Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Krisis Covid-19 Tak Seteruk Digembar-gemburkan" - Putera Harry Cetus Kemarahan

20-4-2020 11:56 AM Komen: 46
Putera Harry mencetuskan kemarahan ramai apabila mendakwa krisis wabak Covid-19 di United Kingdom (UK) tidak seteruk yang dilaporkan.

Berkata menerusi podcast, dia mendakwa "situasi di sini (UK) lebih baik berbanding yang digembar-gemburkan di media sosial".


Kredit foto: Hello Magazine

Memetik The Sun, selain kenyataannya disifatkan sebagai 'melampau', Harry turut ditempelak Profesor Karol Sikora.

"Apa kelayakan dia untuk membuat kenyataan sedemikian - selain daripada meninggalkan negaranya ketika saat genting?" pertikainya.

Harry yang kini menetap di Los Angeles bersama isteri, Meghan Markle berkata demikian dalam tembu bual tetamu jemputan Podcast Declassified.

Dalam temu bual itu, dia memuji tindakan bekas askar British, Kapten Tom Moore, 99, yang menyalurkan sumbangan sebanyak 23 juta Pound Sterling (RM125,606,266) kepada Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan Britain (NHS).


Kredit foto: The Sun

"Saya begitu bangga melihat apa yang dilakukan individu-individu di seluruh negara dan seluruh dunia.

"Ini juga menguatkan lagi pendapat saya bahawa keadaan sebenarnya lebih baik berbanding apa yang dilaporkan media kepada kita," katanya.

Harry berkata sedemikian walaupun panggilan video daripada seorang jururawat memaklumkan kepadanya mengenai kekurangan peralatan perlindungan diri (PPE) untuk petugas kesihatan.


Kredit foto: Elite Daily

Sementara itu, Nadra Ahmed dari National Care Association beranggapan Harry mungkin "belum melihat semua bukti yang dilaporkan". - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 46
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote biozipstar 21-4-2020 10:43 AM
oh yg cite quein elijebet  kena +ve covid tu betul ke. kt twiterraya tersebar cite tu.. yg aku pelik, dia dah tua,, tapi masih survive yek.. adakah sudah ada vaksin sebenarnya di UK

Lain-lain Komen

Quote DARSITA 20-4-2020 11:57 AM

Ckp nak privacy tapi empat kali sekejap contact media utk publisiti. meluat!
Quote ellejo 20-4-2020 11:58 AM
both are irrelevant gituh kan? lolz
Quote nazzse 20-4-2020 12:08 PM
Laki bini.bimbo.Atuk tom tu lagi berharga drp dua orang ni
Quote belilies 20-4-2020 12:10 PM
Halaaa.... Heols kan ada misi against media. Tu yg heols kata keadaan xteruk seperti dilaporkan media. Heols apa tau. Betul kata expert tu, dalam org sibuk bperang ngan covid, heols sibuk pindah. Dah xdpt sambutan mcm yg ditagih tu mula le nak merempan pasal kes tu tak serius pun, media je saja nak tarik perhatian drp heols yg sibuk nak beli umah mel gibson. Harry, u are nothing like ur mother lah. Stop trying too hard to be her. And jangan sesekali jadikan meghan tu our dearly beloved princess diana, the queen of our heart!
Quote Simunggu 20-4-2020 12:16 PM
dia cakap covid-19 tak teruk??? dia ini ada otak atau otak simpan dlm x@##%
Quote LostStar 20-4-2020 12:16 PM
Kepamnya tengok dia..
Quote MadameOnion 20-4-2020 12:19 PM
semenjak kawin dgn pompuan sihir teruih jadi biol
Quote alieyrina 20-4-2020 12:27 PM
Kau jengah pintu hospital pun tak..sekufu dgn megan eloklahh
Quote hiswife 20-4-2020 12:31 PM
All ur life u live in ur perfect little bubble. What do u know bout the world outside n people's suffering.. Bagus lagi 99 year-old uncle tom
Quote ekselen 20-4-2020 12:38 PM
Ai lg terkesima ngan atuk tom umo 99yo tp bole menderma 23mil pounds sambil menyambung bakti pd negara beliau... So salute kat atuk ni...
Quote kakyungpilah85 20-4-2020 12:43 PM
Dia laki bini nampak busuk kepam
Quote darkness 20-4-2020 12:44 PM
Ko yg sihat baik duduk diam ulit bini ja lah. Org yg sakut diluar sana perit tanggung rasa sakit tak dapat bernapas. Budus
Quote tupaiterbang 20-4-2020 01:11 PM
financial nightmare skg ni padan muka
Quote fliphair8 20-4-2020 01:13 PM
Ngape image dia makin buruk since meghan?
Quote bakingsoda 20-4-2020 01:16 PM
dulu rasanya harry lagi low profile dr william tapi skrg riak betul nk show off kebodohan sejak puaka tu menempel disisi
Quote aderaderker 20-4-2020 01:19 PM
Otak dah simpan dlm bini punya pet pet kut.

Putera raja apa bodo level gini..
Quote delia3003 20-4-2020 01:37 PM
Edited by delia3003 at 20-4-2020 01:38 PM

Diam lagi baik. Jangan tunjuk sgt bimbo tu. Dah ler orang sana sini sibuk berperang dgn covid 19, dia sempat lagi pindah dpd Canada ke US, duduk pulak kat LA. Kata nak quit royal duty sbb privacy, duduk LA tempat selebriti US berkampung, privacy taik kucen kalau duduk LA dan PR merata jual story utk publicity.

Cakap je ler quit royal duty sbb bini bekas retis sendu nak hidup sbg selebriti Class A kat Hollywood tu, maklum zaman jadi retis sendu, tak merasa jadi retis gred A
Quote naina 20-4-2020 01:49 PM
busuk bacinnya kau nehhh
dia ni dari zaman remaja lagi imej buruk dah
dengan playboynya,kaki mabuk,kaki clubbing perangai buruk serupa wajahnya. nasib kau je baik lahir dari darah bangsawan. eeiii
Quote Tinot7 20-4-2020 02:00 PM
Kepam la depa somi isteri. Atuk tom lebih bergaya

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top