Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Betty Rahmad Jadi Dinasour Shopping Di Pasar Raya, Terima Kasih Hiburkan Kami!"

24-3-2020 11:05 AM|oleh: green_lantern | Komen: 71




Di sebalik kekecohan ketua keluarga (si suami) yang kalut membeli barangan dapur, ada satu lagi kisah menarik di pasar raya. 

'Seekor dinasour' dijumpai sedang membeli barangan dapur, lalu aksinya dirakamkan warganet untuk dimuatkan di media sosial. Lebih mengejutkan apabila orang di sebalik dinasour itu ialah pelakon, Betty Rahmad yang menggelarkan dirinya Mummy Dino.

Menghiburkan!

Dalam kapsyen di laman Instagramnya, adik kepada Erma Fatima dan Umie Aida ini menyatakan ianya dilakukan demi mengikut saranan kerajaan untuk menjaga jarak di luar rumah. 

Aksinya itu mencuit hati pembeli dan pekerja pasar raya yang turut merakamkan situasi tersebut. Jadi, kekecewaan dek tidak mendapat barang dapur sedikit terubat kerana boleh membuatkan mereka di sekelilingnya tersenyum.



Rakan-rakan artis turut memberikan komen yang terhibur dengan aksi gila-gila Betty tersebut.





Dengan aksi melenggang ala-ala itik pulang petang, ternyata pemakaian kostum itu menyamai aksi dinasour yang pernah tular di barat. 

Malahan, Buletin Utama TV3 turut memberi ruang untuk seekor lagi 'dinasour' yang kelaparan.




Kredit foto: IG

Walau apapun, ikut saranan kerajaan ya semua. Keluar rumah bila perlu dan jaga diri ya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 71
Komen

Previous : "Saya Kagum Dengan Perjuangan Kalian" - Achey Kongsi Cerita 'Frontliner' Covid-19

Next       : Adibah Noor Kecam 'Body Shaming' Erra Fazira Dalam I Can See Your Voice

Komen Terbaru

Quote azlinazakarya 28-3-2020 11:17 AM
leftrani_kel replied at 25-3-2020 12:37 AM
Nape aku rasa x terhibur??aku rasa annoying betul org buat bnd2 mcm ni di saat ramai yg sakit n mati ...

Tu la kan. Lagi pun dah ramai dan agak viral pakai costume ni buat mcm 2 time Covid ni.... shopping la buang sampah la...bla...bla...bla.
Bila still ada yg gigih jugak nak buat lagi obviously for publisiti stunt, mcm nyampah pulak menengok nye.... hihihi

Lain-lain Komen

Quote nolya 24-3-2020 11:18 AM
So the para suami bolehlah pas ni gi supermart dgn kostum Spiderman, Batman, Ultramen, Wonderwomen,  Zorro, Joker, dll   sambil bawa  lis barang2 yg hendak dibeli.  Jgn lupa bawa shopping bag  besar  supaya tak perlu beli/bayar plastic bag  pulak.   Pasti meriah suasana di pasaraya trs.
Quote royaldanish 24-3-2020 11:20 AM


Nanti ramai la buat challenge kluar beli brg pakai mcm tu.. bukan boleh tengok benda pelik ada gak yg nak cuba nanti

Tapi terhibur
Quote kibodwatriuh 24-3-2020 11:25 AM
MOTIPPPPPPPPPPPP
Quote Nes3in1 24-3-2020 11:27 AM
Cute {:childlike
Quote Aai2 24-3-2020 11:29 AM
Baguslah idea dia pakai costume ni utk cover diri dr virus convid19
Quote tikusmontok 24-3-2020 11:35 AM
royaldanish replied at 24-3-2020 11:20 AM
Nanti ramai la buat challenge kluar beli brg pakai mcm tu.. bukan boleh tengok benda pelik  ...

Tunggu jer yg bernombor tu buat pulak
Quote MadameOnion 24-3-2020 11:39 AM
so kita kena buat camni jugak ke?
Quote laurenbrie 24-3-2020 11:47 AM
Kenapa tak pakai costume kuda je? Lebih sesuai.
Quote Ladybird910 24-3-2020 12:39 PM
Aku terpikir cmne dia masuk kereta ek..ke dia jalan kaki dr rumah? Besar gitu...i cant brain.Hahaha
Quote cruz2 24-3-2020 12:52 PM
laurenbrie replied at 24-3-2020 11:47 AM
Kenapa tak pakai costume kuda je? Lebih sesuai.

Kejamnyaaaa
Quote LadyCarefree 24-3-2020 12:53 PM
Bodoh nk mampos. Virus covid19 lekat dn hidup kt plastic lama. Bodoh. Lainlah lepas tu kau buang sarung tu.
Quote cicicumel 24-3-2020 01:04 PM
bodoh..lagi luas permukaan..lagi byk virus menempel...
Quote nuno 24-3-2020 01:29 PM
pasni aku nak keluar gi pasar bogel jer la
Quote Tinot7 24-3-2020 01:33 PM
dah jadi trend pulak iols tgk..






Quote RatuDunia94 24-3-2020 01:35 PM
laurenbrie replied at 24-3-2020 11:47 AM
Kenapa tak pakai costume kuda je? Lebih sesuai.


Kenapa nak kena pakai costume kuda when she is kuda herself?
Quote weezerfan 24-3-2020 01:35 PM
Kalau sis ada costume gitu pun sis nk pakai gak
Quote Nham22 24-3-2020 01:54 PM
Harap xde sape yg gatai p sentuh costume die pakai... Balik teruih bukak n basuh sebelum masuk kawasan rumah... Nak kecam pon xboleh sbb pakat masing2x tgh boring...
Quote cikgojesss 24-3-2020 01:56 PM
laurenbrie replied at 24-3-2020 11:47 AM
Kenapa tak pakai costume kuda je? Lebih sesuai.

kahakahkah bongong
Quote delisha09 24-3-2020 02:05 PM
cuteee

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top