Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

PU Abu Dikecam Hebat Gara-Gara Main TikTok

13-4-2020 04:59 PM|Oleh: Saiful| Komen: 44

Gara-gara memuat nai video TilTok, PU Abu sekali lagi menerima kecaman hebat netizen.

Kebanyakannya kurang senang dengan aksi pendakwah ini menari dan memuat naik video tersebut di Instagram.

Kapsyennya, "Bersempena saranan Menteri Pengajian Tinggi kita,saya menyahut untuk buat challenge tik tok yang mungkin melambangkan kecerdikan saya dalam akademik.Jangan lupa untuk sahut challenge ini ye korang." 


Menjelaskan tentangnya, Abu kata kapsyen yang ditulis merupakan sindiran kepada Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr Noraini Ahmad.

Netizen turut mengkritik nama TikTok yang digunakan Abu iaitu Pencetus Ummah Abu. Katanya dia tak layak menggunakan gelaran tersebut.

"Bab nickname tu aku malas nak edit, dia auto sebab ikut aku punya emel Apple ID. Aku buat suka-suka je. Baru install dua hari lepas nak happy dengan keluargalah katakan," tambahnya.

Bagaimanapun Abu memohon maaf kepada rakyat Malaysia yang tersinggung dengan tindakannya itu.'

Foto: IG
Namun dalam masa yang sama Abu hairan kerana video TikTok yang mendapat perhatian lebih berbancing program bacaan Al-Quran yang dianjurkan olehnya di Instagram.

"Aku buat live mengaji tak ada orang tengok, aku buat TikTok terus dikritik."

Foto: IG VIA mStar Online
Abu juga meminta netizen supaya berhenti memanggilnya ustaz kerana dirinya bukan seorang ustaz. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
0
1
Komen: 44
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : "Kira Dah Bertunanglah Tu,"- Akhirnya, Mira Filzah Mengaku...

Komen Terbaru

Quote fezy 20-5-2020 06:49 AM
jap. sejak bila PU abu ni retis?
napa x masuk bod gosip personaliti media sosial or kongsi tular?

MOD: SILA CEK.

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 13-4-2020 05:15 PM
Betul kan cakap kaka..babu sejenis luar tabii. Diye tak minat biashe2, takleh setia, takleh commit takleh normal
Quote Sham143 13-4-2020 05:21 PM
Biar la dia menari.. Itu pun nk condem ke? Mentaliti sempit...
Quote kiah_mai_pulak 13-4-2020 05:22 PM
dia yg main tiktok, kau yg menggelabah telorrr ya sepul????
Quote cupu 13-4-2020 05:29 PM
Dia ni mmg dh rosak imej.dgr nm abu pun rs geram.tgk gmbr jd jijik
Quote lovelytouch 13-4-2020 05:35 PM
Mcm sedap pu abu ni khueeennn
Quote Xim 13-4-2020 05:53 PM
Kalau macam hg x sesuai la abu....sbb hg byk kontroversi....x dinafikan yg busuk kepam mcm hg buat mst nmpk x bmanfaat
Quote crazybeach 13-4-2020 06:11 PM
busuk kepam. buat pulak muka pervert gatal jelir lidah bagai ewww
Quote kiah_mai_pulak 13-4-2020 06:14 PM
yg ada acc tiktok ni mesti kaki layan pompuan seksi meksi dlm tiktok tu. buat modal lah tu
Quote Ladybird910 13-4-2020 06:43 PM
Cringe gila Apple ID sama dgn ID tik tok.. Agk2la bro.. Bukan xle tukar.. Dan kalau nak bergelek ke apa.. Buat la sorok. Jangan buka ruang orang mengecam then ko balik cakap ko dah PenaT.. Senang cerita cuba berehat dari socmed.. Dah bapak anak 2 kot.. Hmm
Quote hyie 13-4-2020 06:59 PM
KIM.K replied at 13-4-2020 05:15 PM
Betul kan cakap kaka..babu sejenis luar tabii. Diye tak minat biashe2, takleh setia, takleh commit t ...

maksudnya apa? heshe rogayah gitu? kalau ya, mestilah heols top
Quote buapakperut 13-4-2020 07:21 PM
gelinya tengok muka hidung kembang dia
Quote KIM.K 13-4-2020 07:38 PM
hyie replied at 13-4-2020 06:59 PM
maksudnya apa? heshe rogayah gitu? kalau ya, mestilah heols top

Iols ingat dia anal nyah bdsm ke gitulah takreti duk diam

Sis sori takreply lg part gaji masa covid. Iols pun takpandai kena baca cikgu tulis
Quote Orix 13-4-2020 07:42 PM
Pu Amin xnak nasihat ke geng sundri ?
Quote ctcheery 13-4-2020 08:53 PM
Hmmm...yerlah
Quote Tinot7 13-4-2020 10:23 PM
Nape budak kecik tu ikut gerakan yg berbeza?
Quote rosevelvet 13-4-2020 11:18 PM
Dear mod, tlg rentikan citer psl makhluk ni. Aku dh la hari2 masuk forum utk release stress tkurung.
Quote anony-mous 14-4-2020 12:56 AM
Gila x handsome mamat ni ye. Tu pon ada yg berebut & 2 kali cerai
Quote friedfishsoup 14-4-2020 01:00 AM
rosevelvet replied at 13-4-2020 11:18 PM
Dear mod, tlg rentikan citer psl makhluk ni. Aku dh la hari2 masuk forum utk release stress tkurung. ...

Sepol bila masa jadi mod ?
Quote Tukul.Besi 14-4-2020 01:05 AM
Belum 30 dah dua kali menjanda apoooo

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top