Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tular Lelaki Dimarahi Polis Kerana Langgar PKP, Netizen 'Speku' Fikry Ibrahim?

4-4-2020 11:00 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 133

Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 Mac lepas bukanlah perkara main-main kerana ia merupakan jalan paling mudah untuk mengekang penularan COVID-19 secara berleluasa. 

 

Seperti diketahui umum, pihak polis menegaskan bahawa hanya ketua keluarga sahaja dibenarkan keluar bagi menguruskan hal penting. Bukan itu sahaja, jika mahu ke luar kawasan, mereka perlu membawa dokumen sah bagi membuktikan keperluan mereka untuk keluar jauh dari tempat tinggal.

 

Bagi menunjukkan bahawa pihak bertanggungjawab serius dengan perintah ini, mereka melaksanakan banyak sekatan jalan raya bagi memastikan sesiapa yang keluar itu adalah kerana hal yang penting sahaja.

 

Oleh sebab itu, beberapa hari lalu tular satu video di Twitter menunjukkan seorang lelaki dimarahi pihak polis dan dipaksa untuk membuat pusingan U di kawasan Damansara Utama. 

 

Rata-rata netizen menyelar sikap sambil lewa lelaki itu kerana memberi alasan 'tidak tahu' mengenai arahan PKP ini.

 

 

Kredit foto: Twitter

 

Lebih mengejutkan kerana ada netizen menebak gerangan lelaki tersebut ialah tak lain tak bukan, pelakon terkenal iaitu Fikry Ibrahim. 

 

 

 

Ianya turut dibuktikan apabila ramai yang meninggalkan komen dan mengiakan jangkaan itu.

 

 

Kredit foto: Twitter

 

Ya ke ni individu berkenaan ialah Fikry Ibrahim seperti didakwa netizen? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 133
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Siapa Yang Mula Guna Perkataan 'Kaki Pukul'? Tuju K-Clique Buat Laporan Polis

Komen Terbaru

Quote nanie 12-4-2020 01:23 PM
anyone yg lalu federal? roadblock kat depan kwsp ketat mcm ni jugak ke?

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 2-4-2020 12:26 PM
tolong..     
[twitter]https://twitter.com/i/status/1245177551716110336[/twitter]         
Quote krustykrab 2-4-2020 12:26 PM
Korang ni asal hitam je fikri lol
Quote bakingsoda 2-4-2020 12:28 PM
dlm replies tu ada sahkan mmg no plate dia. dahsyat jgk boleh perasan tu fikry
Quote ariellin 2-4-2020 12:32 PM
Semlm dpt video ni
Aku tnya fikry ibrahim ke sbb suara tu mcm dia pastu tgk ig live dia.. dia pakai topi tp x tau lah betul ke tak tekaan aku tu
Quote Bergosip 2-4-2020 12:33 PM
Boomibulat replied at 2-4-2020 12:26 PM
tolong..

Lelaki first yang kena marah suruh Uturn tu kan. Pergh, macam mana dorang boleh cam tu Fikry Ibrahim. Tajamnya mata
Quote kukukatablog 2-4-2020 12:35 PM
ak memula fikir wow cantik kereta, keje apalah agaknya orang jitra ni kat KL,
rupanya retissss
Quote MatDeghem 2-4-2020 12:35 PM
Maciam maciam cerita sejak menjak cik covid mai ....

Quote ellejo 2-4-2020 12:36 PM
fikry ibrahim ni berlakon tak memorable la
Quote hyie 2-4-2020 12:37 PM
dengar suara memang suara heols yach...
Quote Tudungpink 2-4-2020 12:38 PM
Kuat weii dia kene tengking suruh uturn...hahaha
Quote nellyberry 2-4-2020 12:39 PM
wah, tajamnya mata uols.
tak bole cari pasal sungguh ngan masyarakat sekarang, habis semua ditilik.
Quote Boomibulat 2-4-2020 12:42 PM
Tudungpink replied at 2-4-2020 12:38 PM
Kuat weii dia kene tengking suruh uturn...hahaha

Ada reporter kan harus lah tunjuk garang..
Quote irvene 2-4-2020 12:43 PM
dengaq suara macam dia. bijik mata pun tak nampak haihh
Quote Boomibulat 2-4-2020 12:44 PM
nellyberry replied at 2-4-2020 12:39 PM
wah, tajamnya mata uols.
tak bole cari pasal sungguh ngan masyarakat sekarang, habis semua ditilik. ...

CAM No plet kete katanya..
Quote rosannazmia 2-4-2020 12:45 PM
Fikry haghi2 wat iglive.. Blh chek it out..
Quote munchkin 2-4-2020 01:16 PM
Tak reti reti tukar ic. Tukar ajalah ic.
Quote gummiebear 2-4-2020 01:19 PM
Suara tu macam betul haha power la netizen ni sekilas camtu pun boleh cam
Quote Izumieza 2-4-2020 01:29 PM
Dasyat korang ni.. aku pun gigih gi tengok balik.. suara memang ada persamaan.
Quote krustykrab 2-4-2020 01:32 PM
Kalau betul fikri, dia keje jd host rancangan pagi2 tu takkn la taktau..lol

Lihat semua komen(133)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top