Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tak Kisah Selalu Dikeji, Vivy Yusof Derma 1,700 Tudung Bernilai RM255,000 Buat Frontliners

22-4-2020 10:49 AM|SakuraJo| Komen: 141

Sering menjadi bahan cacian netizen, ia tidak mematahkan semangat usahawan popular, Vivy Yusof untuk terus melakukan kebaikan.

Terbaru, Vivy dikatakan menderma sebanyak 1,700 helai tudung daripada koleksi jenamanya buat frontliners yang bertungkus-lumus mengekang wabak Covid-19.

Kredit foto: Fashion Valet

Menerusi Instagram, Vivy berkata tujuannya menghulurkan bantuan ini selepas rasa terpanggil kerana terima begitu banyak mesej daripada orang ramai tentang keperluan tudung ketika melakukan tugas.

"Saya menerima banyak DM (mesej peribadi) untuk membantu frontliners dengan keperluan hijab mereka dan saya tidak boleh berdiam sahaja.

 
"Ini merupakan cara paling cepat saya boleh bantu mereka. @theduckgroup mendermakan sejumlah 1,700 tudung dUCk (100% kapas, jadi ia tidak akan membuatkan mereka berasa panas) bernilai RM255,000 kepada frontliners," ujarnya menerusi Instagram.

Mungkin orang ramai tertanya-tanya bagaimana Vivy menyampaikan sumbangan itu?

Katanya lagi, ia disalurkan menerusi sebuah NGO iaitu Pertubuhan IKRAM Malaysia.


"Hari ini sumbangan itu diterima oleh Dr. Siti Noor Munirah Ibrahim. Terima kasih kerana membantu kami dan harap anda akan mengedarkan sebaik mungkin. We love you frontliners! Harapnya dUCk ini akan menceriakan anda semua ketika waktu getir ini," katanya.

Para netizen yang mengikuti Vivy mengucapkan terima kasih atas usaha murni yang dijalankan ini.

Nampaknya, mereka yang gemar mengkritiknya bolehlah berhenti daripada terus mencaci ya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
5
0
0
Komen: 141
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Minum Ubat Kurus, Tapi Tak Buka Getah Pengikat. Aliff Syukri Menipu Lagi?

Komen Terbaru

Quote iolss 28-4-2020 01:46 PM
i rs raya tahun nih sume org xde mood pon nk shopping..
bkn sales duck sj merudum ni sales kuih raya pon merudum..
btabahla vivy oii..
tp baguihla hang derma tu..dpd mmbazir beli beg dior hang.ehhh

Lain-lain Komen

Quote totokreturn. 22-4-2020 07:50 AM
Just nak bagitau, betapa baik nya dia siap umumkan dah derma tudung bernilai 255k

Sehelai jatuh 150 hinggit, korang ada?
Quote misstakkepoh 22-4-2020 07:50 AM
Nanti saya datang balik untuk baca komen k
Quote Tinot7 22-4-2020 07:57 AM
Nilai kos sebenarnya jauh lebih kecik, kan?
Ni mesti kes tak dpt jual, nak habiskan stok clearance.
Quote salmon-suki 22-4-2020 08:18 AM
Damage control? Poyooooooooo jah
Quote dudaberhias 22-4-2020 08:20 AM
Damage Control
Tudung tak laku
Nak dapatkan sokongan balik
Jualan merosot 90%

Duit nak bayar sewa dan gaji pekerja tak boleh nak cover kot
Quote Leonclay 22-4-2020 08:24 AM
Dia dh cover dgn duit sumbgn org ramai yg dia mkn % tu la..may be dpt lbh dari rm255k tu
Quote buapakperut 22-4-2020 08:24 AM
dari khau bagi tudung,baik sponsor PPE, tudung khau tu ad filter ke harga ratus2 selai
Quote KIM.K 22-4-2020 08:30 AM
Kenapa bagi tudung? Sebab stok tidak terjual kan
Kalau nak derma better bagi PPE, cari orang jahit

Pelik cara tinvy kayap ni derma
Bagi aircond kat spital di musim covid ni
Tak cakna ke pesakit dan perawat covid positive takboleh pakai aircond. Air borne


Quote bioessence 22-4-2020 08:41 AM
buapakperut replied at 22-4-2020 08:24 AM
dari khau bagi tudung,baik sponsor PPE, tudung khau tu ad filter ke harga ratus2 selai

Itu dah kos
Baik clear stok lama haha
Quote bioessence 22-4-2020 08:42 AM
KIM.K replied at 22-4-2020 08:30 AM
Kenapa bagi tudung? Sebab stok tidak terjual kan
Kalau nak derma better bagi PPE, cari orang jahit
...

Ekon duit derma kutipan dari orang ramai. Dia sampaikan je
Quote sarah82 22-4-2020 08:44 AM
Hahahahahahaha. Ye la sehelai rn150...sedangkan sebenarnya sehelai rm10..tudung aku beli lagi berkualiti dan mahai kos berbanding duck harga bani israel ni
Quote KIM.K 22-4-2020 08:53 AM
bioessence replied at 22-4-2020 08:42 AM
Ekon duit derma kutipan dari orang ramai. Dia sampaikan je

I see..nape dibelinya aircond. Bazir duit tu

Dia kan baca porum..taktau lagi ke medical frontliners takboleh kena aircond masa bertugas
Quote URUHA 22-4-2020 08:53 AM
Damage control dgn harapan dapat semula sokongan masyarakat. Tapi meols rasa raya ni jualan itik bakalan sendu sbb ramai yg akan prefer berjimat cermat & bersederhana
Quote imransulaiman 22-4-2020 08:56 AM
Mention harga tu nak pelepasan cukai ke?
Quote KIM.K 22-4-2020 08:58 AM
imransulaiman replied at 22-4-2020 08:56 AM
Mention harga tu nak pelepasan cukai ke?

Kupasan ni lagi detail

Iols ingat damage control is letak jawatan kat uitm tadi
Quote fadz84 22-4-2020 09:09 AM
Tehtap nk letak value tudung tu.. derma jela xyah mention harga.. vivi.. vivi..
Quote MsKathryn 22-4-2020 09:12 AM
Damage control...  nak amik hati la tu
Quote talia 22-4-2020 09:17 AM
Tak derma lagi pun dah ada yg lupa & maafkan tinbo ni. So tak hairan la pasni berbondong2 tudung dia laku, boikot ke laut

I pun speku dia nak habiskan stok jer
Quote umisha 22-4-2020 09:19 AM
Pakai je tudung hijabgaleria....murah dan patuh syariah. Itu yg utama

Lihat semua komen(141)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top