Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penduduk Kawasan Elit Masih Keras Kepala, Riadah Di Luar Sesuka Hati

25-3-2020 05:00 PM Komen: 130
Degil, masih ada yang tidak mendengar arahan dan ingkar dengan perintah kawalan pergerakan (PKP) apabila dilihat melakukan aktiviti luar rumah seperti berjogging dan berbasikal.

Meskipun ia merupakan aktiviti yang baik untuk kesihatan, namun kegiatan tersebut dilarang buat masa ini kerana ia boleh mendedahkan mereka kepada wabak Covid 19.

Kredit foto: Twitter


Aktiviti 'keras kepala' ini dirakam menerusi sebuah video di laman sosial oleh seorang pengguna Twitter, ProjekMM melaporkan.

Dia mendakwa sekurang-kurangnya 10 orang dilihat begitu rajin bersenam dan berbasikal di sebuah kawasan perumahan elit di Jalan Duta Kiara.


Meskipun mereka dilihat cuba memakai topeng muka namun aktiviti tersebut mendapat kecaman para netizen.

Mereka meminta pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap seorang doktor pakar kerana secara sengaja melanggar perintah dengan berlari dan menyebabkan ramai pihak mengikut jejak langkahnya.

Alasan mudah, jika seorang doktor pakar boleh langgar Perintah Kawalan Pergerakan tanpa tindakan, kenapa rakyat biasa akan dikenakan tindakan? Sebab itu meraka berani keluar, kata seorang netizen.

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 130
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote juruterra 27-3-2020 10:23 AM
paiayam replied at 26-3-2020 05:06 PM
Tak bahaya ke, seriau pulak I bayang u lari sebelum subuh gelap2 sunyi tu. Kotla ada anjing liar k ...

kat area rumah i ni takde stray dogs. So far ok, i pun lari around shoplot je...ada dua kedai mamak yg beroperasi 24hrs so rasa selamat je lah

yg penting before 6:45 wajib ada kat rumah dh

Lain-lain Komen

Quote gorjeous 25-3-2020 05:01 PM
Warga elit warga kebal...
Quote Armand2018 25-3-2020 05:05 PM
Kena covid masuk swasta, jangan nak gomen. Gomen dah sesak. Takpun panggil doktor dtg uma check ada covid tak
Quote sarah82 25-3-2020 05:05 PM
Aku ingatkan cerdik
Quote bloodyamuk 25-3-2020 05:06 PM
jenis bodoh sombong...

Quote VirusCinta 25-3-2020 05:07 PM
Edited by VirusCinta at 25-3-2020 09:56 PM

Ni pun kawasan elite


[fbp]https://www.facebook.com/ChinaPressCP/videos/522231858479054/[/fbp]
Quote slavehunter 25-3-2020 05:07 PM
Duta Kiara tu kat area Solaris Publika kan? Kalau jogging dalam gated rumah takper, ni jalan besar ramai2. Semalam condo i kena fake news ada kes Covid, management dah report police.
Quote ninja boy 25-3-2020 05:08 PM
Kasi palang lift Dan Pintu masuk
Quote LautBiru52 25-3-2020 05:09 PM
Duduk di rumah. Jgn keluar rumah. Jgn keluar dari pagar rumah. Simple
Quote munchkin 25-3-2020 05:12 PM
Hari ru azrinaz laki bini dok jogging. Justification 80 biji rumah. Gated.

Degilnya.
Quote LuvAurora 25-3-2020 05:13 PM
Tunggu ja polis mai gari
Quote pu3_rania 25-3-2020 05:19 PM
PDRM & ATM sila ambil tindakan tegas terhadap depa2 yg degil
Depa ingat kebal bila dok kawasan elit
Pihak berkuasa jgn double standard @ bias so pihak berkuasa perlu untuk menguatkuasakan undang- undang yang ada terhadap depa2 yg baghal ni
Sakit hati betul tengok depa2 yg degil ni
Quote paiayam 25-3-2020 05:20 PM
Kalau kena buat saringan tlg bayaq sndiri, kalau kena rawat pun sila kenakan bayaran tanpa guna subsidi hospital kerajaan. Ketegaq !
Quote wana89 25-3-2020 05:21 PM
Bila nak isytihar darurat ni?? Nak betul2 lost control ker
Quote kasibiman 25-3-2020 05:21 PM
Ulu segambut ppl.
Quote wana89 25-3-2020 05:22 PM
Bila nak isytihar darurat ni?? Nak betul2 lost control ker
Quote Nes3in1 25-3-2020 05:23 PM
Nak jadi zombie ke deknon?
Quote MisXoXo 25-3-2020 05:28 PM
Xyah elit..golongan selebriti pun sama ting tong..gigih gtau stay at home bagai..tp sendiri ajak ec laki sekeluarga (alasan umah dekat) g buat majlis bday anak.post kt socisl media tnpa rasa bersalah..alasan rumah dekatttttt...pkp ni utk lepak2 santai eh .kang org komen bg ayat agama jgn sibuk hal org...cari salah org etc..kalau xnak..smpan ajalah vid tu  dh clear barulah share..ehh.selebriti tu dh influencer..perangai hazabedahhh betul
Quote makneng 25-3-2020 05:29 PM
Mak harap yg degil2 ni mati kena covid19 sbb mak dah naik kematu wfh ni! Kuar rmh paling jauh pun pegi gate je.
Quote MsKathryn 25-3-2020 05:39 PM
Mcm hsemate i la ni kuar pg turun naik tangga je la

Lihat semua komen(130)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top