Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Maya Karin Dikecam Berjemaah Kerana Setuju Berjogging Semasa Perintah Berkurung

21-3-2020 11:21 AM| Komen: 101



Bagai menjerat diri sendiri, aktres popular Maya Karin dikecam warganet apabila bersetuju dengan pendapat seorang lelaki yang keluar bersenam dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan.

Kejadian yang berlaku di Pulau Pinang itu membabitkan Perunding Kardiologi, Dr Ong Hean Teik yang menegaskan tempoh ini bukanlah perintah berkurung, tetapi bertujuan menghalang himpunan ramai dan memastikan jarak sosial. 

Dek kerana bersetuju dengan pendapat tersebut, Maya Karin dituduh tidak peka dengan pandemik Covid-19 ini. Lebih memalukan kerana Maya sendiri adalah selebriti yang berjuang untuk alam sekitar tetapi ingkar dengan arahan kerajaan?

Twitter

Di dalam kekalutan perintah berkurung ini, pendapat Maya ini tidak membantu malahan membuatkan lebih ramai panik.

IG

Berikutan itu Maya kemudiannya meminta maaf di atas kekhilafannya. Permohonan maafnya dibuat dalam beberapa kicauan berasingan.

IG
Biar pun begitu, perbahasan masih berterusan dan nama Maya Karin masih trending di Twitter hingga saat ini.


Apa yang menariknya selepas beberapa jam Maya meminta maaf, Astro Awani menerbitkan video pendek Maya memberi nasihat kepada rakyat Malaysia supaya kekal berada di rumah. Amat bertentangan dengan pendapatnya sebelum ini. Tidak dapat dipastikan sama ada ianya direkod sebelum atau selepas ianya trending.


Dalam masa sama, Adibah Noor memuat naik klip video ramai selebriti meminta agar rakyat Malaysia terus berada di rumah.


Apa pun, penangan Covid-19 memang dasyat. Tersilap cakap pasti akan dicerca dan sebagai selebriti, Maya Karin sepatutnya lebih peka dengan suasana genting saat ini. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 101
Komen

Previous : Bagusnya Neelofa, Nora Danish Buat IG Live Beri Kesedaran Duduk Rumah!

Next       : "Benda Paling Saya Takut Terjadi" - Bapa Saudara Muaz KoolFM Meninggal Akibat Covid-19

Komen Terbaru

Quote hayrin86 28-3-2020 09:03 AM
princessmiang replied at 28-3-2020 09:00 AM
X haramkan pn xde radio yg pasang

Bagus la kalau begitu, lagipun dia bukan penyanyi pada asalnya

Lain-lain Komen

Quote hyie 21-3-2020 11:25 AM
meols harap kucing2 kak deeba nour sihat walafiat yaaach
Quote tagas 21-3-2020 11:25 AM
bodohhhhh

pohhhkemakkkkk
Quote dubuk 21-3-2020 11:30 AM
aminah poyo                          
Quote Nenasketum 21-3-2020 11:30 AM
Cardiologist yang sama about 7 days ago https://www.nst.com.my/news/nation/2020/03/574566/covid-19-experts-call-speedier-urgent-response
Ada simtom alzheimers
Quote Aunty_Acid 21-3-2020 11:43 AM
Mesti badan dan ketiak bau tengik dan pahit jog kat luar, baik jog kat dlm umah ada ekon keti pun bau wangi je
Quote Kurex 21-3-2020 11:47 AM
Salah sorang artis yg anti kerajaan..balik German je la
Quote umie 21-3-2020 11:49 AM
Cantik x semestinya cerdik!
Quote beta_carotene 21-3-2020 11:51 AM
hyie replied at 21-3-2020 10:25 AM
meols harap kucing2 kak deeba nour sihat walafiat yaaach

komen yang TETIBERR camni buat air milo ais meols tersembur
Quote EJALTI 21-3-2020 11:54 AM
Cantik tapi BODOH PIANG....  Selayaknya la dianugerahkan ketiak bau tengit masam...
Quote 800214 21-3-2020 11:57 AM
I ada nmpk story fb siti saleha jogging ngan laki ptd dia. Katanya area rumah je.
Quote salmon-suki 21-3-2020 11:59 AM
Sudah laa ko maya..minta maaf tp xnampak mcm kesal pun..lebih kepada wateva kan je netz y kecam tu..

And y suh cakap politely ngn retis ni,korg jgk y mulut hansuang komen buruk2 kt tabligh..sama lah mcm poremer2 y double standard kt sini...just plain stupid..
Quote biozipstar 21-3-2020 12:12 PM
haritu kena puji, then kena kecam. puji kecam puji kecam sampai bila2.hadoi
Quote makneng 21-3-2020 12:33 PM
Korang ni pun.. Celah mana retis malaysia ni bijak... Artis yg bijak boleh bilang dgn jari uolls
Quote stania83 21-3-2020 12:47 PM
justification dia kat hopsital pon jarak sesama manusia pon 1.5 meter, apa salah nya jogging kat tempat takde org. bodo ke tidakk
Quote merrissa 21-3-2020 12:47 PM
kat rumah nak exercise tak leh ke? kata pakar doktor...haruslah rumah besar leh pusing2...lain la mcm ku miskin hina ni...rumah kecik...tp boleh je nak exercise...wpon rumah sekangkang kera...
Quote KIM.K 21-3-2020 01:19 PM
Edited by KIM.K at 21-3-2020 01:21 PM

Semalam iols demam panas, harini dah ok. Ada sakit kidney kiri, seram sejuk, birit2 takut lak tanda2 covid. Pagi ni pegi klinik, nampak tabligh2 datang buat saringan

Eventho diorg lalu laluan lain yg jauh, rasa tak happy kat klinik. Sini tempat ignorants sebarkan jangkitan, area paling risky..paling kena elak. Nak buat macamana demam wajib melapor takut covid ke apa





Quote Amigurumi 21-3-2020 01:20 PM
stania83 replied at 21-3-2020 12:47 PM
justification dia kat hopsital pon jarak sesama manusia pon 1.5 meter, apa salah nya jogging kat tem ...

Kalau semua orng fikir mcm tu dr tempat takder orang jadi ramai orang. Tak adil untuk orng lain
Quote djzara81 21-3-2020 01:34 PM
Utk yg berdegil & still nk pi jogging kt tmn yg xde org, bayangkn ko pi jogging & tiberr out of no where ada sorang positif covid yg lalu situ yg ko sendiri x kenal & x psl2 terpegang or terbersin kt ko, ko ghase ko smpt tak nk stop virus tu merebak msk bdn ko?
Quote umbut 21-3-2020 01:49 PM
merrissa replied at 21-3-2020 12:47 PM
kat rumah nak exercise tak leh ke? kata pakar doktor...haruslah rumah besar leh pusing2...lain la mc ...

Kau wat je yg cam dlm ig viral tu... letak sabun kat lantai... letak air... ala2 buat threadmill

Lihat semua komen(101)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top