Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Cukup, Duit Tak Boleh Selamatkan Nyawa!' - Raianna Kena Marah Dengan Paknil?

21-4-2020 01:59 PM|Oleh: LilRose| Komen: 68

"Tolonglah! Dah tak tahu nak cakap apa!"

Pengacara popular Datuk Aznil Nawawi dalam satu kemas kini di Instagramnya berkata demikian yang ditujukan kepada segelintir pihak masih ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Dalam hantarannya itu, Aznil sertakan sekali video luahan seorang doktor menceritakan ada kawasan yang seolah-olah tiada PKP!



Video itu menerima pelbagai reaksi daripada warganet baik positif, mahupun negatif termasuk pengacara GoShop, Raianna.


Kredit foto: IG

Katanya, dia bukan berkeliaran dalam tempoh PKP, sebaliknya keluar rumah atas urusan kerja.

Bagaimanapun, Aznil dilihat kecewa dengan kenyataan Raianna itu.

Tegasnya, nyawa lebih penting berbanding kekayaan dan wang ringgit.


Kredit foto: IG

"Cukup-cukuplah buat duit tu, cakap dengan bos awak!" balas Aznil.

Marah betul Paknil. Apapun, stay safe semua. Patuhi penjarakan sosial ketika di luar rumah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 68
Komen

Previous : Penyamar Siti Nurhaliza Di Tik Tok Akhirnya Tersungkur

Next       : "Sumpah Demi Allah, Belum Jual Lagi" - Aliff Syukri Perjelas Isu Topeng Bocor

Komen Terbaru

Quote sudirmanistas 5-5-2020 11:10 AM
pavlovachoc replied at 22-4-2020 09:07 AM
Aku x suke tgk gopaknil tu ..over .. Cian rai terpaksa mengalah ngn org tua tu .. Lebih baik rai n ...

Setuju. Mmg nampak sgt Paknil over x sempat kawan tu nak bercakap

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 21-4-2020 02:06 PM
Xkenal pompuan ni
Quote zeitabaei 21-4-2020 02:10 PM
lattehazelnut replied at 21-4-2020 02:06 PM
Xkenal pompuan ni

Rai goshop
Quote aemon 21-4-2020 02:33 PM
Selfish mcm ni menyusahkan orang btl.kalau kau mati sorang takpe jugak.
Quote Lailerthee 21-4-2020 02:36 PM
Sama selfish mcm boss i. Mmg kne wfh tpi kerah org mcm dia satu2 nye compny yang bayar gaji staff yg terkesan sebab pkp ni. Bodoh piang.!
Quote idril 21-4-2020 02:46 PM
bodoh la pompuan ni, kalau camtu semua org nak kerja duit x cukup gampang tul perangai gini......
Quote one_aiman 21-4-2020 02:54 PM
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat live..sama la dgn pengacara2 lain..dah kenapa dorang xleh pi kerja pulak?
Quote Tinot7 21-4-2020 02:55 PM
Kenapa paknil nampak muda di sini?
Quote aderaderker 21-4-2020 02:59 PM
So kenapa si Rainna tu sibuk nak menjawab pulak kalau betul dia kena kerja and cakap dia tak berkeliaran.
Ke terasa?
Quote sonatalady 21-4-2020 03:01 PM
Napa.pal nik sound rai tu..marah astro lah.kalau astro x suruh x jadi juga.
Sinar bole buat keja dr rumah..sbb radio..tp go shop mcm mana.ke ada cara lain.
Mustahil astro nak stop go shop.
Maybe rai tu pn x nak g keja kalau bole.
Quote Lagubestbest 21-4-2020 03:10 PM

Berapa umur dia ye? 40? 45?
Quote ashilalat 21-4-2020 03:13 PM
one_aiman replied at 21-4-2020 02:54 PM
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat l ...

Aku sependapat dgn ko. Mmg ada industri/pekerjaan yg mmg keje. Kalo bukan hari2, alternate day. Apasal pak nil tua kertu ni nak marah org keje pulak kalau dh mmg industri tu mmg kene keje. Kalo org kene keje ingkar arahan boss, kena buang keje, ko nak tanggung ke hidop diorg? Kalo si rai ni lelaki, mybe la pak nil sanggup. Tp rai pompuan. Ramai je yg kene keje. Apa kata pak nil tua kertu ni tempik akak2 Abg2 keje kedai runcit dgn supermarket suruh balik rumah x payah keje. Tgk apa kesannya.
Quote Orix 21-4-2020 03:14 PM
Dahlia shazwan n pengacara hlive elok jah on air
Quote one_aiman 21-4-2020 03:27 PM
ashilalat replied at 21-4-2020 03:13 PM
Aku sependapat dgn ko. Mmg ada industri/pekerjaan yg mmg keje. Kalo bukan hari2, alternate day. Ap ...

kan..dah PM sendiri umum beberapa sektor pekerjaan boleh bekerja..yg berkeliaran tu pun x semestinya dorang degil saja2 nak berkeliaran..mmg la ada, tapi tak semua..nak marah rai buat apa..dah tu, tutup la stesen tv, takyah tgk tv 6 minggu pkp ni dah semua kena wfh konsepnya..
Quote nordin84 21-4-2020 03:34 PM
hmmm,motip sentap
Quote QueenCaramel 21-4-2020 03:38 PM
one_aiman replied at 21-4-2020 02:54 PM
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat l ...

Sian die..die mmg kn kerja kan..ai pon ade mase kn masuk opis..sbb urusan kj itu pon x leh lame..half day je..pastu bos da halau balik..dah MITI approved to operate during MCO..so nape paknil ckp cmtu plak..
Quote kukukatablog 21-4-2020 03:39 PM
suh paknil sound Diva AA
Quote otai_g 21-4-2020 03:51 PM
pak nil patut marah miti la. Miti yg bg kebenaran pd cmpny utk beroperasi.
cmpny da dpt lesen operasi dan srh staff dtg opis, kalo staff x dtg on the spot kena buang keje.
pak nil nk tanggung ke?
keje sndri lain lah.

Quote annehuda 21-4-2020 03:54 PM
sepatutnye goshop, cjwowshop tu yg patut dihapuskan terus. org nk tgk kartun pagi sabtu ahad, bkn nk beli barang
Quote annehuda 21-4-2020 03:54 PM
takpun buatla satu channel khas utk goshop wowshop lazada shop shopee shop. habeh citer

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top