Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Ingkar Arahan PKP, Lelaki Kena Tempik Dengan Askar Sampai Terkaku

intan|28-3-2020 09:37 AM Komen: 26
Sejak Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan, Kementerian Pertahanan telah mengambil langkah proaktif dalam membendung penularan wabak Covid-19 ini dengan melaksanakan pengerahan tenaga tentera dalam membantu pihak polis.

Kredit foto : Twitter MOFASAD

Walaupun begitu, masih ada golongan yang ingkar dan degil terhadap perintah tersebut lalu menyebabkan matlamat untuk memutuskan rantaian penularan Covid-19 ini menjadi lebih sukar.

Malah, ada juga yang tidak memberi kerjasama walaupun diberi arahan secara berdepan dan memprovokasi pihak berkuasa yang menjalankan tugas.

Terbaru, tular sebuah video yang memaparkan seorang lelaki ditempik oleh seorang petugas tentera seperti yang dikongsikan seorang pengguna twitter, MOFASAD.


Ternyata video itu telah menjadi tular dan mendapat banyak respon dari netizen.




Walaupun tidak diketahui punca sebenar lelaki itu dilayan sedemikian rupa, tetapi ketahuilah bahawa pentingnya mengikuti arahan ketika negara dilanda krisis demi kebaikan bersama.

Hentikan penularan Covid-19, duduk diam di rumah dan jangan kemana-mana.-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote binipopeye 29-3-2020 07:29 PM
pakcik ni yer ker peduli tuh... patut polis gari duduk tepi...


biasa org tua2 merasa tgn bergari terus insaf

Lain-lain Komen

Quote shernazz 28-3-2020 09:55 AM
Susah orang degil ni..
Smalam ada jantan ni nak gi bayar kat cashier..dok rapat dgn iols..
Sekali iols buat buat batuk..
Terus 2m ke belakang dia berdiri..
Choi btol..social distance lah skang...
Quote sarah82 28-3-2020 09:56 AM
Aku tgk ni semlm.. Dan aku juga baca yg kat post mana entah, pakcik ni marah2 dan maki polis asalnya...askar nak tegur.. Still dia maki2tu yg kena marah balik dgn askar.. Tau terkedu.. Aku rasa puas tgk spesis mcm ni kena jerkah
Screenshot_20200327_121412.jpg
Quote Zazama 28-3-2020 10:14 AM
Terus fofular pakcik2 tu satu  kampung!
Quote PristineOne 28-3-2020 10:17 AM
Pesanan ikhlas buat chouls semua.... Dok rumah ya..
Quote sarah82 28-3-2020 10:18 AM
PristineOne replied at 28-3-2020 02:17 PM
Pesanan ikhlas buat chouls semua.... Dok rumah ya..

Tak nampak la pokcik..
Quote Kurex 28-3-2020 10:23 AM
Leluhur parasit ke
Quote CiliPadiSedap 28-3-2020 10:59 AM
PristineOne replied at 28-3-2020 10:17 AM
Pesanan ikhlas buat chouls semua.... Dok rumah ya..

lepas ni blh pristineone tolong hambat mana2 mereka yang anti kerajaan dan buat fitnah moga urusan pristine one dipermudahkan dan moga si degil bangang kt jalan raya kena maki berlori lori dengan pristine one sampai bernanah telinga
Quote fishcracker 28-3-2020 12:35 PM
Bravo! Padan muke
Quote domestobot 28-3-2020 12:55 PM
terus jadi autism pakcik yang kena marah tu. nampak dia retreat ke safe space dalam otak dia.
Quote Lengkong 28-3-2020 01:16 PM
Yang degil2 elok kena macam ni

Quote Artemesiaa 28-3-2020 01:21 PM
Sebab tu penting ada geng askar turun membantu utk species yang degil macam ni
Quote bloodyamuk 28-3-2020 02:58 PM
tak paham aku spesis yang suka mencabar authority ni...

bajet2 rebel...kena maki tau cacat otak sekejap
Quote AkuMark 28-3-2020 03:14 PM
shernazz replied at 28-3-2020 09:55 AM
Susah orang degil ni..
Smalam ada jantan ni nak gi bayar kat cashier..dok rapat dgn iols..
Sekali  ...

Oh xpa ke guna pendekatan ini sis? Mcm berkesan
Quote jue10 28-3-2020 03:29 PM
Padan muka KO!!!
Quote vender 28-3-2020 03:48 PM
Sapa ntah @pyropiro ke yg reply komen aku askar malaysia ni peramah lemah gemalai bersalaman bagai?
Dia tak mo cina benci askar, hati cina kena jaga maaa. Habisla askar ni dibenci cinaaaa
Quote che-cikL 28-3-2020 04:35 PM
Edited by che-cikL at 28-3-2020 04:37 PM

Terus buat Barriis Sediep brade tu ekk...

Sikit lagi nak kena turun seploh
Quote Sham143 28-3-2020 04:39 PM
Dengan polis boleh la main2..Tk kena belasah tu pun dh bersyukur tu.. Belum lagi komando yg jaga...
Quote shernazz 28-3-2020 06:35 PM
AkuMark replied at 28-3-2020 03:14 PM
Oh xpa ke guna pendekatan ini sis? Mcm berkesan

Entah..haha
Iols geram sebab dia dekat sgt..iols gerak depan sikit..dia rapat lagi..hannat btoi..
Jadi.iols.pandang dia..iols batuk (tapi pakai mask la)
Terus dia undur.ke belakang..hahahaha

Iols nasihatkan jgn buat kalau org ramai..panik.nnt
Quote dua_chzy 28-3-2020 06:38 PM
PristineOne replied at 28-3-2020 10:17 AM
Pesanan ikhlas buat chouls semua.... Dok rumah ya..

Ok pakcik, noted!

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top