Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Spekulasi Meleset, Tak Ramai 'Panik' Ambil Gaji Hari Ini

25-3-2020 06:00 PM Komen: 50
Ketika ramai menjangkakan ramai pihak akan berkumpul di bank hari ini bagi mengeluarkan wang gaji masing-masing, nampaknya pandangan itu meleset sama sekali.

Memetik laporan Harian Metro, kakitangan awam dilihat patuh dengan perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan ke atas semua rakyat negara ini.

Tinjauan yang dibuat oleh pihak akhbar tersebut di bank dan mesin ATM di pekan Slim River mendapati suasana perbankan berjalan dengan lancar dan tenang.

Kredit foto: Harian Metro


Malah, seorang kakitangan awam di situ mengakui suasana di mesin ATM hari ini berbeza dengan sebelum ini pada waktu mengeluarkan wang gaji yang kebiasaannya lebih sibuk.

Saya rasa, proses mengeluarkan wang gaji ketika PKP lebih mudah kerana keadaan di bank serta mesin ATM tidak sibuk atau perlu bersesak-sesak.

Sebelum ini, berlaku sebaliknya dan orang ramai menunggu agak lama bagi mendapatkan giliran untuk mengeluarkan wang, katanya.

Dia juga berpendapat kesedaran di kalangan orang ramai dan kakitangan awam terhadap wabak Covid 19 semakin tinggi.

Apa pula pendapat anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 50
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote isseliparjepun 27-3-2020 12:20 AM
vespa_oren replied at 26-3-2020 05:55 AM
luar bandar cash is king
duit bnyk dlm bank pun x function

Betul. Sebab tu luarbandar, kalau pakai atm machine jenuh menunggu.

Lain-lain Komen

Quote leetaemin 25-3-2020 06:03 PM
Tahniah penjawat awam..aku pun tak cucuk lagi duit gaji....
Quote Ladybird910 25-3-2020 06:05 PM
Semua plan nak kua esok lua..takut bersesak pny psl.skali xsesak pulak.ekeke
Quote Artemesiaa 25-3-2020 06:16 PM
Tengok kawasan juga mungkin.  Ramai juga pilih menunggu hari lain nak pergi atau dah makin bijak gunakan kemudahan atas talian untuk apa2 urusan bank.  Tak kurang ada yang nak berjimat selepas melalui tempoh seminggu stay at home ni.  Pergi keluarkan bila perlu je nanti.
Quote vespa_oren 25-3-2020 06:20 PM
aku cucuk duit sblm gaji, ingt ramai hri nie
sekali lalu tadi tiada orang
biasa smpai beratur ke luar pintu
Quote isseliparjepun 25-3-2020 06:22 PM
Tempat aku ramai tadi. Mengikut kata somi aku la. Dia kata sampai van buat pengumuman tu dipandang sepi oleh acik acik yang ambik gaji hari ni. Tapi depends on bank le jugak. Bank aku teda orang. Aku paling penting melunaskan bayaran sekolah anak anak.
Quote miss_baby 25-3-2020 06:23 PM
duit gaji bulan lepas x abis lg kot
Quote hyie 25-3-2020 06:25 PM
e-wallet jah sis
Quote syadq 25-3-2020 06:37 PM
Tengok kat cimb la bukan maybank
Quote tagas 25-3-2020 06:42 PM
tanda2 penjawat awam dah selesa

byk lg baki dr gaji bulan2 lps
Quote Leonclay 25-3-2020 06:43 PM
Mungkin stok mknn kt umah ada lg..so nnt bila keluar br cucuk duit..bil2 semua blh byr online
Quote biskutraya 25-3-2020 06:43 PM
Byr macam2 pakai online banking je..
Quote johnazizul 25-3-2020 06:44 PM
Aku pegi pukul 8 pagi tadi... aku berdua saja dengan sorang pakcik kat atm....
Quote insulin 25-3-2020 06:45 PM
Bayar kereta/rumah pakai online banking. Nak cucuk untuk beli barang2 lain tunggu Hari lain je.
Quote tipuware 25-3-2020 06:47 PM
Bayaran hutang semua boleh bt online. Aku beli brng pun pakai e wallet, taknak cash sgt. Isi minyak pakai settle. So cash in hand tak sure perlu ke tak
Quote clerics 25-3-2020 06:47 PM
when the clock strikes 0000hrs(25/3) dah kaut semua kecuali tinggalkan 5 HENGGET didalam.

Quote clerics 25-3-2020 06:48 PM
tagas replied at 25-3-2020 06:42 PM
tanda2 penjawat awam dah selesa

byk lg baki dr gaji bulan2 lps

directors fees tahun 2017 belum cucuk keluarkan lagi.
Quote clerics 25-3-2020 06:49 PM
isseliparjepun replied at 25-3-2020 06:22 PM
Tempat aku ramai tadi. Mengikut kata somi aku la. Dia kata sampai van buat pengumuman tu dipandang s ...

sekolah bukak tahun depan...dont worry
Quote any42 25-3-2020 06:54 PM
bgus la klau dh rmai ad ksedaran. jgn hrini smua tahu x rmai kluar atm esok pkat kluar serbu atm
Quote wana89 25-3-2020 06:55 PM
Semua ada online buat online banking bang
Saya menurut arahan..gittew

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top