Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Ada Penerbit Yang Masih Degil Nak Shooting, Ziela Jalil Tak Setuju!

13-4-2020 05:52 PM|Oleh: Saiful| Komen: 12

Ada juga segelintir penerbit yang mahu kerajaan membenarkan syarikat produksi menyambung semula penggambara sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Bagaimanapun Penerbit Pena Creative Pictures, Datuk Ziela Jalil langsung tidak bersetuju!


Walaupun berjanji mematuhi syarat penjarakan sosial atau menjalani penggambaran di kawan terpencil, Ziela mempersoalkan bagaimana penerbit yakin virus COVID-19 tidak akan tersebar?

Sudah pasti dalam anggaran 20 hingga 25 tenaga kerja akan terbabit jadi ianya secara tidak langsung melanggar arahan kerajaan yang menghalang orang awam daripada berkumpul.




"Dalam keadaan sekarang, kita tidak boleh mementingkan diri sendiri. Kita seharusnya menghormati keputusan kerajaan. Tentunya kerajaan lebih tahu apa yang terbaik.

"Jika sebut soal tekanan akibat PKP, kita perlu memikirkan orang berniaga kecil-kecilan dan pekerja yang makan gaji hari. Mereka lebih terkesan dalam keadaan ini.

"Sekalipun mematuhi langkah keselamatan seperti menjaga jarak sosial, memakai sanitasi dan menjaga tahap keselamatan, tetapi apa jaminan boleh selamat?" katanya kepada BH Online.

Foto: IG
Tambah Ziela lagi, seharusnya penerbit tidak mementingkan diri dalam keadaan negara sedang berusaha mengawal penularannya.

"Fikirkanlah yang kru produksi dan pelakon ada keluarga, anak dan isteri. Apa akan terjadi kepada keluarga, sekiranya mereka dijangkiti?" soalnya.

Benar apa yang dikatakan Ziela. Kepada penerbit yang dimaksudkan, cubalah bermuhasabah diri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 12
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Bella Dally, Suami Tawar Khidmat Sanitasi Masjid Dan Surau Secara Percuma

Komen Terbaru

Quote Mawar91 14-4-2020 02:46 PM
Die da Abes shoot 7 hari mencintaiku 2 ke?x silap pose ni akan onair kan

Lain-lain Komen

Quote Acikgomen 13-4-2020 06:08 PM
Kawan baik haji kelempok tuh beriye repost kenyataan penerbit yg sedih kesian kat kru produksi takleh keja
Ko bagi je lah advance kat kru2 ko tuh hehhhhh
Quote kiah_mai_pulak 13-4-2020 06:09 PM
ye la ye laaaaaaaaaaa
Quote Perawankota 13-4-2020 08:36 PM
Mmg org x nk p keje pon.. Tp korg kasih kan bantuan kat crew2 korg yg Susah2 tu..
Quote dudaberhias 13-4-2020 08:41 PM
tak sesuai sangat nak kerja time ni dik...
orang kalau boleh nak elakkan.
Quote Tinot7 13-4-2020 09:27 PM
Ziela Jalil dah jadi datuk?
Tingat lagi zaman lakonan dia
Quote beatgirlX 13-4-2020 09:31 PM
Bukan crew je hilang gaji..kita yg biasa pun pun ada yg hilang punca pendapatan...yg keje kilang lagi la...hmmm
Quote nefnefnef 13-4-2020 09:32 PM
Safety and nyawa lagi penting masa-masa gini
Quote minah_selekeh 13-4-2020 11:13 PM
Ye, bagus la ko tak jalankan penggambaran sekarang.. Sah2 bila shooting akan ramai orang and jarak tak jaga.. Besides, ini la industry paling tak essential sekali.. So sila tangguh..
Quote Nana_Man 13-4-2020 11:18 PM
Ni lah masanya untk kuarkn drama2 yg blm perna siarkn kat tv..
Quote buapakperut 14-4-2020 12:21 AM
krew2 tak dpt bpn ke yg direktor nk gelabah teteks. dhle drama nan hado, kang drama flop, covid pun dapat.duit pun yillek
Quote spy_caridotdot 14-4-2020 12:36 AM
Kang tak pasal2 ada cluster shooting pulak!
Quote Mawar91 14-4-2020 02:46 PM
Die da Abes shoot 7 hari mencintaiku 2 ke?x silap pose ni akan onair kan

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top