Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Terus Duduk Di Rumah, PKP Dilanjutkan Sehingga 14 April

25-3-2020 02:06 PM Komen: 309
Tempoh untuk Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan sehingga 14 April, itu yang dimaklumkan oleh Perdana Menteri sebentar tadi.

Menurut Tan Sri Muhyiddin Yassin, pemakluman pelanjutan tempoh ini dibuat lebih awal supaya rakyat lebih bersedia. 

Memetik laporan Harian Metro, beliau diberikan taklimat oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara  yang memaklumkan trend semasa menunjukkan kes positif Covid 19 yang baharu masih berlaku.

Foto: FMT

"Trend ini dijangka berterusan untuk beberapa ketika sebelum kes baharu mula menurun. Ini menuntut kerajaan untuk meneruskan Perintah Kawalan Pergerakan bagi satu tempoh masa yang lebih lama.

"(Jadi) Anda yang berada di kampung tak perlu bergegas balik ke Kuala Lumpur hujung minggu ini. Duduklah dulu di kampung dan jangan ke mana-mana. Anak-anak yang sepatutnya balik ke asrama, tak perlu balik ke asrama lagi. Tunggu dulu.

"Pejabat yang masih ditutup tak perlu dibuka sehingga sekarang.

Jika ada perkara penting yang nak diurus dalam tempoh dua tiga minggu yang akan datang, rancanglah dari sekarang bagaimana nak mengurusnya," katanya.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 309
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote leena1234 3-4-2020 11:42 AM
Atata replied at 26-3-2020 01:35 PM
Rasanya akan locked until May. Tadi pegi kaunter AAsia sebab i nak pulang ke Kuching (dah move tix f ...

So memang lepas rayalah baru stable, even china pun lockdown sampai 3 bulan

Lain-lain Komen

Quote Aai2 25-3-2020 01:34 PM
Ya baru dgr PM berucap ... please follow arahan KKM dan kerajaan...kita semua nak wabak ni berakhir dgn cpt..
Quote syadq 25-3-2020 01:38 PM
Mereput la kat rumah. Takde mood nak buat kerja.
Quote namr 25-3-2020 01:40 PM
Makan pasir laaaa
Quote ellez 25-3-2020 01:41 PM
Sudah dapat info pagi tadi.
Quote TuntungReturn 25-3-2020 01:41 PM
1/4 kena masok kerja dh
Quote nazzse 25-3-2020 01:42 PM
Edited by nazzse at 25-3-2020 05:44 AM
Aai2 replied at 25-3-2020 05:34 AM
Ya baru dgr PM berucap ... please follow arahan KKM dan kerajaan...kita semua nak wabak ni berakhir  ...


patut awal2 ada buat kelakar rupanya nak inform lanjut RMO..tapi sejuk dengar pm baca doa tu..sejuk hati rakyat, nampak la PM ambil berat sangat pasal rakyat
Quote sarah82 25-3-2020 01:42 PM
Tak apa la.. Utk kebaikan semua.
Quote nazzse 25-3-2020 01:43 PM
syadq replied at 25-3-2020 05:38 AM
Mereput la kat rumah. Takde mood nak buat kerja.

Seminggu naik berkilo dah ni..ni sebulan, innalillah to diet
Quote Aai2 25-3-2020 01:44 PM
nazzse replied at 25-3-2020 01:42 PM
patut awal2 ada buat kelakar rupanya nak inform lanjut RMO..tapi sejuk dengar pm baca doa tu..seju ...

Tp sedih dan sayu dgr suara dia...apa yg ada difikiran dia skrg...mcm seorg ayah memikir nasib anak2..
Quote Duta lover 25-3-2020 01:44 PM
Rasanya da boleh start puasa sunat.
Stopla asik makan...bermewah2
Quote nazzse 25-3-2020 01:45 PM
sarah82 replied at 25-3-2020 05:42 AM
Tak apa la.. Utk kebaikan semua.

Kan sarah, harap yang selfish tu boleh fikir mcm ni lah
Quote nazzse 25-3-2020 01:46 PM
Duta lover replied at 25-3-2020 05:44 AM
Rasanya da boleh start puasa sunat.
Stopla asik makan...bermewah2

1 hari, 1 lauk.. Stop la post kat ig masak mcm2
Quote orgsepang 25-3-2020 01:46 PM
Kalau ramai yang degil kena lanjutkan lagi. Cubalah bagi kerjasama!
Quote mahathirGX 25-3-2020 01:47 PM
Ni pun x taw.... OK ke tak sampai 14 April
Quote jiwakacau06 25-3-2020 01:48 PM
aku harap polis dan tentera boleh start tegas atasi mslh bingai2 xfaham bahasa MCO tu apa...
Quote ninja boy 25-3-2020 01:49 PM
Adakah harini berpusu2 beli brg spt tiada hari esok
Quote nazzse 25-3-2020 01:52 PM
jiwakacau06 replied at 25-3-2020 05:48 AM
aku harap polis dan tentera boleh start tegas atasi mslh bingai2 xfaham bahasa MCO tu apa...

Tol sunway pagi ni..masih jem,
semalam dah masuk berita, masih tak faham
Quote sarah82 25-3-2020 01:54 PM
nazzse replied at 25-3-2020 05:45 PM
Kan sarah, harap yang selfish tu boleh fikir mcm ni lah

Yap.. Kita sedang berdepan dgn musuh yg kita tak nampak.. Jadi kita kena lindungi dan bekerjasama lindungi masyarakat.. Hanya diri kita boleh kalahkan musuh bernama covid-19 ni.. Jadi dok rumah keluar bila perlu.
Quote nuryakmal 25-3-2020 01:55 PM
Tolong la jangan panic buying. Please!

Lihat semua komen(309)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top