Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Jimmy 'Artis Sendu' Tapi Tak Mohon Bantuan Gomen Pun? Siap Hulur Bantuan Lagi!

27-3-2020 03:21 PM|Oleh: LilRose| Komen: 93

Berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), industri seni juga diarahkan untuk menghentikan segala aktiviti penggambaran.

Susulan itu, segelintir penggiat seni dilihat memohon bantuan daripada kerajaan ekoran pendapatan terjejas sepanjang tempoh PKP.


Kredit foto: IG

Menerusi Instagramnya, pengacara Jimmy Shanley menegaskan walaupun dia hanya 'artis sendu', tidak pula dia meminta bantuan kerajaan.

Sebaliknya, dia menawarkan bantuan kepada mereka yang lebih memerlukan terutama ibu tunggal.


Kredit foto: IG

Kenyataan Jimmy itu dipersetujui ramai warganet yang turut mempertikaikan tindakan anak seni memohon bantuan kerajaan.



Kredit foto: IG

PKP menjejaskan sumber pendapatan anak seni apabila tiada undangan atau tawaran berlako, lebih-lebih lagi kebanyakan daripada mereka terlepas pandang untuk mencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP). 

Mana warganet tak marah kalau ada di kalangan yang minta bantuan sebelum ini kerap memaparkan kemewahan atau sering melancong. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 93
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : "Baik Tak Payah Pakai Baju," Shalma Eliana Menari, Ramai Tak Senang Duduk

Komen Terbaru

Quote awanearisu 30-3-2020 09:23 PM
Hairul duduk diam-diam. Sini Jimmy, Eizlan dan Adam Shahz. Siapa lagi hero-hero dunia nyata? Ini baru contoh teladan artis yang baik.

Lain-lain Komen

Quote TerataiMelur02 27-3-2020 03:35 PM
Ha.. Elok la tag@mention c black n sapa2 je yg kengkonon kais pagi makan pagi tu
Quote cha-cha 27-3-2020 03:35 PM
Yezzzzaaaaa
Quote epuepy 27-3-2020 03:38 PM
Ni baru btl artis yg bole di contohi. Walaupun sendu, tp x harap bantuan gomen.
Yg Black n tomok tu, kemain keta sume mahal2, anak sekolah private school, pn masih harap bantuan.

Quote Kurex 27-3-2020 03:40 PM
Sebab iols cakap dengan abg jimmy "ni abg, duit utk bantuan covid, abg bantu la sesiapa memerlukan. Ingat, jangan mintak bantuan org lain.. " kata kurex sambil keluarkan duit bernilai beratus ribu dari singletnya..
Quote Nes3in1 27-3-2020 03:41 PM
Ai suka kalau tgk jimmy mengacara... Petah dan tak kekok
Quote idril 27-3-2020 03:42 PM
Kurex replied at 27-3-2020 03:40 PM
Sebab iols cakap dengan abg jimmy "ni abg, duit utk bantuan covid, abg bantu la sesiapa memerlukan.  ...

kuar dari singlet ke kuar dari spender?
Quote Andyscenes 27-3-2020 03:54 PM
Kurex replied at 27-3-2020 03:40 PM
Sebab iols cakap dengan abg jimmy "ni abg, duit utk bantuan covid, abg bantu la sesiapa memerlukan.  ...

igt ke dr dalam bra tadi
Quote CiliPadiSedap 27-3-2020 03:57 PM
kaka dah lama boikot artis2 yang minta bantuan kerajaan kecuali betul2 susah tak pakai iphone
Quote Skuau 27-3-2020 04:00 PM
CiliPadiSedap replied at 27-3-2020 03:57 PM
kaka dah lama boikot artis2 yang minta bantuan kerajaan kecuali betul2 susah tak pakai iphone


sian gk otai2...tu.jenguk2 gk la depa tu...
Quote Kurex 27-3-2020 04:01 PM
idril replied at 27-3-2020 03:42 PM
kuar dari singlet ke kuar dari spender?

Tak minat pakai spender
Quote GegarVaganja 27-3-2020 04:02 PM
Moga lepas ni tak sendu la job kau Jimmy.
Inshallah.

Quote Kurex 27-3-2020 04:02 PM
Andyscenes replied at 27-3-2020 03:54 PM
igt ke dr dalam bra tadi

Singlet dah la. Senang nak masukkan tangan.. silap2 jimmy ambik sendiri
Quote Minami2013 27-3-2020 04:04 PM
Sblm ni hanif dj era pun ade offer utk gunakan gaji die bantu sapa2 yg terkesan dgn covid 19. Dia yg first i baca offer sblm jimmy... Salute!
Quote shernazz 27-3-2020 04:23 PM
Alhamdulillah
Ramai juga yanf hulur bantuan
Xkwsah dari segi wang ringgit atau barangan
Jadi yang terkesan sangat sebab gaji tak dak ke apa...boleh dm depa...atau pun pegi ke zakat terus. Sekarsng urusan banyak dah mudah...jangan segan..anak anak perlu bantuan
Quote Ladybird910 27-3-2020 04:29 PM
Artis veteran tu kan warga emas..BSH applicable dah...apa lg retis mahu?
Quote kukukatablog 27-3-2020 04:31 PM
geramnya dengan black, tambah tengok pasal kete porche dia tuh
Quote KIM.K 27-3-2020 04:40 PM
Geli perut bace ayat jimmy ni lahai..zaman awak da berlalu k. Dulu malatop gak khen
Quote Aai2 27-3-2020 04:43 PM
Alhamdulillah..ada jgk artis yg masih boleh berfikir..
Quote Cassieopeia 27-3-2020 04:47 PM
bagus dia ni. slalu kalau tertgk cj wow shop adala nampk dia. yg minta bantuan tu eh kete mewah lg ada nk bantu xlayak ok

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top