Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ramai Sangat Masuk, KWSP Tak Boleh Diakses

23-3-2020 05:16 PM Komen: 16
Susulan pengumuman Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin yassin, laman web Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) tidak dapat dicapai.

Ia dipercayai berlaku akibat terlalu ramai orang cuba mendapatkan maklumat lanjut berhubung prosedur pengeluaran wang.


Kredit foto: Beetify

Memetik Sinar, PM sebentar tadi mengumumkan kemudahan pengeluaran i-Lestari bagi pencarum KWSP berjumlah RM40 bilion yang membolehkan ahli di bawah usia 55 tahun membuat pengeluaran wang simpanan dalam Akaun 2 bermula 1 April 2020.

Bagaimanapun, ia dihadkan kepada kadar maksimum RM500 sebulan dalam tempoh 12 bulan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Tinot7 24-3-2020 10:23 PM
bkn kena tunggu bln depan ke baru boleh nak akses?

Lain-lain Komen

Quote Skuau 23-3-2020 06:13 PM
hati2 semua...risau..scammer tgh memerhati tu...
Quote Jorja 23-3-2020 06:17 PM
Kalu yg tak perlukn duit tu tak pya la keluarkn. Simpan
Quote underground 23-3-2020 06:33 PM
macam kena DDos attack..
Quote Artemesiaa 23-3-2020 06:34 PM
Expected ramai duduk dirumah tak tahu nak buat apa bila ada pengumuman baru maka ramai2 ler gigih nak buka walau bukan semua yang nak keluarkannya pun.  Yang gigih nak curi wifi jiran pun ramai.
Quote adeqbun 23-3-2020 06:35 PM
tggu la dlu lepas lg 2 mggu ke..simpan dlu..
Quote Perawankota 23-3-2020 07:25 PM
Harap ada tunjuk ajar, cara penggunaan appps tu nanti.. Nasib baik dh lama download apps
Quote alieyrina 23-3-2020 08:18 PM
Aku memg keluarkan kerap akn 2 tu..byr ansuran umah
Quote CatMiow 23-3-2020 08:26 PM
So far belum ada keperluan,  tak perlu,  tadi suami dh eksited,  saya cakal tak payah nak keluarkan.
Quote TuntungReturn 23-3-2020 08:32 PM
i akaun pun slow.
Quote RatuDunia94 23-3-2020 09:00 PM
Ramai yg dh plan nk keluarkan utk shopping raya... {:smile
Quote LadyCarefree 23-3-2020 09:59 PM
Kesiannya. Harap yg apply ni betul2 terdesaklah.
Quote Ladybird910 23-3-2020 10:08 PM
Hati2 semua...scammer ptg td dh gerak laju..pastikan hanya buka dan apply dari web rasmi epf shj

IMG-20200323-WA0010.jpg
Quote KekDurian 24-3-2020 08:03 AM
Edited by KekDurian at 24-3-2020 08:04 AM

X bahaya ke apply thru email? Bkn lg senang nk hack email ke
Quote miss_strangers 24-3-2020 08:10 AM
ALA...Akaun 2 I sikit je...tapi xpela..atleast leh gak la kuar utk a few month
Quote biozipstar 24-3-2020 10:15 PM
kalau betul2 terdesak baru boleh keluarkan yoh duit. jangan keluarkan kalau x terlalu terdesak...
Quote Tinot7 24-3-2020 10:23 PM
bkn kena tunggu bln depan ke baru boleh nak akses?

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top