Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nasib Aku Bukan Artis" - Sindiran Aeril Zafrel Terhadap Seniman Cuit Hati Netizen

30-3-2020 09:46 AM|Oleh: hafiz.ahmad| Komen: 59


Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, majoriti rakyat Malaysia hilang sumber pendapatan. Situasi ini membuatkan kerajaan mewujudkan Pakej Rangsangan Ekonomi untuk membantu rakyat yang berada dalam kesusahan.

Namun, lain pula yang terjadi apabila beberapa selebriti dilihat kurang senang dengan bantuan ini, malah mereka meminta kepada kerajaan untuk memberikan bantuan khas kepada penggiat seni.

Dalam post Persatuan Seniman Malaysia baru-baru ini, mereka menyenaraikan cadangan bantuan khas yang ingin diminta kepada kerajaan.


Berikut adalah beberapa permintaan Seniman:

1. E-wallet RM500 - RM1k
2. Baucer pembelian barang keperluan diri dan rumah
4. Pemeriksaan covid percuma di hospital kerajaan DAN HOSPITAL SWASTA.
3. Bantuan khas RM1k SETIAP BULAN untuk tempoh 6 BULAN.



Permintaan ini dilihat agak keterlaluan bagi netizen yang menganggap penggiat seni juga sama seperti rakyat Malaysia yang lain.

Melihatkan situasi ini, Aeril Zafrel tampil dengan satu kenyataan seolah-olah menyindir kerenah beberapa penggiat seni ini. Amboi!



Melihatkan response netizen yang terhibur dengan kenyataan itu, Aeril memuat naik lagi dua tweet yang berbunyi:


"Aku tiktok femes. Aku jugak army"



Untuk meredakan keadaan yang dilihat begitu tegang di antara netizen dan golongan penggiat seni, Aeril juga dilihat sempat bergurau senda dengan netizen. Sempoi betul!


Foto: Twitter

Tidak pasti sama ada ia ditujukan kepada pihak terbabit, namun diharapkan kemelut kecil ini dapat diselesaikan dengan segera. Penggiat seni juga rakyat Malaysia, sewajarnya mereka memohon bantuan seperti kita semua juga. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 59
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : Instafamous Bagi Anak Lima Bulan Makan Coki-Coki, Marah Bila Kena Tegur!

Komen Terbaru

Quote nesloice 8-4-2020 04:49 PM
gelabah gila mamat ni poyo lebih

Lain-lain Komen

Quote September14 30-3-2020 09:51 AM
Ig seniman off komen baru je nk kecam
Quote nazhidd 30-3-2020 09:54 AM
kalau tak merepek sgt boleh ke ? bukan main over lagi
Quote Adeakukesah11 30-3-2020 09:56 AM
Dia ni kalau kat socmed kemain nmpk bagus sgt penulisannya.. tp in person nmpk sgt plain sgt personality

Aamporrnn
Quote hyunniesSS501 30-3-2020 09:57 AM
tang ARMY tu mmg lawak.
Quote wallflower 30-3-2020 10:04 AM
Diam la ko erel zafril
Quote newyork 30-3-2020 10:06 AM
Walaupun dia ni sengal sgt. Tp ok dia bisnes dlm nama retis dia tu.. hampeh btui artis lain2 yg demand tah apa2
Quote LadyCarefree 30-3-2020 10:15 AM
Ok jah aeril kaki capub tu ngaku bukan retis so jangan sibuk nk berlakon lg dah. Jual je madu timbang kilo harga super yahudi overclaim boleh bg orng pregnant. Erel sewel ni semua benda dia nk capub dh mcam levl topiknasi dah
Quote LadyCarefree 30-3-2020 10:16 AM
Adeakukesah11 replied at 30-3-2020 08:56 AM
Dia ni kalau kat socmed kemain nmpk bagus sgt penulisannya.. tp in person nmpk sgt plain sgt persona ...

Tngok clip drama hadoimak muka xseelok klau gambar di IG. Kehkehkeh
Quote SherryZass 30-3-2020 10:24 AM
Diamlah Suhairil bin Sunari. Semua benda nak memcapub
Quote cmf_premierleag 30-3-2020 10:27 AM
memyampahnya aku dgn laki wawa ni
x abih2 mencapub tagih perhatian
tp dia ni nmpk mcm bodoh gak bila bukak mulut
mmg jelas sgt kebodohan dia IQ dia lowest sgt
Quote cicicumel 30-3-2020 10:30 AM
Adeakukesah11 replied at 30-3-2020 09:56 AM
Dia ni kalau kat socmed kemain nmpk bagus sgt penulisannya.. tp in person nmpk sgt plain sgt persona ...

Mmg gitu la sis netizen pon. dlm alam maya kita all out.. alam nyata sedihhhh
Quote duquesne 30-3-2020 10:46 AM
Banyak songeh la nak mintak itu ini.... gi kaji dulu. artis dan karyawan ni under group mana... semua dah jelas termaktub dibagi oleh kerajaan... pandai la cari jalan nak dapatkan bantuan tu...


Quote ariellin 30-3-2020 10:50 AM
Spesis herol azreen.. nyesal aku tertgk igs herol duk tnya napa ada plastik dlm sotong kenot brain lah sbb aku tak tau dia nak show off dia ada sense of humor atau dia nak tnjuk dia bebal
Quote top5complete 30-3-2020 10:51 AM
dia ni menganjing no.1
Quote beatgirlX 30-3-2020 11:09 AM
Hahaha..korang pun..
Hokkay la dia kata gitu..maknanya dia pun x kategori retis nak mintak bantuan
Quote roti_banjir 30-3-2020 11:28 AM
he is just being sarcastic...…. sbb ramai jer raakn artis dia yg dok canang ada produk sendiri, ada bisness sendiri, ujung2 still hadap bantuan kerajaan…..

so, sila meninggal yachhh….
Quote BoongaKertas 30-3-2020 11:50 AM
ariellin replied at 30-3-2020 02:50 AM
Spesis herol azreen.. nyesal aku tertgk igs herol duk tnya napa ada plastik dlm sotong  kenot b ...

iols siap beria tgk igs dia sbb nak tahu market mana buat mcm tu sbb dok ingat kan depa nak tipu penimbang. sekali....ala...sedih lah laki keknis niiiii.
Quote YuyaToma 30-3-2020 11:55 AM
Melampau nye mntk bntuan......
Quote imransulaiman 30-3-2020 12:07 PM
SherryZass: Diamlah Suhairil bin Sunari. Semua benda nak memcapub

Ni ke nama sebenar beliau???  

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top