Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tangan Terkena Minyak Panas, Fattah Amin Tak Bagi Fazura Masak Lagi

26-3-2020 05:58 PM|Oleh: Saiful| Komen: 255

Tangan Fazura melecur gara-gara terkena percikan minyak panas ketika memasak.

Suaminya, Fattah Amin berkongsi kecederaan yang dialami isterinya itu melalui IG Storynya.

"Secara tiba-tiba minyak panas meletup lalu terkena tangan kanan saya.

"Sebelum ini, tidak pernah pula berlaku, tapi benda hendak jadi. Fattah banyak kali mengajak saya ke hospital. Tapi mengenangkan keadaan sekarang dan bimbang hendak ke hospital pada waktu kritikal begini, saya cuba ubati sendiri," kata Fazura kepada Berita Harian Online.

Foto: IG
Mulanya Fazura takut melihat ada gelembung namun selepas memecahkannya dan menyapu ubat, ia mula menunjukkan perubahan positif.

"Selepas saya pecahkan gelembung itu dan sapu minyak gamat, Alhamdulillah, nampak kesan luka itu semakin mengering. Terima kasih kepada peminat yang memberi pelbagai petua untuk diamalkan... Saya sangat menghargainya," tambahnya.



Disebabkan insiden terbabit, Fazura berkata suaminya melarang dia memasak dan nasihatkan dirinya untuk berehat sahaja.

Untung Fazura ada suami penyayang macam Fattah. Semoga cepat sembuh ya! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
6
Bosan
2
0
0
Komen: 255
Komen

Previous : Derma Salah, Tak Derma Pun Salah. Susah Nak Puaskan Hati Semua Orang - Alif Syukri

Next       : 'Sebab Korang Lah Anju Terpaksa Serbu, Sorok Roti Dan Telur' - Zarina Anjoulie

Komen Terbaru

Quote kaknon23 6-4-2020 09:05 AM
boylondonn replied at 6-4-2020 04:00 AM
apoooo??? masih je follow. dasar batu api

Lol relax lahhh mmg masa check tu dah unfollow,mana la tahu skrg dah follow pulekkk...jgn emo2 hokayyy..

Lain-lain Komen

Quote msdummy.2018 26-3-2020 05:59 PM
Hurnnnnnnnn{:question
Quote aemon 26-3-2020 06:00 PM
Dah agak dah thread ni mesti open...btw aku rse dia silap guna vaseline..patutnya lps melecur tu cucuh dgn air paip lama2 atau letak tepung utk sejukkan kulit tu
Quote no_el 26-3-2020 06:01 PM
Suhweet je pasangan ni. Moga cepat sembuh
Quote zeitabaei 26-3-2020 06:02 PM
Penting ke cerita ni. Mengada ngada minta perhatian .org share benda ilmiah dan mendidik dia share laki x bg masuk dapur. Pastu acah alah i bukan sesapa sampai nak masuk berita. Padahal sendiri minta perhatian .kalaj x cerita org x tau
Quote Kurex 26-3-2020 06:03 PM
Fakiyu..   
Quote matchstick 26-3-2020 06:05 PM
Teruk jgk tu.. Tapi retis byk duit nt kalau berparut boleh gi repair
Quote makneng 26-3-2020 06:06 PM
Okey je benang ni drpd benang retis minta bantuan gov wpun show off kaya raya
Quote imanda 26-3-2020 06:10 PM
ingatkan sikit bintat gitu je bila nampak gelembung tu auchhhh nk pecahkan gelembung tu pon tah pakai gunting ke jarum I is ngeri kalo jadi gini.
kalo pi spital atleast rs selamat sb depa ada alat n ubat yg cukup.
Quote lasagnaklcc 26-3-2020 06:11 PM
Tangan carik mkn oii... haruslah cemas kalau berparut tak cantik.
Quote sukacactus 26-3-2020 06:12 PM
Sakit wei kena minyak panas
Byk gak kena tu
Jgnkan bamtah, laki aku pun xkasi masak kalau kena teruk gitu
Quote nurizs 26-3-2020 06:14 PM
Sakit jgk tu.. sedangkan terpercik minyak goreng keropok lekor pun pedih2 jgk...
Quote Leonclay 26-3-2020 06:17 PM
Pernah minyak panas tumpah..bersihkan & letak minyak gamat..tp x berapa nk menjadi sbb byk..dekat 2 minggu jugak baru betul2 pulih tu pn kena g klinik ambil ubat & buat dressing..

Nxt time, lps minyak tumpah..letak/lumurkan tepung byk2 lps bersihkan dgn air..sbb kita akan rasa minyak tu masak daging kita..tepung tu tujuan supaya x naik gelembung, bukan nk buat cekodok ke ape..parut akan kering tanpa gelembong..gelembong tu yg sakit ya amat
Quote aderaderker 26-3-2020 06:17 PM
Noted........
Quote bakingsoda 26-3-2020 06:22 PM
teruk tu semoga cepat sembuh
Quote Aunty_Acid 26-3-2020 06:24 PM
Belilah air fryer, mengoyeng tanpa minyak,
Sepanjang pkp ni aku asyik tgk go shop dan cj wow shop kihkih
Quote Covid19 26-3-2020 06:25 PM
Baca tajuk ingatkan kena sikit je baru nak kecam ...sekali tgk gambar ..teruk juga
Quote Ara_roro93 26-3-2020 06:26 PM
Allahuakbar , I yg kekadang time goreng ikan terkena percikan minyak sikit pun secara x sengaja terjerit kuat. Inikan pulak melecur besar macam nie ,

Semoga dirimu copat sembuh sis fazura & tabah kuat menangani kesakitan kesan melecur tu !
Quote namieamuro 26-3-2020 06:29 PM
adoi mak..sakit tu..smpi gelembung..
Quote MisXoXo 26-3-2020 06:35 PM
aemon replied at 26-3-2020 06:00 PM
Dah agak dah thread ni mesti open...btw aku rse dia silap guna vaseline..patutnya lps melecur tu cuc ...

Betul u..pttnya lps kena terus lalukan dgn air paip lama2.i dulu kena air pns coway tu.mi pi letk aloe vera gel tu..hambekk..ptg mengelembung beso..sobsss..g klinik kesihatan ja...nurse pecahkan dn bersihkan...baik nurse..tq nurse..so i ingt lps ni kalau kena mmg apa2 lalukan air paip dulu utk sejukkan kwsn terkena panas tu

Lihat semua komen(255)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top