Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Dah Kering Idea Ke?" - Grup Dolla Dikecam Tiru Identiti Blackpink Versi Malaysia

3-4-2020 06:38 PM| Komen: 244



Kumpulan Blackpink memang menjadi ikon muzik Kpop bagi kategori wanita saat ini. Dengan lagunya yang sedap didengar serta tarian yang energetik, ramai remaja di seluruh dunia yang mengimpikan untuk menjadi seperti Lisa, Jennie, Rose dan Jisoo.

Namun, percayakah anda jika dikatakan ada sebuah grup di Malaysia kini tampil hampir menyamai kumpulan Blackpink ini? Hadir dengan single terbaru, Dolla Make You Wanna, 4 ahli remaja perempuan ini didandan hampir menyerupai Lisa, Jennie, Rose dan Jisoo. 

Bukan itu sahaja, rentak lagu, tarian, sinematografi dan lain-lain turut menyamai video klip kumpulan popular itu. Bayangkan Blackpink versi Malaysia yang lagunya Bahasa Melayu?




Rata-rata netizen menyifatkan kehadiran kumpulan yang meniru gaya Blackpink ini sebagai 'sampah' kerana ia hanyalah idea untuk cepat popular. Sedangkan ramai peminat tegar Blackpink yang dikenali Blink menganggapnya sebagai jenaka dan ancaman.



IG
Tangkap muat.
Walaupun tarian mereka dikatakan hampir sama dengan Blackpink, ia tetap nampak 'tidak kena' kerana tidak kelihatan seimbang antara satu sama lain. 

"Siap sorang acah lisa, sorang acah rose hahaha bongok lah. I mean, ok je tapi make sure go through proper selection boleh tak make sure betul lawa n talented dulu."

IG

Malahan, ada yang menyangka kumpulan Dolla adalah grup dangdut dari Indonesia. 



IG
Jadi, bagaimana? Adakah Dolla mampu merancakkan lagi industri muzik kita? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
5
1
0
Komen: 244
Komen

Previous : "Psiko Diri, Jangan Fikir Nafas Tak Sampai"- Diana Danielle Bagi Tip Atasi Anxiety Semasa PKP

Next       : Panas! Hana Azraa Sahkan Sudah Berpisah Dengan PU Abu?

Komen Terbaru

Quote gideoncross 21-5-2020 07:01 PM
shaiy replied at 21-5-2020 12:54 PM
u search kat utube '90days fiance' korean husband mesti muncul punya.. i tak ingat apa nama dorang ...

Iol dh tngok tpi sikit je.

Lain-lain Komen

Quote irvene 3-4-2020 06:39 PM
whooo areee youuuss ??
Quote dani-rox 3-4-2020 06:41 PM
Malahan, ada yang menyangka kumpulan Dolla adalah grup dangdut dari Indonesia.


dah la nama dekat nak sama dgn Dollah
Quote nazzse 3-4-2020 06:45 PM
Jual  body
Quote misuke 3-4-2020 06:48 PM
eeeuuwwwww.. sila ke kuburan berjemaah
Quote YomiuriLandMae 3-4-2020 06:51 PM
muka jawa ada hati nak berkpop..
Quote CiliPadiSedap 3-4-2020 06:52 PM
mati2 akak ingat doula ultramen sambut baby kt rumah
Quote doubleA 3-4-2020 06:53 PM
dani-rox replied at 3-4-2020 06:41 PM
dah la nama dekat nak sama dgn Dollah


Lol this is funny!

Btw whoreyussss datang dari mana ni tak tau
Quote sarah82 3-4-2020 06:53 PM
dani-rox replied at 3-4-2020 10:41 PM
dah la nama dekat nak sama dgn Dollah

Baca komen ni terus tergelak tepat sekali
Quote samshik 3-4-2020 06:54 PM
Adehlaa.. Ghupo bohsiaa jahh..
Quote kiah_mai_pulak 3-4-2020 06:57 PM
kenapa x namakan Leeyza Dolla? sedapp sikit nk sebut
Quote Arry 3-4-2020 06:58 PM
Bakal mendapat hencapan dari netizen, sexy uolllzzz
Quote Sachacha 3-4-2020 07:02 PM
Muka karat much tak sesuai
Quote user2012 3-4-2020 07:06 PM
Arry replied at 3-4-2020 06:58 PM
Bakal mendapat hencapan dari netizen, sexy uolllzzz

netizen ni grup minah macam ni cerca la tapi kalau deris sapikyle julporn jual body okay jah
Quote newyork 3-4-2020 07:16 PM
Ingat group yg bersalin secara alami tu .. Doula
Quote Suchi 3-4-2020 07:19 PM
Lerr mati2 igt group doula peneman org beranak tu adoi salah baca rupanya
Quote shernazz 3-4-2020 07:21 PM
Cam.nama.dolla cantik.jah
Mak iols dolu slalu beli dolla cantik
Iols.suka guna utk hilangkan jerawat
Quote dudaberhias 3-4-2020 07:24 PM
Dollah ni artis mana? Dollah yang timoh duduk celah kangkang dollah tu ke?
Quote eLiaD 3-4-2020 07:26 PM
kt US ada Doja yg aset cam Nikki Minaj.. Dolla ade x
Quote timah03 3-4-2020 07:26 PM
Tarian tak sharp.... And nampak mengah di situ ye dikkk...

Lihat semua komen(244)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top