Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kamu Sekeluarga Layak Mati, Mereput Dalam Neraka!" - Doktor Tak Tahan Ditipu

Oleh: LilRose|24-3-2020 06:27 PM Komen: 50
Masih tidak boleh hadam dengan sikap segelintir masyarakat yang penting diri tidak jujur ketika membuat pemeriksaan kesihatan.


Kredit foto: Google

Terbaru, seorang doktor meluahkan rasa kesalnya di Twitter mengenai tiga sekeluarga yang tidak jujur.

Muhammad Ashraf pada Ahad mendedahkan merawat seorang wanita dan anak perempuannya, manakala suaminya hanya memerhati.

Selesai melakukan pemeiksaan, barulah wanita itu dengan selamba mendedahkan suaminya merupakan individu dalam siasatan (PUI B) jangkitan Covid-19 yang perlu dikuarantin sementara menunggu hasil ujian saringan.


Kredit foto: Twitter

"Saya sudah hilang sabar.

"Awak dan seluruh keluarga memang layak mati dan mereput dalam neraka," tulisnya.

Ramai juga warganet yang turut berasa geram dengan sikap mementingkan diri keluarga berkenaan.


Kredit foto: Twitter

Malah, ada yang meluahkan rasa bimbang bertemu petugas kesihatan kerana khuatir mereka terdedah dengan pesakit yang ramai menipu.

Tak rasa bersalah ke sebarkan virus maut kepada orang lain? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 50
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nuno 29-3-2020 01:10 PM
Maintain your composure Dr, dont loose your head yet
Thats what make you differ from animal

Lain-lain Komen

Quote salmon-suki 24-3-2020 06:35 PM
Wehhhhhh...kejamnyaaaa manusia y sorok2 mcm ni..semoga frontliners semua dilindungi drpd terkena virus gara2 idiots mcm mereka ni..ai is geram!
Quote MsPercy 24-3-2020 06:42 PM
kesiannya doktor tu. klo aku pon akan kate cmtue.
Quote manehnya 24-3-2020 06:42 PM
DH jd mcm Ni pun masih pentingkan diri sendiri, x pikirkan tentang org lain
Quote KIM.K 24-3-2020 06:46 PM
Memang pembunuh. Rot in hell fools

Cara nak dapatkan pemeriksaan ialah sampai kat klinik berdiri 3-5 meter dari staf dan beritahu kau suspek covid bodoh!

Termasuk ahli keluarga suspek kena pegi pemeriksaan, sebelum sampai klinik call dulu supaya staf boleh buat persediaan. Atau dah sampai, mengaku awal berdiri jauh sikit dari orang ramai

Suspek dan famili kena pegi buat pemeriksaan walaupun result MAYBE DAPAT NEGATIF




Quote dua_chzy 24-3-2020 06:50 PM
GO ASHRAFFFG GOOOOO!!!!
Quote Catpaw 24-3-2020 06:53 PM
Marah je diorang doktor, biar lantak nak report, takda masa nak layan report sendiri yg tak jujur membahayakan orang lain. Tak kira apa jenis org marah je, biar buka mata sikit benda tu boleh merebak ke sapa2 , bukannya C19 pandai pilih tu doktor tak boleh jangkit kat dia kena jangkit kat tabligh je ehh
Quote Tinot7 24-3-2020 07:08 PM
ini sbbnya kena pastikan ubat dan peralatan cukup dlm mesia. kuarantin negara sementara tak byk kes.. nnt kang jadi mcm...


Quote syadq 24-3-2020 07:15 PM
Which part kena tipu? I need more details.
Quote syadq 24-3-2020 07:20 PM
Kesalahan hanya pada suami sebab masih keluar rumah. Disebabkan suami status PUI, saringan tak akan dibuat pada isteri dan anak. Close contact dikira apabila suaminya sah positif.
Quote jazaa100 24-3-2020 07:21 PM
syadq replied at 24-3-2020 07:15 PM
Which part kena tipu? I need more details.

Dia tak bgtau laki dia (+) covid.....jadi doktor treat dia mcm patient lain....klu doa bgtau awal awal....adalah precaution kat situ....

Takut ntah ntah doktor tu pun dah berjangkit dah
Quote munchkin 24-3-2020 07:27 PM
Pui kena kuarantin kan diri  sebab tu aku tidak sokong kuarantin sendiri sendiri ni. Anjay. Ya saya sokong kata doktor ni . Melampau betul anjay anjay ni.
Quote munchkin 24-3-2020 07:28 PM
Buat macam korea je. Pakai telefon dalam penjara tu.
Quote 234126 24-3-2020 07:54 PM
Treating walk in patient yang belum PUI tak sama dgn yang dah confirmed PUI. Dr dan staff hospital kena pakai pakaian hazmat kalau nak berhampiran PUI ni. Baju hazmat tu bukan semua staff kena pakai hanya pakai bila handle PUI dgn positive covid.  

Dah lakinya PUI, wife tu pulak relax je pulak tak cakap awal2, memang merentan la mana-mana perawat pun. Sesuai sangat may they rot in hell tu. Dasarrr sangat.
Quote Nham22 24-3-2020 07:58 PM
dua_chzy replied at 24-3-2020 06:50 PM
GO ASHRAFFFG GOOOOO!!!!

Laju jah hangg... Hahaha
Quote Rapz 24-3-2020 08:01 PM
Selfish btol....dlm keadaan mcm nie pun nk menyorok hal kebenaran mmg patut pun doktor tu mengamuk...bab keselamatan & nyawa jgn buat main oit!
Quote hyie 24-3-2020 08:05 PM
yang ni la paling afdol ditembak mati on the spot yach.
Quote syadq 24-3-2020 08:19 PM
Edited by syadq at 24-3-2020 08:22 PM
jazaa100 replied at 24-3-2020 07:21 PM
Dia tak bgtau laki dia (+) covid.....jadi doktor treat dia mcm patient lain....klu doa bgtau awal  ...


Ok so ni kes dah terlepas masuk tak bagitau masa awal sampai klinik. Bila dah byk kes tertipu patutnya doktor pon jangan la percaya bulat-bulat cakap patient.
Quote crazybeach 24-3-2020 09:27 PM
yass gurrl. memang selayaknya kau pui pui pui kan jah babi2 pokemon tu bak kata diva aa
Quote any42 24-3-2020 09:42 PM
kesian ank dpt mak bapak selfish. kesian doc kna rwat psakit bingai bebal

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top