Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kalau Rasa Memerlukan Ambil Je"-Wanita Ini Bagi Barang Dapur 'Free' Depan Rumah

25-3-2020 10:00 AM Komen: 31

Rakyat Malaysia memang pemurah dan suka bantu membantu di antara satu sama lain. 

Umum sedia maklum bahawa ketika ini ada sebahagian besar rakyat Malaysia terpaksa duduk sahaja di rumah tanpa ada sumber pendapatan hingga menyebabkan mereka kekurangan bekalan makanan.

Namun, menerusi Facebook, seorang wanita telah membuat kebaikan dengan memberikan sumbangan berupa barangan keperluan makanan kepada sesiapa yang memerlukan.

Loading FB Post...

Cara mendapatkannya mudah sahaja iaitu dengan datang ke rumahnya di Pasir Gudang, Johor dan ambil sahaja beg yang berisi bekalan makanan tanpa sebarang prosedur. Perkara tersebut juga telah tular di media sosial. 

Dikenali sebagai Datin Zulaikha Mahar, wanita tersebut telah meminta agar sesiapa yang berhajat memerlukan barangan keperluan hanya perlu ambil sendiri di halaman rumahnya tanpa perlu memaklumkan kepadanya langsung.

Kredit foto: Facebook Zulaikha Mahar

Tindakan murni wanita itu  mendapat pujian oleh warganet yang rata-rata telah meninggalkan komen mendoakan agar rezekinya dipermudahkan.

Kredit foto: Facebook Zulaikha Mahar

Dalam keadaan seperti ini bantuan makanan amat diharapkan kepada mereka yang betul-betul memerlukan.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LemangGoreng 30-3-2020 12:33 PM
alhamdulillah

Lain-lain Komen

Quote sarah82 25-3-2020 10:07 AM
Semoga bertambah rezeki Datin ni sekeluarga
Quote mizkajura 25-3-2020 10:12 AM
Alhamdulillah. Baik hati
Quote PristineOne 25-3-2020 10:18 AM
Bukan sikit duit yg dikeluarkan dalam persediaan bahan makanan dan beras tu kalao ditenguk pada gambar tu..

Datin ini berhak untuk didoakan kesihatan beliau ...  She walk the talk.
Quote Lengkong 25-3-2020 10:19 AM
Semoga terus dimurahkan rezeki




Quote JDT 25-3-2020 10:32 AM
Semuga segala kebaikkan Dan kemurahan rezeki untuk Datin sekeluarga.
Quote CiliPadiSedap 25-3-2020 10:42 AM
datin terima kasih baik hati. moga dimurahkan rezeki datin dan di mudahkan urusan dunia akhirat datin.
Quote KIM.K 25-3-2020 11:03 AM
But puan ni pesan jgn pegi rumah dia. Contact melalui nombir dia bagi
Quote evlinne 25-3-2020 11:40 AM
Wow mesti puluh2 ribu ni keluar
Alhamdulillah semoga rezeki datin bertambah lepasni bantu org2 dlm kesusahan
Quote Megikari 25-3-2020 12:02 PM
Baiknya hati dia.. Semoga beliau sekeluarga dilindungi dari segala keburukan
Quote ellez 25-3-2020 12:11 PM
Ada org yg iols kenal rapat,berbuat kebaikan tak pernah war warkan..
Tanak publisiti sebenarnya

Quote MisXoXo 25-3-2020 01:22 PM
Baik dia share jd org lain blh buat benda yg sama.dari share tgh potong kek enjoy2 kt umah ajak org dtg umah tu lg outtt..sharing ni bagus utk kesedaran.
Quote miraclehopes 25-3-2020 01:47 PM
Alhamdulillah...semoga datin sekeluarga dikurniakan kesihatan dan rezeki yg tak pnh putus serta berkat dunia akhirat
Quote shernazz 25-3-2020 01:50 PM
Kicap kipas udang oii...
Dap
Quote MissVixen 25-3-2020 01:53 PM
Alhamdullillah. Bagusnya. Semoga orang kaya lain mengikut tindakan datin ni.
Quote Leonclay 25-3-2020 02:07 PM
Moga bertambah rezeki datin sekeluarga
Quote HannahMontana 25-3-2020 02:20 PM
Dia ikhlas ka ,dia xikhlas ka

Bukan penting utk org-org susah nak ambil kisah.

Itu hal dia dgn Allah.

Jangan letak di atas lantai.

Makanan kena letak atas atas.
Quote HannahMontana 25-3-2020 02:21 PM
Terima Kasih  untuk sumbangan anda.

Pasti meringankan sedikit kesusahan org lain.

Barakallah !!!!!!!!!!!!
Quote diss69 25-3-2020 02:27 PM
Akk pulak yg sebak.. Moga datin terus dimurahkan rezki.. Aamiin..
Quote Cassieopeia 25-3-2020 02:39 PM
baiknya datin no, tadi ada baca kt group fb perak, keluarga no dah habis bekalan makanan, laki bini keje hari kot..anak plak 2 org kne chic pox sedih betul. harap org dekat situ bolehla bantu dia.

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top