Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

PLUS Tutup Beberapa Jalan, Surau Dan Pusat Perkhidmatan Serta Lorong Topup

23-3-2020 03:22 PM Komen: 17
ProjekMM melaporkan bahawa PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menutup beberapa jalan secara berperingkat bermula semalam.


Foto: PLUS

Penutupan beberapa lebuh raya termasuk Jalan Duta, Sungai Besi, Skudai dan Kuala Kangsar dilakukan susulan arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Manakala, hanya kenderaan terpilih dibenarkan melepasi lebuh raya Ayer Keroh, Pedas Linggi dan kilometer 327.2 arah utara hingga persimpangan bertingkat Tapah.

Atas arahan polis, beberapa plaza tol telah ditutup (mandatory u-turn) dan beberapa plaza tol hanya dibuka untuk laluan masuk (multiclass).

Hanya kenderaan yang terpilih dan mendapat kelulusan dari pihak berkuasa boleh melepasi sekatan jalan dan menggunakan lebuhraya, kata PLUS dalam satu kenyataan seperti dipetik ProjekMM.


Foto: PLUS

Foto: PLUS

Selain itu, PLUS turut menutup semua pusat perkhidmatan pelanggan dan lorong tambah nilai serta semua surau di lebuhraya PLUS bagi membendung penularan Covid-19. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cik-jaja 24-3-2020 10:07 AM
orang yang pets banyak kat rumah stock up makanan n pasir camne eh...

Lain-lain Komen

Quote arasham 23-3-2020 03:44 PM
Mmg kosong hiway tadi. Kami je atas tu. kete depan kami kena stop. Polis minta dokumen. Mcm kami nak gi ambil ubat so dia check. Lepas ambil no kereta dan roadtax tak silap. Dia ambik gambar rasanya.  
Quote munchkin 23-3-2020 03:58 PM
Oh wow. So ketat. Stay safe ara
Quote Ladybird910 23-3-2020 03:59 PM
Tak faham arahan ni..if tak bagi lepas,you mmg suh dorg patah balik ke mcm mana?

Sbb tgk so far sume still bagi lalu dan lepas je..so enforcementnya bila nak mula???
Quote Armand2018 23-3-2020 04:03 PM
Yang terkinja nak balik kenapa? Dah mati kutu kat bando ye? Kat kampung boleh buat onar.
Quote arasham 23-3-2020 04:14 PM
Ladybird910 replied at 23-3-2020 03:59 PM
Tak faham arahan ni..if tak bagi lepas,you mmg suh dorg patah balik ke mcm mana?

Sbb tgk so far s ...

Kalau tak cukup dokumen dia suh u turn.  Mmg dia tgk dokumen kita, contoh kami nak ke kk bangi ambil ubat. Dia minta bukti.  Lepas dia tanya kenapa kami berdua. Bagitau mulanya pegi hospital ampang utk appointment saya dan terus ke bangi pick up ubat  suami. Dia periksa semua dokumen dan saya tunjuk tgn yg berplaster sbb ambil darah. Lepas tu dia ambil gambar roadtax dan no kereta. Kereta depan di suruh ke tepi  sbb tak de dokumen utk perjlnan.
Quote TravellingBear 23-3-2020 04:17 PM
Tq for the info. Ketat juga la enforcement. Siapa2 ada pengalaman boleh juga cerita kat sini.
Quote arasham 23-3-2020 04:19 PM
munchkin replied at 23-3-2020 03:58 PM
Oh wow. So ketat. Stay safe ara

I mungkin jadi mangsa manusia selfish ni. Last month doc suspected cancer so buat semua procedure and today all the result come out, Alhamdulillah tak de cancer. Tapi suspected tb kelenjar dari hasil ct scan. I mmg pernah terdedah dgn manusia selfish yg kena tb yg tak nak pegi hospital. Bkn setakat terdedah siap peluk cium dan mkn bersama. Doc kata 60 persen  I kena tb kelenjar. So now buat semua procedure tb pulak. Tau tak how painful masa buat biopsy 2 minggu lepas. Tanpa bius. My husband buat screenings dia clear tapi kena buat every 6 months. Geramnya dgn org yg selfish..
Quote Ladybird910 23-3-2020 04:21 PM
arasham replied at 23-3-2020 04:14 PM
Kalau tak cukup dokumen dia suh u turn.  Mmg dia tgk dokumen kita, contoh kami nak ke kk bangi amb ...

Oh mmg adala yang disuruh u turn ye?

Sebab terfikir..mcm mana nk mntk org u turn tu..coz most jln msia ni sehala..kat tol lg la payah nk suruh pusing blk.

part tny2 tu iols puji tmpt chuols dorg check korg dan mntk bukti..
Mcm here in kl mosty check biasa dan xde snap pic apa pon..
During peak hours,lagi la...terus dibenarkan lalu xpyh berhenti lgsg
Quote Lengkong 23-3-2020 04:26 PM
arasham replied at 23-3-2020 04:19 PM
I mungkin jadi mangsa manusia selfish ni. Last month doc suspected cancer so buat semua procedure  ...

Jaga diri baik2 tau..simpati baca cite awak. Semoga cepat sihat.


Quote arasham 23-3-2020 04:27 PM
Ladybird910 replied at 23-3-2020 04:21 PM
Oh mmg adala yang disuruh u turn ye?

Sebab terfikir..mcm mana nk mntk org u turn tu..coz most j ...

Tol semua tutup kecuali satu je buka. So boleh je dia halau u turn
Quote arasham 23-3-2020 04:28 PM
Lengkong replied at 23-3-2020 04:26 PM
Jaga diri baik2 tau..simpati baca cite awak. Semoga cepat sihat.

Tq
Quote munchkin 23-3-2020 04:32 PM
arasham replied at 23-3-2020 04:19 PM
I mungkin jadi mangsa manusia selfish ni. Last month doc suspected cancer so buat semua procedure  ...

Yarabiiii. So sorry to hear that ara. Stay strong. Much doakan ringankanlah beban ara dan keluarga. Permudahkanlah segalanya. Sorry to hear about it.
Quote TravellingBear 23-3-2020 04:41 PM
arasham replied at 23-3-2020 04:19 PM
I mungkin jadi mangsa manusia selfish ni. Last month doc suspected cancer so buat semua procedure  ...

Sorry to hear... org yg ada tb tapi tknk pegi hosp tu seseorg yg u kenal lah ye?

Well, bukan setakat corona virus je kita kena practise kan social distancing...
Quote arasham 23-3-2020 04:49 PM
TravellingBear replied at 23-3-2020 04:41 PM
Sorry to hear... org yg ada tb tapi tknk pegi hosp tu seseorg yg u kenal lah ye?

Well, bukan s ...

Kerja kat office suami. Dia nafikan dia ada tb. Sampailah dia pengsan dan hantar hospital. Saya buat mkn2 daging korban dia dtg dan berpeluk cium dgn dia.  Before tu tgk dia sakit. Dia ckp dia batuk teruk. Saya ckp pegilah screening dia tak nak. Bila boss suruh dia cuti dia marah. Dia ckp kat saya kalau dia ada tb mesti ank2 dia kena dulu. Saya masa tu tak nak ckp banyak sbb dia emosi sgt. Lepas tu tau dia positive. Tu yg suami buat screening
Quote vespa_oren 23-3-2020 04:59 PM
TravellingBear replied at 23-3-2020 04:17 PM
Tq for the info. Ketat juga la enforcement. Siapa2 ada pengalaman boleh juga cerita kat sini.

sini memg suro patah balik, polis siap pkai lori hadang jalan laluan antara sempadan, kecuali ic/lesen alamat yg nk gie, bru dia lepaskan, atau polis tu kenal ko...
skrg askar dh joint xthulh mcm mna
Quote Ladybird910 23-3-2020 05:00 PM
arasham replied at 23-3-2020 04:27 PM
Tol semua tutup kecuali satu je buka. So boleh je dia halau u turn

Good to know that..thanks chuols sbb kongsi info..gws..hati2 bila ke spital.stay safe yach!!
Quote cik-jaja 24-3-2020 10:07 AM
orang yang pets banyak kat rumah stock up makanan n pasir camne eh...

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top