Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Jernihnya Terusan" - Covid-19 'Bersihkan' Pencemaran Air, Udara Di Itali

20-3-2020 05:27 PM Komen: 40
Di sebalik kisah duka yang menyelubungi Itali dan seluruh dunia yang dilanda wabak Covid 19, siapa sangka pandemik itu turut membawakan sinar dari sudut lain.

CNBC melaporkan, sekatan pergerakan di Itali memberikan kesan positif apabila kualiti air di bandar pelancongan, Venice menjadi lebih baik.

Dapat dilihat dari beberapa keping gambar semasa yang diambil menunjukkan air di terusan menjadi lebih jernih dan bersih.

Kredit foto:Manuel Silvestri | Reuters


Ia dipercayai berpunca daripada jumlah pelancong yang turun mendadak sekaligus tidak lagi membanjiri bandar tersebut.

Begitu juga dengan kualiti udara yang semakin bersih dan kurang pencemaran berlaku.

Sebelum ini The Guardian melaporkan pihak berkuasa di sana sudah mengambil tinakan terhadap lebih 40,000 yang ingkar arahan kawalan pergerakan di negara itu.

Kredit foto:Andrea Pattaro | Getty Images


Dalam pada itu, imej dari satelit Nasa di China baru-baru ini turut menunjukkan pencemaran udara yang semakin berkurangan sejak arahan berkurung dilakukan di negara itu.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Tinot7 23-3-2020 01:17 PM
damsel_fiji replied at 23-3-2020 12:16 PM
klu baca news katanya bersih sebab bot2 yg melambak2 tu semua dah xde..cruise pon x singgah dah

Mase kat situ 2000an, ada sampah sarap juga. Bot2 pun ada.

Lain-lain Komen

Quote munchkin 20-3-2020 05:30 PM
Manusia dah lama mendera alam dan haiwan.

Now they are forced to lock themselves in to prevent abusing the mother earth.

Thank god. The world can heal from evil human being. Kesan nya manusia baik pun terpalit.
Quote sharlenetexas 20-3-2020 06:52 PM
Masa pergi dulu hujan jadi tak nampak kat mana cantiknya venice ni.
Quote bloodyamuk 20-3-2020 08:24 PM
hikmah musibah corona ...haiwan2 lain berbahagia jua
Quote jazaa100 20-3-2020 08:26 PM
Maksudnya pelancung lah yg buat sg tu tercemar?....

Mcm tak cerdik je
Quote RatuDunia94 20-3-2020 08:28 PM
Italy ni nampak je mcm indah. Tp ummahnya PPRT jah..
Quote beta_carotene 20-3-2020 08:39 PM
RatuDunia94 replied at 20-3-2020 07:28 PM
Italy ni nampak je mcm indah. Tp ummahnya PPRT jah..

baik pergi negara2 europe yg xfemes mcm czech, austria, poland semua tu nok...
lawa pun lawa.. tp retis2 malaysia mana tau tempat2 tu
Quote RatuDunia94 20-3-2020 09:41 PM
beta_carotene replied at 20-3-2020 08:39 PM
baik pergi negara2 europe yg xfemes mcm czech, austria, poland semua tu nok...
lawa pun lawa.. tp ...

Kannnn.. Italy is so OVERRATED sama mcm France..
Quote Supersirap 20-3-2020 10:40 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote Laracrop 20-3-2020 10:47 PM
RatuDunia94 replied at 20-3-2020 08:28 PM
Italy ni nampak je mcm indah. Tp ummahnya PPRT jah..

Kalau d bandingkan dengan rakyat malaysia sis?
Quote LadyCarefree 20-3-2020 10:55 PM
jazaa100: Maksudnya pelancung lah yg buat sg tu tercemar?....Mcm tak cerdik je



Bot2 xjalan so kotorkan semua mendap
Quote LadyCarefree 20-3-2020 10:56 PM
RatuDunia94: Kannnn.. Italy is so OVERRATED sama mcm France..



Ekzekli dmgan pencopet dn beggars everywhere
Quote sharlenetexas 20-3-2020 10:58 PM
RatuDunia94 replied at 20-3-2020 09:41 PM
Kannnn.. Italy is so OVERRATED sama mcm France..


Anjing kencing berak merata. Tuan tak berdisiplin.
Quote sharlenetexas 20-3-2020 10:59 PM
LadyCarefree replied at 20-3-2020 10:56 PM
Ekzekli dmgan pencopet dn beggars everywhere

Mostly orang gipsi.
Quote sekngucing 20-3-2020 11:42 PM
ikan. lumba lumba pun dtg balik
Quote mind_space 21-3-2020 12:56 AM
RatuDunia94 replied at 20-3-2020 09:41 PM
Kannnn.. Italy is so OVERRATED sama mcm France..

Yes. Indah khabar dari Rupa.
Quote 3480 21-3-2020 01:07 AM
Alhamdulillah..semoga Malaysia pun akan bersih jgk nt n semoga rakyat Malaysia dijauhi covid19..cepatlah virus ni stop.. susah hati aku mikior..
Ckp ttg kws cantik.. aku ada follow instapemes x brpa pemes ni.. dia suka melancong tmpt yg org lain jrg p.. taun lps dia p Sri Lanka.. dia ckp akan teruskan p melancong ke tempat yg org lain x p
Quote DARSITA 21-3-2020 02:52 AM

Jernih utk sementara waktu kerana keladak tanah pasir di atas dasar still there cuma tak digerakkan oleh perahu dan jentera lain sahaja.
Quote cmf_premierleag 21-3-2020 03:10 AM
beta_carotene replied at 20-3-2020 08:39 PM
baik pergi negara2 europe yg xfemes mcm czech, austria, poland semua tu nok...
lawa pun lawa.. tp ...

retis msia dan acik2 kepam cuma kenal london dan paris jah
chimonix, halstat,cologne,bavaria tu sume mana depa kenal
Quote cmf_premierleag 21-3-2020 03:12 AM
RatuDunia94 replied at 20-3-2020 09:41 PM
Kannnn.. Italy is so OVERRATED sama mcm France..

pastu dgn hancing sana sini kat rome tu
trevi fountain tu pun sampah sarap bersepah sbb ramai lepak and x reti2 nk berambus blk rumah

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top