Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Piko 'PPAP' Kembali Dengan Lagu Kesedaran Covid-19

9-4-2020 01:18 PM Komen: 11
Masih ingat dengan Pikotaro yang terkenal dengan lagu 'Pen Pineapple Apple Pen' (PPAP)?


Kredit foto: Today Online


Pelawak dari Jepun itu kini kembali mencuri tumpuan dengan lagu baru Pray-for-People-and-Peace bagi memberi kesedaran kepada orang ramai berhubung Pandemik Covid-19.


Kredit foto:


Menerusi lagu itu, Piko mengajak orang ramai membasuh tangan bagi membendung penularan wabak maut itu.



Lagu PPAP 2020 itu kini meraih hampir lima juta jumlah tontonan di laman YouTube. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Levespa 10-4-2020 03:26 AM
yg dulu lagi ok..yg ni macam awkward la..tapi ok la ppap tu dia tukar ke pray for people and peace.. releven la dgn situasi sekarang

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 9-4-2020 01:24 PM
Ayam mee takmo wat lagu ke?
Quote shernazz 9-4-2020 01:25 PM
Iols nak pakai gif yang hok tangan tu
Tapi kelakar plak
X jadi lah..hahah
Quote Kurex 9-4-2020 01:43 PM
Teringat m daud kilau
Quote sarah82 9-4-2020 01:46 PM
Cute pulak..  
Quote Boomibulat 9-4-2020 01:47 PM

Baru nak ckp benda sama..
Quote i_is_kennot 9-4-2020 02:05 PM
Gahahahahahahaha.. Iols is pengsan
Quote KIM.K 9-4-2020 02:07 PM
Kering hand..kering hand

Pray for people and peace
Quote AbukRokok 9-4-2020 02:45 PM
laaaa igtkan dah bersara mcm lagu yg last dulu tu
Quote SalenaGomez 9-4-2020 07:49 PM
KIM.K: Kering hand..kering handPray for people and peace

Hahaha betul juga tu
Quote jajanpedas 9-4-2020 09:39 PM
nape la nmpak mcm ngeri je vdeo dia..maapkanlah saye.......
Quote Levespa 10-4-2020 03:26 AM
yg dulu lagi ok..yg ni macam awkward la..tapi ok la ppap tu dia tukar ke pray for people and peace.. releven la dgn situasi sekarang

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top