Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Nabil Buat IG Live Dengan Neelofa, Backup Kenyataan Black Untuk Dana Khas Buat Artis

29-3-2020 09:40 AM|Myeonir| Komen: 310

Sejak pengumuman insentif kewangan yang dipelopori oleh kerajaan untuk membantu rakyat sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, pelbagai pihak telah menyuarakan pendapat mereka. 

Meskipun golongan memerlukan meluahkan ucapan terima kasih atas bantuan tersebut, segelintir artis pula yang kecoh mempersoalkan kenapa kerajaan meminggirkan mereka yang sudah banyak berkorban untuk kerajaan.

Isu tersebut turut mendapat perhatian ramai penggiat seni dan Nabil Ahmad juga terlepas untuk membincangkan perkara tersebut bersama Neelofa menerusi IG Live. Kata pengacara itu, luahan Black Hanifah dan Tomok ditujukan kepada anak seni lain yang terlibat di belakang tabir. 


Nabil turut mengharapkan agar Persatuan Seniman meminta bantuan atau peruntukan daripada pihak kerajaan bagi membantu penggiat seni yang terjejas sepanjang tempoh kuarantin ini.

Para netizen yang mendengar luahan Nabil ini mempersoalkan perlukah ada dana khas kerana jika ada yang layak boleh sahaja memohon bantuan seperti rakyat biasa. Kenapa perlu beri perhatian istimewa kepada golongan anak seni?

Kredit foto: Twitter
Meskipun Neelofa tidak mengeluarkan sebarang kenyataan, dia hanya mengangguk mendengar penjelasan Nabil mengenai hal ini.

Apa pula pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
1
0
0
Komen: 310
Komen

Previous : "Saya Kagum Dengan Perjuangan Kalian" - Achey Kongsi Cerita 'Frontliner' Covid-19

Next       : Marah Golongan Bawahan 'Dimanjakan', Vivy Yusof Dikutuk Habis-habisan

Komen Terbaru

Quote jajanpedas 8-4-2020 08:17 PM
aderaderker replied at 29-3-2020 08:03 PM
Yg si black komen kais pagi makan pagi tu mmg xleh blah.
Guna peribahasa pun tatau.
Kata gantina ...

sesungguhnya..bebal itu..milik mereka..

Lain-lain Komen

Quote Kurex 29-3-2020 09:45 AM
Memang jenis artis tak suka menyimpan kan.....
Quote TerataiMelur02 29-3-2020 09:46 AM
Entah2 artis2 ni habis je tempoh pkp.. Keje seminggu lepas tu semua pakat2 bungkus kain baju g holiday ke obersi ngan # kengkonon nak release tension sambil bawa LV
Quote caprut 29-3-2020 09:50 AM
Amylea Af siap buang dp kt ig pastu private. Haha. Bodoh pak hang la
Quote kaseh80 29-3-2020 10:01 AM
Retis pung manusia biasa kenapa nak special treatment

Kalau takde peminat iaitu rakyat marhaen SAPE LAH MEREKA?

Jadi bila kerajaan buat pengumuman semua rakyat dpt menafaatnya tak kira
lah artis  ke penjawat awam they are the rakyats

FULL STOP

Quote KekDurian 29-3-2020 10:06 AM
Org lain pun mkn bercatu, kisah lak krg nk bantuan ke apa? Takat rm1600 tu retis2 msk butik dpt beli selipar je pun, mana la nk ckup? Org biasa bole buat mcm2 ng  duit tu..yg krg ni klo travel pun x duk biz class x sah, baju branded x yah ckpla.. contoh dh byk dh dah tua2 bru nk apply rmh pprt bgai, cuba krg amik iktibar
Quote damian_lee 29-3-2020 10:08 AM
Nak khusus panya la haiiiiiiiiiiii
Guna package mak kiah jer la oiiiiiiiii

Kalau layak .... layaklah
Quote damian_lee 29-3-2020 10:10 AM
kaseh80 replied at 29-3-2020 02:01 AM
Retis pung manusia biasa kenapa nak special treatment

Kalau takde peminat iaitu rakyat marhaen SA ...

Kannnn

Xhabis2 mentioned BANTUAN KHUSUS

Ehhh geram plak aku dengan orang2 ni
Quote xAthenax 29-3-2020 10:14 AM
As I said kat thread 1 lagi

"entitled mentality" berakar umbi di benak
selfish dan self centered sebab jiwa rongga, tak terpikir ada lagi orang yang jauh lebih susah
Quote azie5zoe 29-3-2020 10:14 AM
leh kena kancing gigi geram dengan dia orang ni..nak bantuan khusus kepala bana bagai...agaknya 'kalau' diberi..berapa yang dia orang demand agaknya yer?
Quote gummiebear 29-3-2020 10:15 AM
Bantuan tu semua rakyat dapat kalau layak. Ke sebab golongan artis, penggiat seni tak disebut per se terus rasa dipinggirkan? Habis tu kau bukan rakyat kerrrrr?! Feeling superior much?
Quote arffa 29-3-2020 10:16 AM
Betul tu ada peruntukan untuk rakyat yg kerajaan dah bagi, so mohon la ikut saluran. Betul la netizen marah sebab time show off tak fikir pula tentang netizen yg tidak berkemampuan dok tekan air liur tengok angpa dok joli sana sini. Artis ni sekali job masuk boleh cover expenses beberapa bulan kalau belanja mcm rakyat marhaen la.
Quote salamon 29-3-2020 10:18 AM
Edited by salamon at 29-3-2020 11:26 AM

Si emelda/anne abdullah lam live seniman smlm dok ckp la netizen ni x dok tempat dorg...hbis tu selama ni korg retis prnah ke dok di tempat org biase..xdapat layanan first class skit di spital gomen tu pon dah kecohhh mcm dayangku intan, linda rafar tuu. ..phuihh la..si jed jaidi pookemark ni dok sokong2 plak retis2 sakai ni..bukannya nk bgi nasihat ke ape
Quote umbut 29-3-2020 10:20 AM
Kau sapa nak dana khas bagai.... ambik pakej mak kiah dah lah....tayang rumah,holiday sana sini boleh pulak.... baru sebulan dah miskin.
Kalau artis yg dok pprt tu oklah.... kalau shuib,nabil,black dah tahap byk duit... job lebat
Quote Lailerthee 29-3-2020 10:20 AM
Tak habis lagi ke isu nii
Quote Tudungpink 29-3-2020 10:30 AM
Bantuan khusus tu lebih pada nak maintain lifestyle diorg ni jer ...bengong btoii.....bnm dah tangguh loan kereta, rumah, personal loan...ape lg masalahnyer ...byk jimat dah kat ctu..jadi mcm ni baru tau perangai sebenar retis2 yg budget kaya...padan muka..So pada retis yg diam teruskanlah diam xpyh komen..sebab bila start kome sokong geng kome nampak bodoh kat ctu..koserr
Quote leftrani_kel 29-3-2020 10:40 AM
Bosan btl..bg nasihat pd org2 mcm ni mmg x mendtgkan faedah..apply ikut prosedur la..korang nak kerajaan sanjung Korg ke..
Quote momopipo 29-3-2020 10:42 AM
*yawn* bosannn..mintak je la bantuan rakyat tu nnt..korang pon rakyat jugak..tp x tau la cukup ke x kalo dah cenggitu lifestyle korang and mohon artis2 yg kaya tlg geng2 korang yg susah..mcm artis2 veteran..yg muda x payahh..
Quote Minami2013 29-3-2020 10:44 AM
Edited by Minami2013 at 29-3-2020 03:27 AM

Artis dah lah bodoh, penyumbang kegiatan maksiat sampai jadi ikutan. Sumbangan kpd negara? Tak de okay... harap kerajaan tak layan la demand depa2 ni. Kalau u masih lg jadi despatch nabil, baru u tau tinggi rendah langit bila tak de duit.

Anyway, artis ke belakang tabir ke tidak, sama la mcm kak kiah benefit nya.
Quote Incanto 29-3-2020 10:46 AM
gummiebear replied at 29-3-2020 10:15 AM
Bantuan tu semua rakyat dapat kalau layak. Ke sebab golongan artis, penggiat seni tak disebut per se ...

mengade sgt
ni time org tengah pening kepala dok fikir quarantine, social distancing, kakitangan hospital tak cukup, artis ni feeling feeling special tak bertempat plak

Lihat semua komen(310)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top