Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Jaranglah Artis Malaysia Ni Cerdik - Daiyan Trisha & Jasmine Suraya Dikecam

23-3-2020 12:31 PM| Komen: 43




Selepas Maya Karin dan Neelofa membuat kenyataan kontroversi, kini giliran pelakon Daiya Trisha dan Jasmine Suraya pula dikecam berjemaah oleh warganet. Semuanya gara-gara mereka berhajat untuk berjogging di luar ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini.

Perbualan mereka itu disaksikan lebih kurang 600 pengikut mereka di Instagram Live. Hal ini menyebabkan kemarahan warganet kerana ia telah melanggar perintah berkurung ini.

Twitter


Walaupun ianya sekadar perbualan semata-mata, namun ia memberi impak negatif. Ia seolah-olah beranggapan tidak mengapa berada di luar rumah untuk berjalan sekejap sahaja bagi mendapatkan cahaya matahari.

IG

Bayangkan jika mereka benar-benar melakukannya dan peminat mereka juga merasakan ianya tidak salah, arahan PKP ini sudah tidak lagi berkesan. Ianya secara tidak langsung menyusahkan kerajaan Malaysia yang berusaha untuk memutuskan rangkaian Covid-19 ini.

IG


Apatah lagi sebagai artis yang mempunyai pengaruh dan pengikut yang ramai, perbualan terbuka sebegitu lebih mengundang pengaruh negatif berbanding positif. Mereka sepatutnya lebih peka dengan situasi sekarang untuk berada di rumah dan bukannya semata-mata mahu menikmati cahaya matahari.

Ig
Bagaimanapun, ada juga yang menyatakan bukan itu yang dimaksudkan oleh Daiyan. Eh! Macam tu pula.
IG

Sementara itu, Daiyan dan Jasmine tidak memberikan sebarang jawapan balas untuk dakwaan tersebut. Dalam masa sama, Daiyan dilihat aktif mengemaskini perkembangan mengenai Covid-19 malahan menyumbang duit poketnya sendiri kepada keluarga yang memerlukan. Terkini dia turut mengumpulkan dana dan menyeru pengikutnya untuk sama membantu menjayakan misi ini.


Jadi, ia mungkin sekadar perbualan biasa tetapi mungkin juga niat yang tidak kesampaian. Apa pun, ikut saranan kerajaan untuk terus berada di rumah sepanjang tempoh PKP ini. Nanti kita berjogging sama-sama ya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 43
Komen

Previous : "Benda Paling Saya Takut Terjadi" - Bapa Saudara Muaz KoolFM Meninggal Akibat Covid-19

Next       : "Bukan Frontliner, Kami Buat Pizza Je" - Altimet Belanja Petugas Hospital

Komen Terbaru

Quote Nenasketum 28-3-2020 04:43 PM
Makan najis ke haper ek retis malaysia ni?

Lain-lain Komen

Quote samshik 23-3-2020 12:39 PM
What do you expect dr si bangang abadi...
Quote zuriey 23-3-2020 12:40 PM
Repair muka kah si budak dyan ni..i suka dia dlm drama dee...
Quote munchkin 23-3-2020 12:44 PM
Screenshot hantat kepada majlis kesemalatan negara.
Quote Kurex 23-3-2020 12:56 PM
Suara dan bakat lakonan kau dua2 teruk
Quote bambimbom 23-3-2020 01:17 PM
aku baca tweet nina ni psl redza gigi besi like... bukan redza ni baik ke dgn daiyan?  maybe redza nak bgtau kwn2 gak... bodoh tu simpan sikit kot...
Quote kiah_mai_pulak 23-3-2020 01:17 PM
sampahhhhhhhhhh
Quote Tinot7 23-3-2020 01:40 PM
Kulit dia tak 100% smooth. Gigi dia berterabur..
Quote makneng 23-3-2020 02:06 PM
Diorg ni bebal ke bebal? Again, korang expect apa dari retis tibaiunta??
Quote crazybeach 23-3-2020 02:14 PM
dah nama pun daiyan trashy. selayaknyalah apa yang keluar dari mulut dia pun sampah2 belaka
Quote belilies 23-3-2020 02:14 PM
Halaaa not jasmine suraya.... Iols ada girlcrush kat dia... Sheols blakon tiptop! Not wise lah tat statement, jasmine. Pls stay safe and workout indoors.
Quote Incanto 23-3-2020 02:15 PM
sedap dia punya English.....smooth dan konsisten sebutan dia

aku rasa dia buat bibir.
Quote kikiharris 23-3-2020 02:29 PM
Apa ntah yg degil2 ni makan, sampai susah sangat nak faham konsep social distancing, stay at home semua.

Nak sgt jadi mcm Italy ke camne, doc kena pilih sapa boleh hidup, sapa kena mati
Quote apedehal 23-3-2020 02:34 PM
Incanto replied at 23-3-2020 02:15 PM
sedap dia punya English.....smooth dan konsisten sebutan dia

aku rasa dia buat bibir.

Buat bibir plak ke??adeh hidung la bibir la...muka daiyan ni in real life berlubang jugak bekas2 jerawat...dlm gmbar menampakkn dia hot..aku nk husnuzon ja la dak ni kuat pakai filter..sian mak dia
Quote Sambalberapi 23-3-2020 02:54 PM
Tunggu diva AA je sekolahkan org otak udang mcm ni. Saje menggedik2 buat perangai. Harap diva AA sembur bangang 2 ekor ni kaw2
Quote bintangct 23-3-2020 03:24 PM
apedehal replied at 23-3-2020 02:34 PM
Buat bibir plak ke??adeh hidung la bibir la...muka daiyan ni in real life berlubang jugak bekas2 j ...

nape sian kat mak dia?
Quote Ladybird910 23-3-2020 03:31 PM
zuriey: Repair muka kah si budak dyan ni..i suka dia dlm drama dee...

Nosejob rasanya..
Quote fadz84 23-3-2020 03:48 PM
bintangct replied at 23-3-2020 03:24 PM
nape sian kat mak dia?

Mak dia novelis Samsiah Mohd Nor tu.. hehe.. Xtau la plk nape sian kat mak dia..
Quote Armand2018 23-3-2020 04:11 PM
Daiyan ni suam kuku sangat. Tapi pergi event prestige . Somehow, i wonder la mcm ne boleh jadi duta? Invited guest?
Quote apedehal 23-3-2020 04:39 PM
Armand2018 replied at 23-3-2020 04:11 PM
Daiyan ni suam kuku sangat. Tapi pergi event prestige . Somehow, i wonder la mcm ne boleh jadi duta? ...

Bayar kut...mcm nilopak tu selalu tag under valiram..ni aku assume je coz aku pun xtau camana pergi2 fashun show ni berfungsi

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top