Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Buat Kecoh Di Lapangan Terbang, Ugut Saman Sebab Enggan Dikuarantin

26-3-2020 12:13 PM Komen: 25
Seorang wanita yang baru pulang dari Thailand membuat kecoh di lapangan terbang Chongqing, China pada 22 Mac kerana enggan dikuarantin.

Shanghaiist melaporkan, wanita berusia 30 tahun itu menjerit-jerit bertengkar dengan petugas kesihatan.

"Saya tidak akan dikuarantin! Saya mahu pulang! Kalau kalian mengganggu, saya akan saman!" jeritnya kepada seorang anggota yang memakai pakaian keselamatan (Hazmat) yang cuba menerangkan peraturan ditetapkan.


Kredit foto: Shanghaiist

Difahamkan, wanita itu menaiki pesawat dari Thailand ke Shanghai sebelum menukar penerbangannya ke Chongqing.

Pada masa ini, Shanghai hanya memerintahkan kuarantin bagi mereka yang tiba dari 24 negara paling terjejas dilanda koronavirus dan Thailand tidak termasuk dalam senarai itu.

Namun, Chongqing mengumumkan pada 17 Mac bahawa ia akan mengosongkan semua ketibaan luar negara.

Bagaimanapun, wanita berkenaan tidak berpuas hati dengan penjelasan itu hingga mengoyakkan notis maklumat dipegangnya sebagai tanda protes.



Tidak pasti bagaimana situasi itu diselesaikan, namun jurucakap publisiti Chongqing telah memberi amaran kepada wanita terbabit.

"Jika dia berkeras enggan dikuarantin dan tidak mahu mematuhi arahan, dia boleh kembali ke tempat dari mana dia datang," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jajanpedas 27-3-2020 10:59 AM
problemo...

Lain-lain Komen

Quote nisako 26-3-2020 12:15 PM
patut ketuk kepala dia {:laugh
Quote Kurex 26-3-2020 12:31 PM
Leluhur parasit macam ayam ph memang cilaka{:question
Quote bakingsoda 26-3-2020 12:42 PM
lempang je sampai pengsan pastu angkut tempat isolasi
Quote shernazz 26-3-2020 12:43 PM
Letak acik ni kat korea utara je
Senang..settle
Quote any42 26-3-2020 12:49 PM
xpyah ckp byk dgn org mcm ni. dia je nk mnang. kasi heret je kurung trus. biar dok mlalak sorang2 dlm tu.
Quote zeed 26-3-2020 12:51 PM
Selfish nya acik.
Quote naina 26-3-2020 12:55 PM
ohh china ka. ingat malaysia punyaa
Quote Skuau 26-3-2020 01:01 PM
shernazz replied at 26-3-2020 12:43 PM
Letak acik ni kat korea utara je
Senang..settle

no....depa x kena lg(rasanya...)
Quote merrissa 26-3-2020 01:13 PM
suh polis italy sweep kaki dia ni....biar jatuh terbongkang..baru tahu erti penyesalan...
Quote CatMiow 26-3-2020 02:23 PM
Agaknya kalau 136 tu kena halang mcm ni tak kelakuan dia kat airport

Kan dia marah2 kata gov salah sebab tak halang dia kat airport..
Quote Artemesiaa 26-3-2020 02:28 PM
Selfish macam ni selalu suka menyusahkan orang lain
Quote Nes3in1 26-3-2020 02:29 PM
Tak mustahil minah ni tiba2 jer hilang mcm jutawan china tu.
Quote noor2 26-3-2020 02:39 PM
Sial la perempuan ni menyusahkan orang
Quote salmon-suki 26-3-2020 02:48 PM
Bunuh jela senyap2..our world doesn't need this type of creature..
Quote ninnamina 26-3-2020 02:48 PM
I dont care sebab dia buat hal kat negara dia sendiri..
Quote Buritan 26-3-2020 03:06 PM
Kurex replied at 26-3-2020 12:31 PM
Leluhur parasit macam ayam ph memang cilaka{:question

Kang dia sentap kangg
Quote Buritan 26-3-2020 03:06 PM
shernazz replied at 26-3-2020 12:43 PM
Letak acik ni kat korea utara je
Senang..settle

Aki shetujukkk... hahaha
Quote paz 26-3-2020 03:12 PM
Aikkk orang tu nak buat kerja dia aja kot. Kecoh tul.
Quote bloodyamuk 26-3-2020 06:14 PM
camni la watak2 annoying dalam filem2 outbreak, apocalypse

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top