Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Petugas Covid-19 Boleh 'Claim' Nasi Bungkus Percuma Di Restoran Pelita

23-3-2020 02:15 PM Komen: 14
Banyak pihak yang mula menunjukkan penghargaan dan juga peka dengan pengorbanan yang dilakukan oleh anggota keselamatan dan kesihatan yang bertugas ketika perintah kawalan pergerakan (PKP) ini.

Antaranya, restoran Pelita Nasi Kandar turut menyediakan makanan percuma buat mereka ini.

Memetik laporan Harian Metro, restoran itu menyediakan makanan yang siap dibungkus dan boleh didapati di semua cawangannya buat semua anggota keselamatan, kakitangan kesihatan dan termasuk juga petugas media dan agensi berkaitan.

Kredit foto: Harian Metro

Hal tersebut dijelaskan oleh Pengarah Eksekutif Pelita Samudra Pertama (M) Sdn Bhd, Datuk K K Sihabutheen dalam satu kenyataan.

Mereka diminta mengemukakan kad kuasa atau kad media sewaktu mengambil makanan percuma itu.

Pelita Nasi Kandar mengambil kesempatan merakam penghargaan dan berterima kasih kepada semua petugas yang terbabit dalam usaha menangani penularan wabak Covid-19 ini, katanya.

Semalam, kakitangan Pelita menyampaikan sumbangan nasi bungkus dan minuman kepada petugas di Hospital Seberang Jaya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Scheherazade 23-3-2020 06:53 PM
semoga murah rezeki

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 23-3-2020 02:18 PM
Alhamdulillah.. semoga mencurah2 rezeki depa..
semoga sentiasa berada dalam lindunganNya..
Aamiinn..
Quote Tinot7 23-3-2020 02:19 PM
Quote Skuau 23-3-2020 02:32 PM
20 ore terkaya kat Msia....................
Quote Artemesiaa 23-3-2020 02:43 PM
Baguslah kalau sama2 nak menyumbang meringankan beban mereka yang kena bertugas ketika ini
Quote matamata 23-3-2020 02:50 PM



Masala Wheels Petaling Jaya.

alam tempoh 24 jam sahaja ketika krisis Covid 19 ini, mereka telah edarkan lebih 1,170 makanan.

Semuanya diberi kepada golongan yang memerlukan.

Pelajar yang terkandas di kampus.

Keluarga B40 yang tinggal di PPR Desa Menteri dan sekitarnya.

Pekerja hospital atau frontliners di Hospital Sungai Buloh.

Terima kasih dan syabas kepada pengusaha dan staf kedai Masala Wheels ini.
Quote Leonclay 23-3-2020 03:32 PM
{:good
Abam polis..sila jarak 1m ya
Quote Sham143 23-3-2020 03:57 PM
Alhamdulillah..Harap byk pehak dpt membantu petugas2 Covid-19.. Satu usaha yg murni..
Quote MissVixen 23-3-2020 04:03 PM
Bagus. Tolong tak mengira bangsa dan agama.
Quote gummiebear 23-3-2020 04:15 PM
Alhamdulillah semoga murah rezeki
Quote Lengkong 23-3-2020 04:19 PM
Alhamdulillah..kongsi rezeki


Quote tipuware 23-3-2020 04:38 PM
Aku suka tgk sikap mcm ni di kalangan rakyat Malaysia. We have each others
Quote Lolalala 23-3-2020 05:08 PM
Bagus laaa. Depa kena kerja luar tapi makan sendiri. Kalau kena shift malam, kena bawak bekal laaa. Semua kedai tutup. Mask pun limited. Harap lepas ni banyak laaa bekalan mask dan glove utk badan beruniform
Quote namieamuro 23-3-2020 06:02 PM
syukur Alhamdulillah..hrp lg byk pihak bg bantuan dr segi makanan kt semue petugas2..
Quote Scheherazade 23-3-2020 06:53 PM
semoga murah rezeki

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top