Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Kau Meroyan Pantang Dimaki" - Reaksi Diva AA Lepas Hospital Putrajaya Buat Laporan

25-3-2020 03:23 PM|Oleh: LilRose| Komen: 57

Hospital Putrajaya membuat laporan polis susulan dua video yang dimuat naik dua selebriti tular hingga menjejaskan imej dan kredibiliti pegawai perubatan dalam mengendalikan kes Covid-19.

mStar Online melaporkan, laporan itu dibuat di Balai Polis Presint 7, Putajaya pada Selasa lalu.

Dipercayai selebriti berkenaan merupakan penyanyi wanita dan bekas pengacara lelaki.

Difahamkan, pengacara berkenaan memuat naik video di YouTube, menyokong isu dibangkitkan penyanyi terbabit.

Berikutan itu, pengarah hospital berkenaan, Datuk Dr Nora???i Mohd Said meluahkan kekesalannya terhadap selebriti terbabit dan membuat laporan polis bagi menepis persepsi buruk masyarakat.


Kredit foto: FB

"Laporan polis itu dibuat bertujuan mendapat tindakan sewajarnya daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terhadap individu yang tidak menghormati tugas anggota kesihatan.

"Isu berkenaan diperbesar dengan perkataan kesat terhadap petugas kesihatan yang menjalankan tugas," katanya dalam satu kenyataan media yang dikongsikan di laman Facebooknya.


Kredit foto: FB

Bersama kenyataan itu, FB Hospital Putrajaya sertakan sekali paparan skrin posting kedua-dua selebriti berkenaan iaitu Dayangku Intan dan Azwan Ali.


Kredit foto: FB


Kredit foto: FB

Sementara itu, Azwan yang lebih dikenali sebagai Diva AA menciap kata makian terhadap hospital berkenaan di Twitter.


Kredit foto: Twitter

Apa yang nak dikatakan Diva AA pada Dayangku Intan tu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 57
Komen

Previous : Derma Salah, Tak Derma Pun Salah. Susah Nak Puaskan Hati Semua Orang - Alif Syukri

Next       : Johan Dan Ozlynn Dituduh Riyak, Tayang Anak-Anak Hafal Surah Al-Mulk

Komen Terbaru

Quote fadbulous 29-3-2020 11:53 AM
stania83 replied at 25-3-2020 04:57 PM
Dayangku intan cakap apa

Dayangku intan, ada simptom batuk selsema dan sesak nafas...jadi  dia pegi hospital putrajaya utk mintak advise.

Dah dia sendiri ckp yg dia dtg  nk mintak  advise or second oppinion, so betol la medical officer dah advise dia suruh balik.

tapi,  Dia tak happy sbb medical officer not even rawat dia dan suruh dia balik sbb dia takder history travel oversea dan tak ada close contact dgn pesakit covid.

TAPI kak dayang punyer concern..baru2 ni anak dia baru meninggal. Jadi dia ada terima ramai tetamu. Dia ada bersalam2 dgn tetamu yg ucap takziah...jadi dia risau sbb tak pasti history covid record tetamu dia....dia cuma rasa bengang sbb tidak menerima layanan yg baik dari staff hospital.

pada pendapat aku..isu nih tak besar mana. tapi Diva AA yg jadi batu api. tak tahu ujung pangkal terus carut hospital putrajaya. Kena faham...hospital tak bersedia menerima kes yg ramai secara mendadak.

Musibah nih mcm mengejut lpas kes tabligh. Frontliner mungkin kepenatan sampai jadi  kurang mesra. Rasa nya mereka frontliner  diarahkan utk fokus kat close contact dgn tabigh dulu sbb tu dayang di suruh balik.

Pendapat aku, kalo tak happy..  tulis komplen direct kat kkm utk mereka investigate dan perbaiki service.Bagi teguran elok2..mungkin ada kes terlepas pandang.  takyah p  buat video n viral...ko dapat apa? pembelaan ke? tak kesian ke kat frontliner...?

lepas tu p private hospital utk check dan confirm. dapatkn ubat dan kuarantin diri sendiri. Abis citer..tunjuk la perangai matang sket..ko tu senior artis. tunjuk contoh sket boley tak.. Nasib baik aku tak vote ko jadi ADUN pengerang kota tinggi masa PRU dulu.

si azwan nih pulak...you deserved to get summon. padan lah muka kau...asyik sebut pukimak..pukimak..aku nak tanya, mak kau tak der puki ke? aku nk sebut pun kesian sbb aku dgar cerita arwah mak tom mak dia tu  sgt baik org nya...

kesian arwah mak dia dlm kubur dgn perangai anak dia. Obviously ko tak sayang mak kau la pondan. Babi betol..

Lain-lain Komen

Quote najib888 25-3-2020 03:34 PM
Pokimakkk punya pondan tua kabaret!
Quote Kuasaberganda 25-3-2020 03:44 PM
dgn artist pon hangpa nakbsaman menyaman. kata educated, xpayah la nak menyusahkan diri. biar angin berlalu, nnt org pon xnak ingat. banyak lagi benda lain nak hadap oii
Quote belilies 25-3-2020 03:45 PM
Iols masih tak faham acaner sheols boleh terjebak ke alam pondan.
Quote kibodwatriuh 25-3-2020 03:49 PM
Motip sangat Pengarah Sepital Putrajaya ni?
Quote Knowlee 25-3-2020 04:12 PM
Dia ni soon mati tak sempat minta maaf kat sapa sapa ni.
Quote fadz84 25-3-2020 04:21 PM
belilies replied at 25-3-2020 03:45 PM
Iols masih tak faham acaner sheols boleh terjebak ke alam pondan.

Dulu2 coverina je kot.. agaknya naluri tu mmg dh ke arah yg sekarang ni..
Quote weezerfan 25-3-2020 04:25 PM
Ala.. Sepital watlek je lah. Korangkan ramai penyokong skarang. Xyah layan benda petty ni.
Quote CinnamonR 25-3-2020 04:27 PM
fadz84: Dulu2 coverina je kot.. agaknya naluri tu mmg dh ke arah yg sekarang ni..

Aku pun rase camtu..sbb dulu tu mmg tetap nampak ade lembut sikit
Quote chillipepper 25-3-2020 04:35 PM
Dalam keadaan semua frontliners penat and need good things happening to them, muncul comment comment macam ni. I tak salahkan the ketua jabatan buat laporan, morale of her staff kena jaga. Dahlah DivaAA tu kalau bercakap tak reti stop. Menceceh je nanti. Tak paham orang orang yang reti complain je
Quote Lailerthee 25-3-2020 04:48 PM
Iolls xsabar nk tgu statement Dayang Ku Intan nak dgr dia cakap apa. Sekali tengok dia cakap "saya pon tak tahu knp AA cakap memaki hamun mcm tu" hahaha. Nak tgx AA kelangkabut mcm mne pulak lps tu. sbb kalau baca AA ni xrapat pon dgn DKI ni sbb siap suruh sape ada num tel DKI wasup dia bgtao
Quote stania83 25-3-2020 04:57 PM
Dayangku intan cakap apa
Quote myariesa 25-3-2020 05:03 PM
Pengarah septal putrajaya kena baca komen2 dkt Facebook dayangku intan.. Kebanyakan komplen tentang layanan buruk staff hospital putrajaya terhdap org awam
Quote sleepandream 25-3-2020 05:17 PM
diva AA takde kena mengena sibuk nak mencarut kenapa..
dengar cerita sebelah pihak je terus nak maki2..
kowserrrr
Quote jasmeen 25-3-2020 05:19 PM
hosp putrajaya buat apa kat intan?
Quote jasmeen 25-3-2020 05:19 PM
hosp putrajaya buat apa kat intan?
Quote jasmeen 25-3-2020 05:21 PM
kibodwatriuh replied at 25-3-2020 03:49 PM
Motip sangat Pengarah Sepital Putrajaya ni?

memang kena lapor polis..dah s.o.p and incident report jugak.
Quote HYSB 25-3-2020 05:21 PM
Sebenarnye nak naikkan semule name yang dah sendurina tapi salah percaturan pula, terkene saman.. bertabahlah ya
Quote kuzaime 25-3-2020 05:32 PM
Tu no ponen kertu tu ke? Mcm nak try aje wasap carutkan dia balik
Quote jasmeen 25-3-2020 05:35 PM
eh dah ade video  intan ni kat sebelah...okay je aku tengok dia explain..aku sebagai warga kkm pun tak suka kalau ada mo atau staf yg terus terus garang kat patient..dengarlah dulu patient nak tanya apa.senyum je bukan susah pun..

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top