CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lembik Kerana Cinta? Budak Sekarang Memang Entah Apa-apa

28-4-2020 09:50 AM| Diterbitkan: green_lantern| Dilihat: 9062| Komen: 69|Original author: Oleh: green_lantern

Description: Kita pernah muda dan bercinta. Saat itu terasa semuanya indah belaka. Apa yang dirancang pasti dilakukan berdua walau ke mana sahaja.
Kita pernah muda dan bercinta. Saat itu terasa semuanya indah belaka. Apa yang dirancang pasti dilakukan berdua walau ke mana sahaja. 


Tetapi, sejauh mana kemanisan itu berkekalan? Atau perlukah kehidupan bercinta dicorakkan oleh pasangan yang belum tentu akan menjadi hak yang halal?

Inilah yang melanda kebanyakan pasangan remaja hari ini. Disebabkan berjauhan dek Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ada pasangan kekasih yang membuat jadual untuk teman lelakinya semata-mata untuk melayan dirinya yang kebosanan. 

Bunyinya macam menjaga, tetapi kebanyakan jadual itu memerlukan si lelaki membuat laporan tentang pergerakannya.

Jadi, di mana nilai hidup seorang khalifah jika sebahagian besar hidup dihabiskan hanya untuk memahami wanita?

Mari lihat apa yang dikongsikan Amirul Ruslam di Twitter ini.



Twitter

Menurut Amirul, lelaki sekarang menjadi lembik kerana terlalu mengikut kehendak wanita sehingga mengabaikan tanggungjawab dan peranan sebagai lelaki.

"Bila lelaki fokus buat hal lelaki, dikatakan sombong. Tapi, bila lelaki ambil tahu hal make-up wanita, dikatakan cute & caring."


Foto: Twitter

Namun, apabila wanita terlalu mengawal kehidupan teman lelakinya, maka jadilah ia satu hubungan yang terlalu kaku dan akhirnya membosankan. Tidak mustahil teman lelaki lama-kelamaan akan bosan dengan rutin tersebut. 




Foto : Twitter

Selain itu, ramai juga mempersoalkan kekerapan perbualan mereka berdua yang seolah-olah tiada masa untuk diri sendiri. Baru bercinta kot, belum lagi tinggal sebumbung dah macam ni. 


Foto : Awesome blog

Jadi, bagaimana? Adakah percintaan anak muda yang dipisahkan jarak, namun didekatkan dengan teknologi canggih sebegini baik atau sebenarnya memporak-perandakan lagi kehidupan sebenar?  - CARI
3

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
4

Sedih
6

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 28-4-2020 10:16 AM
Buat jadual.. nnt ikut tak jadual tu?
Quote manehnya 28-4-2020 10:17 AM
Mcm Ni pun ada
Quote margo20 28-4-2020 10:22 AM
haha gilo nnt kau dh kawin esok nk buka mulut pun malas
Quote bloodyamuk 28-4-2020 10:44 AM
nak muntah nengok dak2 bbnu berchenta ni...

clingy nak matiii

takde life ke diknon...tak kemas umah? masak? basuh baju? lipat baju?

ngabiskan borehhh
Quote azie5zoe 28-4-2020 11:14 AM
Iols yang baca jadual tu pulak yang rasa rimas..
Quote ChildrenOfBodom 28-4-2020 11:28 AM
baik hang print gambaq awek hang besaq2 ataupun buat berhala letak dlm bilik, hang sembah ja pagi petang siang malam
Quote annehuda 28-4-2020 11:36 AM
aku speku budak ni kekurangan kasih sayang dan perhatian makbapak, tu yg die control pakwe die habis2an tu
Quote DayangKirana 28-4-2020 11:38 AM
takde life ke korang nih..
dlu aku pon bercintan cintun jugak..
tapi dah smpai ber'schedule' bagai ni.. apooooo..
Quote missus_meow 28-4-2020 11:40 AM
blm ape2 dah dikontrol? run bro run run run
Quote fahdramli 28-4-2020 11:42 AM
Kalau jadual waktu untuk belajar  agak2 nak ikut dak..  Kesian, budak2 zaman la ni.. Bercinta bagai nak rak.. Hurmm tengok2 tak lama mana kelai, cerai berai
Quote Anne.W 28-4-2020 11:52 AM
Siap gelar diri princess...












Hahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Quote salmon-suki 28-4-2020 11:57 AM
Antara pukul 2.31AM-11.59AM, xde dalam schedule pun?{:smile
Sah2 pmpuan ni spesis giler control..congrats laa dpt pmpuan giler cmtu{:smile
Quote antoofighter 28-4-2020 11:59 AM
Nak gelak ke nak nangis ni ehh???
Quote tri-max 28-4-2020 12:02 PM
kesian depa ni
alam percintaan takde thrill langsung
semua nak control even masa yg org ada
dik, kau ni nak masuk kilang rumahtangga ke alam rumahtangga
siap berjadual bagai
Quote Catpaw 28-4-2020 12:08 PM
Edited by Catpaw at 28-4-2020 12:09 PM

1 jam buat jadual copy paste je {:dot

Rugi dek jadi dewasa terlalu awal, tak seronok pun
Quote Covid19 28-4-2020 12:22 PM
Org yg suka control ni lama2 boleh jadi gila.. psiko..
Quote ms.mango 28-4-2020 12:28 PM
Mengada
Quote mdhelmi 28-4-2020 12:46 PM
margo20 replied at 28-4-2020 10:22 AM
haha gilo nnt kau dh kawin esok nk buka mulut pun malas

yg rajin buka ape?
Quote mdhelmi 28-4-2020 12:48 PM
Edited by mdhelmi at 28-4-2020 12:51 PM

biasala tu time pkp ramai yg buat benda mengarut

Lihat semua komen(69)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.086603 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top