Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Yatt Hamzah Minta Selebriti Berhenti Tayang Gambar S*ksi

26-3-2020 11:45 AM| Komen: 33






"Hentikan pornography, begitu juga selebriti, instafamous dan sesiapa sahaja yang selalu posting video, gambar s*ksi, l*cah dan menggiurkan juga benda pelik-pelik yang tiada manfaat demi likes dan kepentingan peribadi kalian. TOLONGLAH HENTIKAN."


Itu teguran terbuka selebriti Yatt Hamzah kepada mereka yang bergelar 'public figure' dan memiliki ramai peminat. Golongan ini memiliki 'kuasa' mempengaruhi para pengikutnya sama ada berbuat baik atau sebaliknya. Jadi Yatt merasa bertanggungjawab untuk menegur mereka supaya tidak berterusan bermaksiat.


IG


Peringatannya itu adalah rentetan ramai rakyat Malaysia terjebak menonton filem l*cah ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Kekesalannya berterusan kerana masih ada lagi mereka yang bergelar 'public figure' ini menayangkan gambar dan video s*ksi semata-mata untuk meraih populariti.


"Hentikan dosa-dosa mengundang bencana, dan akibatnya ditangggung oleh semua termasuk yang tak bersalah."

IG
Yatt juga menyebut hadis Nabi bahawa hukum melihat aurat orang lain adalah HARAM. Apatah lagi melihat bahan yang mengandungi unsur l*cah yang boleh membangkitkan syahwat, ia juga haram.

Ig
Warganet mempunyai pelbagai pendapat. Ada yang bersetuju dan tidak kurang yang mengecam teguran Yatt tersebut.



IG

Apa pun, teguran yang bermanfaat harus diraikan. Hendak terima atau tidak terpulang kepada empunya badan. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 33
Komen

Previous : "Saya Kagum Dengan Perjuangan Kalian" - Achey Kongsi Cerita 'Frontliner' Covid-19

Next       : "Yang Single, Suka Laki Orang Inilah Masanya Ke Pasar Raya" - Mike Galak Kacau Laki Orang?

Komen Terbaru

Quote gideoncross 8-4-2020 07:14 PM
xAthenax replied at 7-4-2020 09:49 AM
cuba siasat data usage puak2 gini
silap aribulan abis kat pornhub

Haha, obviously noks. Klau dh komen often psl lucah2, scara x langsung nya kita dh nmpk tntng websites apa yg sllu dorg tngok hahahaha. Tngok gmbr retis pkai long gown pun dorg boleh focus kat teteks, malas iol d buatnya.

Lain-lain Komen

Quote matbad 26-3-2020 12:02 PM
Taniah malaysiaaa
Quote jue10 26-3-2020 12:40 PM
Betul LA tu. Tegur menegur. Bala pun dah datang. 1 Msia kena musibah. Yg Dok sbok tayang body tu knp. Tayang tetek masam. Tayang bontot. Kiamat dh dekat dh.ni.
Quote CatMiow 26-3-2020 12:47 PM
How sexy is sexy, how porn is porn?

Kau pakai tudung litup labuh nampak mata pun akan nampak seksi jika itu tafsiran seksi bagi yang menatapnya.

Porn pula nak istilah mcmna?  Pakai bikini pun belum tetntu orng anggap porn selagi boleh.  
Quote minah_selekeh 26-3-2020 01:13 PM
CatMiow replied at 26-3-2020 12:47 PM
How sexy is sexy, how porn is porn?

Kau pakai tudung litup labuh nampak mata pun akan nampak sek ...

Hahahahah! Bodoh jugak pemikiran ko ni.. Mungkin sebab dah seminggu terperap di rumah..
Quote CatMiow 26-3-2020 02:00 PM
minah_selekeh replied at 26-3-2020 01:13 PM
Hahahahah! Bodoh jugak pemikiran ko ni.. Mungkin sebab dah seminggu terperap di rumah..

Realiti la...  Seksi ni bukan setakat ko dedah dada pakai ketat.....  

Tu sebab islam kata perempuan ni satu fitnah...  Ko pakai apa pun,  kalau lelaki nak terliur,  terliur juga....

Perempuan mana dapat baca pemikiran lelaki mcmna..
Quote riena3321 26-3-2020 02:00 PM
nak sempit dah tu rezeki. sbb tu Black minta bantuan utk retis2
Quote sepatmasin 26-3-2020 02:50 PM
CatMiow replied at 26-3-2020 12:47 PM
How sexy is sexy, how porn is porn?

Kau pakai tudung litup labuh nampak mata pun akan nampak sek ...

Iamwatie, shashaaziz, kakkm .. yg mcm tu kot, terang2 nk tunjuk tiktok
Quote Madel 26-3-2020 02:52 PM
Bior le dema..
Yg penting #stayathome
Ghituuu
Quote becir 26-3-2020 02:58 PM
CatMiow replied at 26-3-2020 12:47 PM
How sexy is sexy, how porn is porn?

Kau pakai tudung litup labuh nampak mata pun akan nampak sek ...

haha..soalan u ni too high level untuk retis cam yatt ni...
Quote CatMiow 26-3-2020 03:41 PM
sepatmasin replied at 26-3-2020 02:50 PM
Iamwatie, shashaaziz, kakkm .. yg mcm tu kot, terang2 nk tunjuk tiktok

Yg tu komfom la nmpk mengiurkn.

Yg juara tilawah pun bnyk lelaki2 komen bakal isteri la,  tulang rusuk hilang la..  Tu bukan sebab dorng tertarik secra seksual ka?

Nak komen melucah tak dapat.
Quote CatMiow 26-3-2020 04:06 PM
becir replied at 26-3-2020 02:58 PM
haha..soalan u ni too high level untuk retis cam yatt ni...

Kadang kita tak sedar,  gambar kita jadi model baju jubah pun orng lelaki boleh rasa seksi
Quote selipar_hijau 26-3-2020 04:36 PM
Sexy is subjective. Alah yatt ni punnn.. gi semayang nun sibuk lah nk mengulas dia ni pun
Quote namieamuro 26-3-2020 04:39 PM
Edited by namieamuro at 26-3-2020 04:42 PM

jgn lupe nasihatkan jua para wanita jgn membirah semasa bergelar isteri org..eh
#donemenegur

iols sll ikut update psl covid..taktau pulak trafik hub2 bagai meningkat kt msia..mane yatt amek statistik peningkatan..
Quote salmon-suki 26-3-2020 06:19 PM
CatMiow: Yg tu komfom la nmpk mengiurkn. Yg juara tilawah pun bnyk lelaki2 komen bakal isteri la,  tulang rusuk hilang la..  Tu bukan sebab dorng tertarik secr ...


ai xtaw knp,ai suka dgr org tilawah tp bukan gegel..sbb bila dah dia perdengarkan suara dia utk umum,mmg akan expect weird comments..kalau ai d tmpt dia,ai would stop sbb boleh timbulkan fitnah walaupun kita bukan buat maksiat pun..

Tp tak,she kept posting videos..ramai jantan menggeletis kot..kalau nak join tilawah,boleh,tp among girls only laa..utk avoid fitnah dunia..this is my 2cents..y tiktok,bigo separa bogel tu mmg susah nak diselamatkn daa..
Quote damsel_fiji 26-3-2020 06:36 PM
Yatt..sejadah melekat kat kepala dah tanggal belum..

btw betul ke statistik tu?

Quote cicicumel 26-3-2020 06:54 PM
x silap i mmg Pornhub bagi free utk smua premium sempena covid 19.. so u bleh akses premium.. haha.. tp xde vpn xleh akses.
Quote damsel_fiji 26-3-2020 08:55 PM
perlu nak tulis se*si, l*cah camtu..tulis jelah betul2 SEKSI dan LUCAH..perlu ke nak guna ** tu ..ntah pape la ko ni TT oi
Quote LadyCarefree 26-3-2020 10:29 PM
Dia ni xtakut ke fitnah tuhan dia? Ade ke dalam quran cakap semua tu siap titik itam dlam hati. Taliban mentaliti la tu nk paksa2 orng ikut dia je
Quote LadyCarefree 26-3-2020 10:31 PM
Dia tu pakai mekap, senyum camtu boleh gak orng klau nak cakap dia menggoda. Lol

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top