Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Mana Ada SOP Beli Barang'

26-3-2020 02:08 PM Komen: 6
Tiada sebarang prosedur operasi standard (SOP) pembelian barangan keperluan harian dikeluarkan Kementerian Kesihatan (KKM).

BH Online melaporkan, penafian itu dimaklumkan Pasukan Respon Pantas, Kementerian Komunikasi dan Multimedia dalam satu kenyataan pemakluman berita palsu.


Kredit foto: AWANI/FB

Sebelum ini, tular di media sosial kononnya KKM mengeluarkan SOP Pembelian Barangan Keperluan Harian (Musim COVID-19).

SOP itu menyebut, waktu dibenarkan keluar membeli barangan adalah antara jam 10 pagi hingga 3 petang dan tidak boleh lebih daripada 40 minit.

Individu yang keluar juga perlu menjemur barangan yang tidak boleh dibasuh termasuk kunci kenderaan sebaik pulang dari membuat pembelian. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote duffyduck 28-3-2020 12:42 AM
kucingitam replied at 27-3-2020 10:57 AM
kalau benda ni boleh membantu, tak salah ikut

kan.. benda ni semua common sense.
just that tak best la tipu kata sumber KKM, paham la niat dia baik..
in the end KKM kena nafi nampak mcm KKM x elok pulak.

everyone just have to be sensible, thoughtful and buat la apa yang betul.
iols ada skali keluar beli brg dlm tempoh PKP ni, ada sorang pakcik ni, berbulu betul mata iols tgk. orang semua beratur panjang, dia terserempak kawan dia.. pas salam & bisik, kwn dia kata eh mana boleh salah.
dia kata takpa dah letak ubat tu.. (i think sanitizer kot)
then dia ambik several things and campak masuk dlm troli kawan dia.. dia just nk cut queue la..

kawan dia xkn nk cakap x boleh kan..
pas2 duduk dekat2, sembang2, kawan ni malas nk layan.. pas2 org pasaraya tu suruh maintain 1m distance from each other..
dia kata eh xpa.. kawan saya ni.. eh bingai la. aku macam nk tny bapak sapa ni perangai huduh sangat.

kita dah cuba to do our best sekali ada makhluk tak bertanggungjawab macam ni... sakit hati oi..
sekian royanan

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 26-3-2020 02:35 PM
sop beli barang ni sebab wabak covid 19  mudah aktif pada waktu sejuk, kt tempat akak pasar basah pun suruh waktu 9 hingga jam 3 tujuan nak elak waktu lembap . tu je.

benda ni saling fahami je.
Quote zidane_ziege 26-3-2020 02:39 PM
bodoh..kena la ada sop utk pengguna utk cegah sebelum terjangkit..

ni asyik la kau suruh duduk rumah

kalau menteri kau pemalas sangat..tiru ajelah korea selatan tu..
Quote RatuDunia94 26-3-2020 02:44 PM
Lg satu mana yg masa beli barang sibuk nk menggoogle kat tepon.. hati2 yer.. kalau boleh elakkan lah pegang tepon waktu membeli. Takut2 virus tu melekat kat tepon. Pastu bg anak pegang tepon..  
Quote kucingitam 27-3-2020 10:57 AM
kalau benda ni boleh membantu, tak salah ikut
Quote duffyduck 28-3-2020 12:42 AM
kucingitam replied at 27-3-2020 10:57 AM
kalau benda ni boleh membantu, tak salah ikut

kan.. benda ni semua common sense.
just that tak best la tipu kata sumber KKM, paham la niat dia baik..
in the end KKM kena nafi nampak mcm KKM x elok pulak.

everyone just have to be sensible, thoughtful and buat la apa yang betul.
iols ada skali keluar beli brg dlm tempoh PKP ni, ada sorang pakcik ni, berbulu betul mata iols tgk. orang semua beratur panjang, dia terserempak kawan dia.. pas salam & bisik, kwn dia kata eh mana boleh salah.
dia kata takpa dah letak ubat tu.. (i think sanitizer kot)
then dia ambik several things and campak masuk dlm troli kawan dia.. dia just nk cut queue la..

kawan dia xkn nk cakap x boleh kan..
pas2 duduk dekat2, sembang2, kawan ni malas nk layan.. pas2 org pasaraya tu suruh maintain 1m distance from each other..
dia kata eh xpa.. kawan saya ni.. eh bingai la. aku macam nk tny bapak sapa ni perangai huduh sangat.

kita dah cuba to do our best sekali ada makhluk tak bertanggungjawab macam ni... sakit hati oi..
sekian royanan

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top