Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Hiburan Trending Lihat artikel

Idris Khan Selar Pengasas Kosmetik Jual 'Hand Sanitizer'

Oleh: Saiful|23-3-2020 06:12 PM Komen: 117
Idris Khan menyelar sesetengan ushawan kosmetik yang mengambil kesempatan pada musim wabak Covid-19 ini dengan menjual hand sanitizer.

Menurut pelakon ini, produk tersebut sepatutnya dikeluarkan oleh syarikat pengeluar produk kebersihan sahaja.


Kalau betul niat usahawan berkenaan nak membantu, mereka sepatutnya memberikan dengan percuma sahaja.

"Jangan beli online atau keluaran artis atau influencer. Majoriti pembeli adalah golongan sederhana dan ke bawah. Jangan ambil kesempatan. Kalau nak bantu, berikan sahaja percuma pada yang memerlukan," tulisnya di ruangan komen IG mStar Online.

Kredit foto: IG mStar Online
Ahad lepas, mStar melaporkan seorang doktor dikenali sebagai Rusyainie Ramli terkejut apabila ada pihak yang membuat produk hand sanitizer di rumah dan kemudiannya dipek dalam botol kecil untuk dijual.

Malah doktor tersebut juga mengecam pengasas produk kosmetik yang tiba-tiba sahaja menghsilkan produk berkenaan memandangnkan terdapat permintaan yang tinggi.

Foto: IG
Idris dalam masa yang sama turut menasihati masyarakat agar sentiasa menjaga kebersihan dan mengambil makanan tambahan untuk mempertingkatkan sistem imunisasi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 117
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote famri7 27-3-2020 09:36 PM
Beli isopropyl alcohol 99% rm17 jah satu liter dkt soopee..ko balik bancuh jd 75% pastu masuk la essential oil dan pewarna makanan sikit. Letak d botol spray/squirt...hah stok berbulan2 tak habis....

Nk yang lagi ok bancuh dgn aloe gel jd 75%..tangan xkering sgt dan ada bau sedap..

Benda simple mcm babi ntah kenapa kena beli bagai.

Lain-lain Komen

Quote belilies 23-3-2020 06:26 PM
Sapa pengasas kosmetik tukar karier ittew??
Quote hyie 23-3-2020 06:30 PM
yang penting pawi acid jdt dah keluarkan sanitizer sendiri...ermmm...
Quote bungarose 23-3-2020 06:33 PM
Kali nih iols sokong deris
Quote Orix 23-3-2020 06:43 PM
kalau iols lebih salahkan pembeli dr pengeluar.
Quote beta_carotene 23-3-2020 06:51 PM
Sblm n slepas cikcap pakai sanitiser ok deris
Quote crazybeach 23-3-2020 06:51 PM
video kau bila nak leak? taknak cari syarikat pengeluar ke hasilkan video kau?
Quote famri7 23-3-2020 06:52 PM
Cant take him seriously dgn video main konek bersepah..get your priority straight betch.
Quote MissVixen 23-3-2020 07:00 PM
Pelakon porn bagi nasihat ni...susah simit nak dengar.
Quote sarah82 23-3-2020 07:06 PM
belilies replied at 23-3-2020 10:26 PM
Sapa pengasas kosmetik tukar karier ittew??

Ramai.. Dlm group wasap niaga aku join..gloves yg aku beli sekotak rm10.90 jual rm40.
Quote AbukRokok 23-3-2020 07:15 PM
crazybeach replied at 23-3-2020 06:51 PM
video kau bila nak leak? taknak cari syarikat pengeluar ke hasilkan video kau?

yg lepas tu sudah la...
ketiga tiga mereka sudah rehda dan bertobat

Quote NonaNaga 23-3-2020 07:20 PM
siapa yg dh jual tu dan nak bantu org meniaga ayat founder biasanya
Quote belilies 23-3-2020 07:24 PM
sarah82 replied at 23-3-2020 07:06 PM
Ramai.. Dlm group wasap niaga aku join..gloves yg aku beli sekotak rm10.90 jual rm40.

Rege firauuun... Yg membelinya pun satu. Bukan keperluan pun masa PKP ni, boleh cuci tangan guna sabun. Eh. Siap boleh mandi lagi. Hand sanitizer tu bila berjalan kat luar tak jumpa air atau sabun, gunalah. Iols ada 2 botol kecik satu watson satu dettol, takdenye pakai.
Quote che_gaia 23-3-2020 07:28 PM
Asal boleh buat duit,dia sebat aje..sedangkan produk yg timbang kati pun org beli..inikan pula hand santizer yg memang diwar2 kan penggunaannya..pada i la,dah duk kat uma tu,cuci tgn gune sabun jer..sanitizer ni utk guna bila kat luar..sbb xperlu cuci or tmpt xde air..kecuali la uma xde bekalan air,wajib la gune sanitizer ni...adoiiii la..
Quote sarah82 23-3-2020 07:36 PM
belilies replied at 23-3-2020 11:24 PM
Rege firauuun... Yg membelinya pun satu. Bukan keperluan pun masa PKP ni, boleh cuci tangan guna s ...

Aku dah masuk dlm group tu bgtau aku beli kat mana murah.. Hari ni aku check stok gloves online semua naik harga rm3-4 sekotak.. Aku mujur restock 10 kotak.. Ni dok tgg feedback ada seorg adik jual murah dia boleh tak bagi aku 10, kotak harga lama
Quote rosevelvet 23-3-2020 07:43 PM
hyie replied at 23-3-2020 06:30 PM
yang penting pawi acid jdt dah keluarkan sanitizer sendiri...ermmm...

Melvin pun ada hand sanitizer. Ada fynn buat ig review
Quote belilies 23-3-2020 07:44 PM
sarah82 replied at 23-3-2020 07:36 PM
Aku dah masuk dlm group tu bgtau aku beli kat mana murah.. Hari ni aku check stok gloves online se ...

Sarah xde regular supplier ke? Susah jg skrg ni deyols mula nak naik rege. Yg memerlukan cam sarahlh yg susah nanti. Mcm tempat iols mask tu yg penting. Iols stakat ni reuse je 1 mask, lps pakai tinggal je atas dashboard keta. Last klua shari sblom PKP aritu, since then laki yg klua umah bli brg jd xpakai mask tu
Quote KIM.K 23-3-2020 07:49 PM
Tak ketinggalan geng yang order khas dari kilang oem. Biasanya pre order, bayar dulu 25 april baru pos pasal dia order 1000 unit stok sahaja
Aku pun selalu wat gini but external use nok..main dengan KKM kenalah buat elok2 amik sijil. Jual harga yahudi RM48 500ml baiklah buat air sabun kat rumah



Quote MatDeghem 23-3-2020 07:52 PM

laku keras ......


[ig]https://www.instagram.com/p/B9sUl6rBa6b/[/ig]





Quote EvieWanKenobi 23-3-2020 07:56 PM
MatDeghem replied at 23-3-2020 07:52 PM
laku keras ......

oo puak ni rupanya..

Lihat semua komen(117)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top