Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tiada Saman Jika Naik Kereta Lebih Dari Seorang, Tak Pakai Topeng

25-3-2020 01:12 PM Komen: 9
Tiada saman dikenakan sekiranya tidak memakai penutup mulut dan hidung.

Harian Metro melaporkan, perkara itu dinafikan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Sebelum ini, tular dakwaan kononnya saman RM300 dan RM200 akan dikenakan terhadap mereka yang menaiki kereta lebih daripada seorang dan sekiranya tidak memakai penutup mulut dan hidung.


Kredit foto: cdc.gov

Dalam satu kenyataan, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) memaklumkan bahawa PDRM juga menafikan dakwaan empat lelaki India yang didapati positif Covid-19 lari dari Hospital Kepala Batas, Pulau Pinang.

Pihak Hospital Dungun turut menafikan kesemua kakitangan hospital itu dikuarantin.

Walaupun terdapat kes positif Covid-19 di hospital itu, arahan kuarantin tidak membabitkan kesemua staf seperti yang didakwa, kata kenyataan itu.

Malah, kajian kononnya mendakwa hilang selera makan dan hilang deria bau antara simptom baharu Covid-19 yang dikesan adalah tidak benar. Ia disahkan Kementerian Kesihatan (KKM).

Manakala, pejabat Menteri Besar Selangor menafikan dakwaan kawasan Sungai Lui, Sungai Ramal Dalam, Sungai Merab dan Jalan Kebun sebagai lokasi panas wabak Covid-19. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LuvAurora 25-3-2020 02:09 PM
Itulah sebab rakyat berani balik sana sini sbb polis baik sangat

Lain-lain Komen

Quote alesandra 25-3-2020 01:17 PM
ntahnya.org nak pegi  spital,tak reti drive mcm mak aku tu apa nak buat?call taxi,grab lagi la dia tanak.yg sebarkan fakenews neh pun sejenis musibat haramjadah
Quote sarah82 25-3-2020 01:23 PM
alesandra replied at 25-3-2020 05:17 PM
ntahnya.org nak pegi  spital,tak reti drive mcm mak aku tu apa nak buat?call taxi,grab lagi la dia t ...

Ang boleh call hospital minta tukar tarikh..utk folloa up..depa mmg tak galakkan org tua pi hospital..
Quote Nes3in1 25-3-2020 01:25 PM
Syukur la nakkk...
Quote ellez 25-3-2020 01:26 PM
So sbrnya kalau naik kereta lbh dari sorg,saman ke tak?
Yg tak pakai mask,saman ke tak ni?
Mana yg betul?

Info i dapat sblm ni sama macam kat artikel.atas..
Tpi.i pelik.pulak dgr org cakap saman la bagai..
Quote orgsepang 25-3-2020 01:29 PM
Banyak khabar angin, kena hati2 agar tidak tertipu.
Quote shernazz 25-3-2020 01:32 PM
Iols ada appt mi ggu depan selasa
Mmg xboleh ta gguh
Kalau tangguh..habis keluar anak no 4 nnt
Kita redah aje lah...
Quote alesandra 25-3-2020 01:33 PM
sarah82 replied at 25-3-2020 01:23 PM
Ang boleh call hospital minta tukar tarikh..utk folloa up..depa mmg tak galakkan org tua pi hospit ...

tak payah tukar la. dah pegi tadi amik darah...lagipun lenggang je.nanti tukar bertembung pulak dgn tarikh lain lagi sesak teruk.serik masa birthday agong tahun lepas.
Quote sarah82 25-3-2020 01:36 PM
alesandra replied at 25-3-2020 05:33 PM
tak payah tukar la. dah pegi tadi amik darah...lagipun lenggang je.nanti tukar bertembung pulak dg ...

Kalau terpaksa sangat better tukar.. Karang jadi mcm cina sebelah rumah aku.. Balik takut kena jangkitan covic-19.
Quote LuvAurora 25-3-2020 02:09 PM
Itulah sebab rakyat berani balik sana sini sbb polis baik sangat

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top