Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Minum Ubat Kurus, Tapi Tak Buka Getah Pengikat. Aliff Syukri Menipu Lagi?

22-4-2020 04:21 PM|Oleh: Saiful| Komen: 83

Belum lagi reda dengan kisah topeng muka yang bocor, Datuk Seri Aliff Syukri  buat netizen 'panas' lagi.

Mana tidaknya dia didakwa menipu lagi semasa membuat Live, mempromosikan produk minuman kurus.

Di Twitter kecoh bila ada pengguna yang berkongsi video tersebut.


Dalam video tersebut, Aliff Syukri berkongsi dengan penonton tentang minuman yang diambilnya untuk kurus.

Namun jika diperhatiakan secara teliti, Aliff tak letak pun bahan minuman tersebut ke dalam cawannya.

Ini kerana getah yang digunakan untuk mengikat sachet tersebut langsung tak dibuka.

"Dato Aliff buat hal lagi. Acah letak dalam cawan tapi sachet ikat dengan getah. Cuba perhatikan," tulis netizen.

Foto: IG
Tak tahulah apa sebab sebenar penyanyi Bobo Di Mana ini buat macam tu?

Harap Datuk Seri boleh tampil beri penjelasan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 83
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Lebam Di Kepala Dan Muka, Bayi Yatt Hamzah Jatuh Ke Lantai Buat Kali Ketiga

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 1-5-2020 12:00 AM
b_n_c replied at 30-4-2020 11:04 PM
mak dia, dia dan bini dia tiga2 sama pesen cara bercakap...

adakah sebab pengambilan suppliment ...

Anak2 yg 3 atas tu pun sama bercakap huru hara...harap yg 3 bawah tu normal.

Lain-lain Komen

Quote cikmi 22-4-2020 04:27 PM
letak tinggi2 lepas tu cepat2 sembunyi kat bawah..aduhai
nampak benar pengasas sendiri pun x pakai produk dia...yg pembeli, x cerdik, gi la berpusu2 beli produk sampah dia
Quote airmineral 22-4-2020 04:29 PM
toksaha gigih sgt support dia ni
buat malu bangsa dan agama je
Quote umbut 22-4-2020 04:34 PM
Jap lagi...org malaysia memang suka cari salah saya apa salah saya.... kenapa awak
Quote imransulaiman 22-4-2020 04:35 PM
Boleh tak nak report dia ni kat mana-mana sebab menipu dalam promosi? Saman ke apa ke...
Quote matchstick 22-4-2020 04:37 PM
Baju pesen ape dia pakai tu..geli tgk dgn material melekap n leher V gitu. pinjam sajad punya ke
Quote kakyungpilah85 22-4-2020 04:37 PM
umbut replied at 22-4-2020 04:34 PM
Jap lagi...org malaysia memang suka cari salah saya apa salah saya.... kenapa awak

Jawapan dia senang je.. Iye awak.. Kenapa awak.. Hahahaha
Quote annadonna 22-4-2020 04:37 PM
Semak ahhhh
Quote lattehazelnut 22-4-2020 04:42 PM
Dia mmg dari dulu promoto barang dgn buat menda bodo.. dia xyah bayar promosi beriya, rakam video bodo, netizen viralkan..
dia xbodo cuma tu lah.. rela dikeji dikutuk demi promote produk, yb channel etc..
Quote nananadhirah 22-4-2020 04:50 PM
makin lama makin bodoh
Quote Lolalala 22-4-2020 04:50 PM
Dia ni teruk sangat lepas kena tinggal bini
Quote mirandanicky1 22-4-2020 04:57 PM
Hahahaha aduhai. Korang yg beli tu lah kayakan lagi dia. Haaa belilah lagi. Makan jelah buah dan sayur byk2 lagi bagus.
Quote cupu 22-4-2020 05:07 PM
Pakcik bawang tu sape...aku rs nk terajang je bila tgk video latest dkt ig dia..sampai mcm tu skali dia tunjuk bodoh demi view dan like ye..
Quote bakingsoda 22-4-2020 05:10 PM
aku rasa dia sengaja la biar semua org tertunggu2 next live nak cari salah pastu viralkan, takkan la buta sangat tak perasan terexpose depan kamera. yg mask tu pon tah2 gimik jgk, nak nama sentiasa disebut2, selama ni dia mmg guna taktik membodohkan diri pon kan utk views/clicks
Quote salmon-suki 22-4-2020 05:28 PM
Wait..masih ada lagi ye y bebal beli produk sampah tersangkak keluaran penipu nih?bodoh sgt ke korg?{:question
Quote edsassin 22-4-2020 05:40 PM
Banyaknya tred dia ni.......
Quote kakigebang 22-4-2020 05:42 PM
lama sgt pkp, masuk air dah
Quote akuchenta 22-4-2020 05:47 PM
Mcm mn menipu meniaga mcm ni tp masih ramai yg beli produk bg kurus, halus, putih, anjal, hebat kebabommm, tambah tinggi, tambah cerdik?

Pembeli produk ni mmg xda ilmu kepenggunaan ke apa? Sggp beli produk mahal timbang kilo, esok lusa rosak segala organ.. Lagi naya!

Xda jalan pintas utk sihat, kurus, sado semua tu..
Jangan la pcaya sgt dgn iklan testimoni. Tipu belaka semua tu!

Putih x semestinya cantik,
Gemuk tak semestinya hodoh..
Itu hanya luaran sahaja..

Sedih! Masih juga ramai percaya dengan produk sampah!

Yang berniaga tu pun, janganlah aniaya pembeli. Nak cepat kaya sangat!
Quote beatgirlX 22-4-2020 05:50 PM
Entah la..bodoh dia..bodoh lg yg percaya dan membeli
Quote Fazzbulous 22-4-2020 06:02 PM
boleh report ke dkt tribunal or kpdnkk ke..menipu dlm promo..

Lihat semua komen(83)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top