Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Remaja Rela Bunuh Diri Dari Terkurung Dalam Rumah

25-3-2020 06:00 PM Komen: 68
Seorang remaja lebih rela membunuh diri daripada mengasingkan diri untuk membendung penularan Covid-19.

The Sun melaporkan, Emily Owen, 19, meninggal dunia di hospital selepas mencuba untuk membunuh diri kerana takut hidup dalam pengasingan diri bagi mengelak jangkitan wabak itu.


Kredit foto:


Difahamkan, Emily dari Kings Lynn, Norfolk tidak sanggup sekiranya semua rancangannya terpaksa dibatalkan dan hidup terkurung dalam rumah.

Beberapa hari sebelum cuba membunuh diri, gadis itu memberi amaran kepada keluarga dan sahabat handai bahawa 'Lebih ramai akan mati akibat membunuh diri daripada virus itu sendiri'.

Menurut keluarganya, Emily bimbang dengan ancaman pandemik itu dan tahap kesihatan mental akibat pengasingan diri.

Emily dilaporkan meninggal dunia di hospital pada Ahad selepas ditemui dalam keadaan kritikal pada 18 Mac lalu.

Keluarganya mengesyaki punca gadis itu membunuh diri adalah kerana 'takut kepada benda yang tidak diketahui'.

Menurut kakaknya, Annabel, 21, Emily disahkan menghidap autisme empat tahun lalu dan mengalami masalah menyesuaikan diri dengan norma sosial. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
4
0
0
Komen: 68
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MissyMolly 27-3-2020 12:17 PM
Suchi replied at 25-3-2020 07:10 PM
Autisme mmg muka normal biasa je sis.
Macam anak2 tipikal lain. Kita cuma bleh tahu dia tu lain d ...

so yg bagi gadjet masa baby tu?salah satu penyebab ke mmg baby dah ada autisme?

Lain-lain Komen

Quote shernazz 25-3-2020 06:14 PM
Iols harap kat mesia jangan mcm ni tau..
Gunakan video call dan chat.messenger bila kesunyian
Forum pun ada ni..
Quote Ferr_Remy 25-3-2020 06:16 PM
Lawa betul. Muka2 blh jadi pelakon gred B ni.
Quote makneng 25-3-2020 06:17 PM
Extreme sgt ko dik. Tapi tulah unbearable perasaan ni sebenarnya kalo berkurung lama, plus over thinking. End up mcm ni lah.
Quote Artemesiaa 25-3-2020 06:20 PM
Orang yang jarang berada dirumah yang paling terkesan bila perintah ni dikeluarkan tambah buruk bila dia ada sejarah autisme
Quote Kurex 25-3-2020 06:23 PM
Cikcap la kalau bosan
Quote slavehunter 25-3-2020 06:25 PM
Kat America dorang dah set up Psycologist,therapist untuk di call, skype, supaya rakyatnye tak bunuh diri.
Quote sukacactus 25-3-2020 06:28 PM
Sayang! Muka comey dah
Mental plak xcomey
Quote Lula2 25-3-2020 06:33 PM
Perasaan mcm masa winter..
Winter disorder
Quote beta_carotene 25-3-2020 06:33 PM
Ferr_Remy replied at 25-3-2020 05:16 PM
Lawa betul. Muka2 blh jadi pelakon gred B ni.

lawa kan, pompuan British jarang yang lawa camni kecuali pelakon2 or artis
Quote MissyMolly 25-3-2020 06:39 PM
autisme pun lawa banget
Quote MissVixen 25-3-2020 06:41 PM
Dekat rumah jadi mangsa penderaan seksual dan emosi ke? Macam pelik je.
Quote dani-rox 25-3-2020 06:42 PM
cabin fever
Quote Kakalongmu 25-3-2020 06:44 PM
Ferr_Remy replied at 25-3-2020 06:16 PM
Lawa betul. Muka2 blh jadi pelakon gred B ni.

Sheol autism... Tak Sesuai jadik pelakon. Orang macam ni kalu ko tak sabar ko yang mental
Quote jazaa100 25-3-2020 06:47 PM
Ruginya mati sbb lawa.....
Quote EncikAiskrim 25-3-2020 06:47 PM
Artemesiaa replied at 25-3-2020 06:20 PM
Orang yang jarang berada dirumah yang paling terkesan bila perintah ni dikeluarkan tambah buruk bila ...

Iols introvert aman aman jah
Quote EncikAiskrim 25-3-2020 06:48 PM
Tapi walaupun barat maju, tak bermaksud 109% gembira.. itulah realiti
Quote any42 25-3-2020 06:50 PM
bila xbiasa dok rumah tpaksa dok bkurung bhari2 bbulan2 mmg mati kutu nk bt ape. tmbah pulak dgn overthinking. lg stress jdnya.

yg kurang tjejas smestinya spesis biawak hdup.  
Quote dua_chzy 25-3-2020 06:55 PM
Ok bye. Next?
Quote dua_chzy 25-3-2020 06:56 PM
Oh shit, autism rupanya. Tarik balik mean comment seblom ni!

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top