|Original author: Oleh: LilRose

Description: Nampaknya, Ustaz Abu Syafiq yang sering mencetuskan kontroversi sejak kebelakangan ini turut menimbulkan rasa kurang senang di kalangan selebriti.
Nampaknya, Ustaz Abu Syafiq yang sering mencetuskan kontroversi sejak kebelakangan ini turut menimbulkan rasa kurang senang di kalangan selebriti.


Kredit foto: Twitter


Terbaru, pelakon Syed Mohamad Asri, 55, atau lebih dikenali sebagai Usop Wilcha meluahkan rasa geramnya terhadap pendakwah bebas berkenaan. Sampai nak diludahnya Ustaz Abu!

"Kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM), minta maaf teman nak tanya dan minta pendapat.

"Boleh tak andai kata teman jumpa makhluk dalam gambar ni, teman ludah muka dia?" ciapnya, kelmarin.


Kredit foto: Twitter


Menerusi ruangan komen, kenyataan itu dipercayai ditujukan kepada Ustza Abu berikutan tindakannya menggesa tulisan dan bahasa Cina dihapuskan di Malaysia.

Ciapannya itu mendapat perhatian ramai yang turut sakit hati dengan pendakwah terbabit terutamanya membabitkan isu Ustaz Ebit Lew, baru-baru ini.


Kredit foto: Twitter

Sementara itu, Alvin Chong turut meluahkan rasa terkilan terhadap video tular Ustaz Abu yang memberi hujah mengenai tulisan dan bahasa Cina itu.

"Inilah punca kecetusan perpaduan rakyat Malaysia. Sangat memalukan apabila kamu mengguna agama sebagai alasan dan senjata.

"Semoga Tuhan menghukum kamu. Kamu tak layak jadi ustaz. Budak Muslim berusia tiga tahun lebih baik berbanding kamu," ciapnya.



Semoga Ustaz Abu slow down sikit dalam mencetus kontroversi di bulan puasa yang mulia ini. - CARI
1

Bagus
5

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • abadi84

  • Lawak

    Anonymity

  • abadi84

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote iminidin 30-4-2020 01:10 PM
Uih...
Lepas ni kna saman jugak la...

Ust Abu ready lawyer je tu.. Peluang..
Quote ais_kosong 30-4-2020 01:12 PM
Mohon pdrm tangkap la ustaz ni..
Quote nisako 30-4-2020 01:28 PM
ape le bodoh punya org ni
Quote slyfynx 30-4-2020 01:39 PM
Hai MN Sepul, bape byk MN ko nih?
Quote antidote 30-4-2020 02:00 PM
Wow usop wilcha, dari pandangan sisi dengan renungan cmtu dah mcm tony spark dah aku tgk hehe
Quote Lailerthee 30-4-2020 02:01 PM
Dalam kasar ada sopan di sittew
Quote tikusmontok 30-4-2020 02:19 PM
Jgn panggil dia ustaz boleh tak?
Quote insulin 30-4-2020 02:26 PM
Sabar pakcik sabar....
Quote TeresaMendoza 30-4-2020 02:33 PM
Mesti sekarang ustaz tgh buat kira-kira nak saman berapa juta kan sambil makan kacang
Quote daisywillberry 30-4-2020 02:50 PM
Hahaha adehhh
Quote djzara81 30-4-2020 02:55 PM
Putus wayar ke setad Abu?
Quote starcity 30-4-2020 02:57 PM
Sorang lagi makhluk attention seeker spesis tok lip
Quote electricopop 30-4-2020 03:09 PM
Amik komeee!
Nanti Usop ludohh muke nyee. Teman ni dh geram nengok si Abu niii!
Quote nefnefnef 30-4-2020 04:09 PM
Ustaz Abu macam suka je attention gini. Famous for all the wrong reasons. Pasni tengok apa plak isu ustaz nak timbulkan
Quote bloodyamuk 30-4-2020 04:29 PM
kehkeh rasain abu syafik rasain...

you reap what you sow...netizen nampak akhlak buruk ko je, tapi asatidzah2 lain dah lame tau ko tu siapa sebenarnye...aswaja hakiki kunun...

nak kalah saman 1juta macam bff ko zamihan kah? kuikui

2-2 kelaut
Quote beatgirlX 30-4-2020 04:30 PM
Dah blh dah report polis atas nama mengugat kententeraman awam
Quote salmon-suki 30-4-2020 05:28 PM
Rasanya dia xkisah kot nak spread hates..ada org ckp setad ni xdok msia?betul ke?
Quote selipar_hijau 30-4-2020 05:42 PM
Muka ustat abu ni mcm tok pekong cina korg tak perasan ke
Quote sfrnna 30-4-2020 05:49 PM
Wow. Semakin menjadi2 plak dia ni. Orang nama Abu mmg macam ni eh

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.079866 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top