Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dikecam Mengaibkan Bekas Isteri, Alha Alfa Kata 'Lantak Pi Lah!'

24-3-2020 10:29 AM|Oleh: Straya| Komen: 95



Kredit foto: I Am Lejen

Pada Ahad lepas, Datuk Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil, 32, mendedahkan melalui Instagram bahawa dia telah berpisah secara baik dengan bekas isteri, Noor Azlin Ismail, 23. 

Mereka yang berkahwin pada 28 September tahun lalu di Taiping, Perak bercerai hanya selepas enam bulan melayari bahtera rumah tangga.

Menerusi status IGnya, Alha menyatakan punca penceraiannya adalah kerana sikap cemburu bekas isterinya itu. Dalam status sama, Alha juga berkata, dia hampir menjadi bapa sebelum bekas isterinya mengalami keguguran.

Pendedahan Alfa Alha mengenai sikap bekas isterinya itu mengundang keceman netizen kerana menganggap jurusolek itu membuka aib Azlin.

Azlin tidak lama kemudian, memuat naik status IG yang menimbulkan tanda tanya netizen. Menerusi komen balas Azlin kepada salah seorang pengikut, dia menafikan dakwaan dirinya pernah hamil dan keguguran. 

"Tak ada la, saya tak pernah mengandung," katanya.


Kredit foto: Instagram arelin_ismail


Kredit foto: Instagram arelin_ismail

Selepas dikecam kerana membuka aib bekas isterinya, Alha berkata yang dia tidak kisah dengan kecaman kerana dirinya sudah penat menanggung semua itu seorang diri. 

Alha kecewa apabila segala kebaikan yang pernah dilakukan tidak dipandang.


Kredit foto: Insta Story alhaalfa

"Kenapa orang yang aku sayang pun sanggup menipu? Sanggup nak jatuhkan maruah aku dekat orang? Sanggup nak malukan aku dekat semua orang?" tulisnya.

Alha Alfa mendedahkan beberapa pesanan whatsapp bekas isteri kepada dirinya sebagai 'bukti' yang Azlin pernah mengandung.


Kredit foto: Insta Story alhaalfa

Kredit foto: Insta Story alhaalfa

Dia juga turut memadam posting berkaitan penceraian itu supaya bekas isterinya meneruskan kehidupan tanpa gangguan orang luar. 

"Saya padam bukan sebab saya takut, tapi cukuplah beberapa orang sudah baca dan tahu situasi yang berlaku. Saya tak nak bekas isteri terganggu dan biarlah tamat begini kisah kami," jelasnya.

Sejak awal, Alha sepatutnya mengumum secara ringkas berkenaan penceraiannya dan tidak menyentuh tentu punca cerai. 

Harap kedua-dua belah pihak berhenti membuat kenyaatan supaya keadaan tidak bertambah keruh. Doakan mereka menemui kebahagian selepas ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 95
Komen

Previous : "Wah, Dah Nampak Pengganti Neelofa Ni" - Ramai Jatuh Hati Dengan Uyaina Arshad

Next       : 'Jangan Pandang Hina' - Dr Say Terkilan Tak Dibenar Masuk Pasar Raya

Komen Terbaru

Quote incess.my 31-3-2020 12:59 AM
Loya akak tgk msg anje syg mcm kekok je ayat2 dia.. kawin paksa ke ni

Lain-lain Komen

Quote matbad 24-3-2020 10:38 AM
Becerai je la..dok diam2 kat rumah jangan melilau plak nanti kena tgkap..bila byk sgt masa kena PKP ni mula la nk jadi writer..ishhh
Quote sarah82 24-3-2020 10:40 AM
Boleh tak angpa berdua sabar sat.. Kami sibuk susah hati dgn covic-19..bukan nak tau kisah dlm kain angpa
Quote tembamgirl09 24-3-2020 10:42 AM
hal dlm kain kena bgtau satu malaysia ke? tak malu
Quote pearl.silver 24-3-2020 10:45 AM
Drama sgt la jantan ni
Quote MadameOnion 24-3-2020 10:47 AM
yeay dah terbukti dato alha alfa mampu memberikan zuriat..gitulah kaedahnya..takkan tak paham lagi
Quote beta_carotene 24-3-2020 10:48 AM
friend meols ada sorg ala2 gini..

metrosexual fonen gitu.. ala2 mcm nampak fonen x fonen la
kaki gym, suka lepak n travel dgn geng2 sesama metrosexual,

tup2.. kahwin uolss.... so bau2 ikan kembung tu kuat la khuen...
wife dia lawa tp berisi sikit jer, nampak baik sgt wife heols..

lepas kawin, hmmm.. jarang ler nk upload gmbr dgn bini..
tetapss update gambar pose2 ayu sorang (mungkin now bini dh berfungsi sbg photographer la kot)
gambar dgn bini ada la sekeping dua tapi pose2 peluk awkward gitu.. mcm xde sparks of love ..

meols hrp kawan meols tu.. dh kawin anak dara org, hargailah dia seadanya
jangan layan sangat nafsu gay metrosexual fonen tu..
Quote tagas 24-3-2020 10:53 AM
Edited by tagas at 24-3-2020 10:56 AM

ginih la bbnu zaman laa ni kawen

mudah sgt goyang
mende bleh setel

yg laki lempok cepat sentap

yg bini mengada bajet cun

acah2 manja
Quote Kurex 24-3-2020 10:59 AM
Dia kan roGAYah
Quote doubleA 24-3-2020 11:01 AM
Umo 32 pun meroyan macam bbnu heols ni
Quote Robitadotcom 24-3-2020 11:16 AM
so sebenarnya wife dia tk pregnen ke? siapa yg berimaginasi skg ni
Quote coco 24-3-2020 11:28 AM
mungkin lambat period .... so dua dua gedik dah ingat pregnant.  but continue makan jamu.... lepas makan jamu period...dua dua pun ingat dah gugur.     

couple otak kat lutut... pantang period lambat sehari dua terus pi beli kek celebrate mengandung....  
Quote ellejo 24-3-2020 11:34 AM
so pregnant ke tidak? sundalnya memasing pregnant ke tak pregnant
Quote djzara81 24-3-2020 11:47 AM
Jodoh x panjang. X molek aa buka pekung masing2.
Quote jacktothequeen 24-3-2020 11:48 AM
Pala bana kau la alha..
Quote delia3003 24-3-2020 11:52 AM
Edited by delia3003 at 24-3-2020 11:54 AM

Berpisah secara baik tapi merempan kat socmed salahkan bekas isteri. Upload hal dalam kain lepas tu delete acah2 tak nak bekas isteri terganggu. Tak selari betul dengan apa yang dia cakap. Kalau setakat period lambat tapi takde pengesahan pregnant ke tak, tu boleh dikira pregnant ke? Kenapa bab pregnant tu dihighlightkan kalau belum sahih, beria nak tunjuk yang uols tu jate sejahti sangat dah kenapa? Umur 32 tahun bukan muda lagi tapi merempan kat socmed macam bbnu, lelaki pulak tu. Eeewww!

Btw, cantik bekas isteri dia, muda lagi pulak tu
Quote aderaderker 24-3-2020 11:53 AM
Please don't become terlajak laris 2.0. Jantan play victim and attention seeker.

Yg ada satu tu pun annoyingnya nauzubillah..
Quote Tukul.Besi 24-3-2020 11:59 AM
Dgr cerita kantoi kat grindr.opss
Quote makcun14 24-3-2020 12:04 PM
pearl.silver replied at 24-3-2020 10:45 AM
Drama sgt la jantan ni

jantan atau gayah?
Quote girlfridayz 24-3-2020 12:13 PM
tak gemor betul laki merempan... sukur boiprenku tak aktif socmed atas faktor keje..

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top