Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Luar Biasa Hasilnya - Cuti Covid-19, Bilik Biasa Bertukar Jadi Kapal Angkasa

24-3-2020 12:50 PM| Komen: 27


Setiap orang punya aktiviti tersendiri mengisi masa lapang sempena cuti COVID-19.

Ahmad Fathil Zakaria menerusi F@cebooknya berkongsi momen beliau mengubahsuai bilik tidurnya dengan konsep kapal angkasa. Hasilnya sungguh luar biasa.

Loading FB Post...

Ini namanya PROJEK PERUMAHAN TERBANG, aku nak transform bilik sekecil 68sq/ft menjadi SPACESHIP!!

Beliau mulakan dengan lakaran saiz keluasan bilik, pintu dan siling.



Seterusnya beliau mula melukis bahagian siling seperti berada di ruang angkasa lepas.



Kemudian, beliau menyiapkan bahagian pintu. Hasilnya seakan pintu kokpit sebenar.

Bahagian pintu dah siling y ang telah siap seolah berada dalam kapal angkasa yang sedang berada di angkasa lepas

Kemudian beliau membuat lakaran dinding kapal angkasa.



Ini hasilnya setelah dinding siap. Cantik kan?



Kredit foto: Bahagian dalam  'kapal angkasa'

Fathil menambah lampu led yang boleh bertukar warna menggunakan alat kawalan jauh untuk kelihatan lebih realistik.

Kredit foto: Facebook Ahmad Fathil Zakaria

Hasil akhir bilik yang telah diubah suai adalah seperti berikut:

"Aku bawak masuk katil, nak kan feel tidur dalam spaceship.


Katil dah simpan, aku bawak masuk barang-barang art buat 
tempat cari idea untuk job-job mural akan datang.
Harap akan datang idea yang aneh-aneh." kata Fathil

Kredit foto: Facebook Ahmad Fathil Zakaria

Wargamaya turut mengagumi hasil kerja dan kreativiti Fathil.

Kredit foto: Facebook Ahmad Fathil Zakaria

Tidak semua bertuah dikurniakan bakat sebegini kan? Pelukis memiliki alam semesta di fikiran dan tangannya. -Leonardo Da Vinci - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : Ketahui Cara Mohon Bantuan RM600 Bagi Pekerja Bercuti Tanpa Gaji Akibat Covid-19

Next       : Tak Perlu Datang Kaunter, Ada 3 Cara Mohon Pengeluaran i-Lestari KWSP

Komen Terbaru

Quote alien88 27-3-2020 08:51 AM
kreatif bro..

Lain-lain Komen

Quote Nes3in1 24-3-2020 01:25 PM
Wow .  
Quote nazzse 24-3-2020 01:25 PM
Kreatif {:good
Quote krustykrab 24-3-2020 01:25 PM
Cantikkkkkkkk
Quote Skuau 24-3-2020 01:34 PM
nt....boleh la hang business wat..sapa2 yg nk ubah bilik drng.
Quote gummiebear 24-3-2020 01:54 PM
Creative bro!
Quote Lengkong 24-3-2020 02:03 PM
Kreatifnya..tahniah berbakat





Quote Supersirap 24-3-2020 02:13 PM
Cantik dan sangat berbakat
Quote Ladybird910 24-3-2020 02:16 PM
Ni antara org yg tahu memanfaatkan masa PKP.Good job bro!
Quote aderaderker 24-3-2020 02:36 PM
Kreatif.

Tapi bukan taste aku kut.
Pening menengoknya dgn kaler2 cenggitu.
Quote fliphair8 24-3-2020 03:24 PM
Kreatif..boleh jadik kerjaya
Quote diss69 24-3-2020 03:27 PM
Kreatif sngt...
Quote Artemesiaa 24-3-2020 05:50 PM
Awesome hasilnya tak sia2 duduk rumah
Quote Izumieza 24-3-2020 08:20 PM
Wow
Quote fair_iza 24-3-2020 08:42 PM
Teringin nak ada mural dlm bilik tidur.
Quote any42 24-3-2020 10:41 PM
wah cantiknyaaaa. slalu kagum tgk mural yg dilukis tgn kt ats ceiling bangunan/rumah. dok mndongak smbil mlukis tp hasil ttap cantik gila. tmbah pulak lukisan jnis intricate mcm zaman baroque kt bangunan2 lma kt italy.
Quote RatuDunia94 24-3-2020 11:09 PM
Pening kepala kalau iols masuk bilik ni.. dgn lampu LED nya
Quote nolya 24-3-2020 11:41 PM
For me tidur dgn banyak lampu terpasang memang bukan pilihan. Cukup  satu lampu dgn remang2 cahaya.  However, the art is very creative. Tahniah bro.
Quote Ferr_Remy 25-3-2020 02:10 AM
Bapak ahh
Quote vee_zara 25-3-2020 02:46 AM
Memule aku baca aku ingat dia ni stok layan ketum. Ayat diaaa mcm org tgh stone. Skali scroll smpai bawah aku plk yg ternganga. Mmg hebat

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top