Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Sebab Korang Lah Anju Terpaksa Serbu, Sorok Roti Dan Telur' - Zarina Anjoulie

26-3-2020 06:09 PM|Oleh: LilRose| Komen: 70

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), banyak pihak turun padang menyalurkan sumbangan kepada yang memerlukan termasuk golongan anak seni.

Ini kerana, ramai yang tidak bertimbang rasa membeli barangan keperluan tanpa memikirkan orang lain.


Kredit foto: IG

Justeru, melihat kepada bekalan roti dan telur yang 'laju disambar', Zarina Anjoulie terpanggil untuk mengagihkan telur dan roti kepada yang memerlukan di sekitar kawasan berhampiran tempat tinggalnya.

"Memandang semua manusia macam tak pernah tengok telur dan roti, aku dan Yas jadi binatang hari-hari serbu dan sorok telur dan roti supaya minggu depan untuk didermakan," tulisnya bersama sebuah video yang dimuat naik di Instagram.

Menerusi video itu, Zarina atau lebih mesra disapa sebagai Anju mendedahkan bahawa tidak sampai lima minit bekalan baru sampai, 'pasti lesap disapu' pembeli.



Kredit foto: IG

"Ramai lagi saudara Islam kita yang belum keluar gaji ataupun peniaga yang tak mampu atau tak sempat nak beli, jadi Anju dan Yas serbu sebelum dapat ke tangan orang lain," katanya.

Katanya, semua telur yang dibeli akan dikumpul dan didermakan pada hujung minggu.

Ramai yang berterima kasih dan memuji usaha Anju membantu orang yang memerlukan.


Kredit foto: IG

Jangan pula ada yang menyalahkan Anju buat begini ya. Sebab semua telur tu akan didermakan kepada mereka yang memerlukan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 70
Komen

Previous : Derma Salah, Tak Derma Pun Salah. Susah Nak Puaskan Hati Semua Orang - Alif Syukri

Next       : Pendapatan Terjejas, Tomok Harap Kerajaan Bantu Artis

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 2-4-2020 03:27 PM
https://cooking.nytimes.com/recipes/11376-no-knead-bread

Kenapa boleh reramai? Knape xperlu melalui jkm?

Lain-lain Komen

Quote Covid19 26-3-2020 06:22 PM
Tak expired ke roti tu
Quote Skuau 26-3-2020 06:29 PM
kalo hang nak derma..aku xyh la pi kedai beli...hang borong la sumer..pastu derma kat aku...jimat rm aku...jimat tenaga aku......GURAU JER YE#.
Quote Cassieopeia 26-3-2020 06:42 PM
nk tolong tp ayat kemain
Quote makneng 26-3-2020 06:46 PM
Please nak sebungkus.. Mak craving roti gardenia cicah coklat panas
Quote kiah_mai_pulak 26-3-2020 07:05 PM
zizikkkkkkkkkkkk
Quote munchkin 26-3-2020 07:09 PM
Kalau semua semua buat macam ni. Selfish niat tak menghalalkan cara walau pun kau nak derma. Pikirlah golongan tua yg pi shopping tengok barang habis.

Lepas kat rumah kemain masing2 buat food challenge. Mmg lah suka hati. Tapi kami ni nak beli walau sebutir pun dah habis. Selfish nak mamp masing2.

Aku harap kerajaan buat sekatan bagi yg nak bolot barang
Quote sarah82 26-3-2020 07:14 PM
Aku makan berjimat supaya x yah beli..
Quote sayawifenikmie 26-3-2020 07:15 PM
makneng replied at 26-3-2020 06:46 PM
Please nak sebungkus.. Mak craving roti gardenia cicah coklat panas



uolss kat mana ? kaka lid ada 2 buku besar roti gardenia kemek kemek (sebab runner beli dan letak dengan barang2 lain dlm box dia) --- kalau ngandung dan mengidam boleh kak lid beri -- kak lid kat bangi ...
Quote Nenasketum 26-3-2020 07:18 PM
Asal nak buat baik jer kena upload kan?
Quote makneng 26-3-2020 07:28 PM
sayawifenikmie replied at 26-3-2020 07:15 PM
uolss kat mana ? kaka lid ada 2 buku besar roti gardenia kemek kemek (sebab runner beli dan le ...

I jauh la dari kakak..Kat merlimau.. Tak pe sabtu ni I keluar rmh cari. Kakak bg org yg mmg dekat dgn area kakak. Stay safe kaka lid!
Quote unoryah 26-3-2020 07:28 PM
Baiknya Anju..
Quote KIM.K 26-3-2020 07:28 PM
makneng replied at 26-3-2020 06:46 PM
Please nak sebungkus.. Mak craving roti gardenia cicah coklat panas

Tempat iols telur, gardenia semua stok ada seperti biasa. Takde panic buying
Quote KIM.K 26-3-2020 07:30 PM
Terbaik anju. Bila org berebut kita pun terpaksa
Quote timah03 26-3-2020 07:32 PM
makneng replied at 26-3-2020 06:46 PM
Please nak sebungkus.. Mak craving roti gardenia cicah coklat panas

Pergi beli pagi2 makneng... Atau pergi market yg jauh dari perumahan...
Kalau pergi petg, memang habis lah..
Quote timah03 26-3-2020 07:33 PM
KIM.K replied at 26-3-2020 07:28 PM
Tempat iols telur, gardenia semua stok ada seperti biasa. Takde panic buying

Sini tak ada Kim. k... Pagi je ada roti...
Quote KIM.K 26-3-2020 07:38 PM
timah03 replied at 26-3-2020 07:33 PM
Sini tak ada Kim. k... Pagi je ada roti...

iols faham..
Kat sini ikut kemampuan. Mampu boleh beli roti selalu
Quote mixed 26-3-2020 07:39 PM
Mmg roti susah nk dpt dh 2 minggu cari
Akhir nya arini dpt mkn laki pg tgu kt kedai awal pagi lori roti dtg terus sambar 2 roti kecik
Selamat mkn sebuku roti tgal satu
Quote makneng 26-3-2020 07:39 PM
timah03 replied at 26-3-2020 07:32 PM
Pergi beli pagi2 makneng... Atau pergi market yg jauh dari perumahan...
Kalau pergi petg, memang  ...

Itulah plan mcm tu juga. Area mak ni byk tmn perumahan sbb ada ipta.. Tak pe mak kena usaha juga cari dpt sebungkus yg kecik tu jd lah, simpan dlm fridge tahan lama sikit.. Sbb nak restock bahan mentah yg lain juga.. Satu hal lagi, roadtax keta time ni la nak mati pun. Hadui. Kalau mak kena tahan dgn abam pulis.. Mak redha je kena saman.
Quote makneng 26-3-2020 07:41 PM
KIM.K replied at 26-3-2020 07:28 PM
Tempat iols telur, gardenia semua stok ada seperti biasa. Takde panic buying

Mak x panic buying pun, sejak MCO ni baru sekali mak kuar rmh tu pun pegi nsk je. Time tu nak beli roti tawar dah ilek tinggal yg berperisa.. Kurang gemar yg berperisa. Mujurlah tempat uolls aman2 jah.

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top