CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Dulu Marah Orang Guna dUCK Tiruan, Kini Vivy Yusof Dihentam 'Ciplak' Idea Pula

29-4-2020 03:26 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 34297| Komen: 171|Original author: Oleh: LilRose

Description: Ingat lagi kisah usahawan kontroversi Vivy Yusof bising-bising apabila produk tudung jenama Duck Scarvesnya dieksploitasi?
Ingat lagi kisah usahawan kontroversi Vivy Yusof bising-bising apabila produk tudung jenama Duck Scarvesnya dieksploitasi? 


Bagaimanapun, kali ini dia pula yang didakwa 'menciplak' idea model dan pereka fesyen lain.


Kredit foto: IG

Perkara itu diluahkan model dan pereka fesyen Nia di Instagram yang mendakwa konsep koleksi baru ‘The Artsy dUCk’ yang dilancarkan semalam persis ideanya.




Malah, foto kempen koleksi baru itu juga hampir serupa karya hasil kolaborasi Nia dengan Soonaru dua tahun lalu.









Katanya, tudungnya hingga kini masih terpampang di di stor jualan pakaian dalam talian Fashion Valet milik Vivy.





Menyedari dirinya mendapat serang bertubi-tubi, Vivy tampil menafikan perkara itu.

"dUCK sekali lagi dituduh menciplak rekaan orang lain.

"Koleksi (Nia) dilancarkan pada 2018, mustahil kami meniru rekaan mereka atau sesiapa saja," tegasnya.


Kredit foto: IG

Vivy juga meluahkan rasa terkilan ada pihak sengaja menyebarkan kebencian terhadapnya.

Tidak berdiam diri, Nia turut membalas kenyataan Vivy itu panjang lebar di Insta Storynya.




Kredit foto: IG

Alamak, siapa betul siapa salah kalau macam ni? - CARI
2

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarah82 29-4-2020 03:45 PM
Dah la meniru.. Lepas tu play victim.. Wowwwwww.. Dakies kalau dok puja vivy ni aku tak tau la.. Otak dok mana.
Quote bloodyamuk 29-4-2020 03:51 PM
boleh dah pakai tagline TerciDuck
Quote nazzse 29-4-2020 03:52 PM
Buruknya makeup tinvi. Well tinvi kot, she's always mangsa keadaan & people dengki dengan dia
Quote MeghanK 29-4-2020 03:55 PM
kalau sampai konsep pon sama memang sah2 tiru la
Quote SweetRehan 29-4-2020 03:59 PM
Sejibik sejibun tiru....
Quote nuryakmal 29-4-2020 04:04 PM
bloodyamuk replied at 29-4-2020 03:51 PM
boleh dah pakai tagline TerciDuck

lOVE! tagline best #tercidUCK!
Quote sharlenetexas 29-4-2020 04:06 PM
Lebih baik collab dengan zalora.
Quote fliphair8 29-4-2020 04:08 PM
Dengan guna idea orang lain, duit rakyat yg tak perlu dibayar, emolument yg besar, saya mampu membina sebuah empayar perniagaan....hidup mewah. Tapi saya tak berpuashati kerajaan nemberikan rakyat 1.6k untuk mereka memastikan keluarga mereka mempunyai makanan di atas meja
Quote chandrahusin 29-4-2020 04:11 PM
bloodyamuk replied at 29-4-2020 03:51 PM
boleh dah pakai tagline TerciDuck

nice! tercidUCK!!
Quote bondeh 29-4-2020 04:12 PM
Sebab tuh tok rizalman colab dgn zalora jahhhhh... koser nak masuk FV yg kebanyakan kawan2 Tinbo je
Quote KIM.K 29-4-2020 04:17 PM
Geng ilu memang suka cyduck macam nikki minaj, cardi b. Cardi tu dulu cakap nikki curi idea dia tapi lagu2 cardi pastu komposer dia curi melodi artis lain
Close resemblance sangad dak ngan sunaru
Quote Kurex 29-4-2020 04:17 PM
Kosser               
Quote MadameOnion 29-4-2020 04:19 PM
bloodyamuk replied at 29-4-2020 03:51 PM
boleh dah pakai tagline TerciDuck

jom trendingkan hashtag #TerciDuck
Quote TerataiMelur02 29-4-2020 04:22 PM
Duck d mana2..

Screenshot_20200429_162126.jpg
Quote Anne.W 29-4-2020 04:46 PM
Dilancarkan bukan semalam la TT.. Ni kes dia baru tau hasil kerja kena ciplak..

Tu la sbb kena buat copyright sesiap.. Tp kat Malaysia ni orang kudukut nak keluar duit.. Bila dh kena tiru meroyan puleks
Quote syamzana 29-4-2020 04:50 PM
tak habis2 la tin v neh...kontrovesi sokmo
Quote salmon-suki 29-4-2020 05:08 PM
Kalau ada y sokong lg itik ni mmg bodoh dan bebal!
Quote rogayahtop 29-4-2020 05:35 PM
bahaya dgn company mcm ni.

org datang office present produk dgn complete package, dia boleh ciduk habisan2an dari art direction sampai ke produk.
dah la advantage platform fv tu dia punya,  dapat grant berpuluh juta, pihak yg develop jadi mangsa


scary org mcm ni

Quote newyork 29-4-2020 05:38 PM
Eh sama konsep..

Lihat semua komen(171)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.116640 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top