Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

12 Kakitangan KKM Dijangkiti Covid-19, Seorang Kritikal

Oleh: hafiz.ahmad |21-3-2020 10:45 AM Komen: 72
Perintah Kawalan Pergerakan sudahpun masuk hari keempat dan banyak berita kurang senang yang kita terima terutama berkenaan sikap sesetengah rakyat Malaysia yang masih berdegil dengan arahan kerajaan.



Setiap hari, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan mengemas kini data berkenaan pesakit Covid-19 di laman sosial seperti Twitter untuk tatapan umum.

Terbaru, KKM telah melaporkan bahawa 12 kakitangan mereka yang bekerja dalam waktu genting ini telah dijangkiti virus berkenaan.



Berita ini amat menyedihkan apabila memikirkan mereka telah mempertaruhkan nyawa untuk menyelamatkan rakyat, namun nyawa mereka pula yang terancam.


Sumber Gambar: Awani

Sambung KKM lagi, seorang daripada yang dijangkiti kini berada dalam wad kecemasan (ICU) dengan bantuan pernafasan. 

Buat anda yang mahu mengikuti perkembangan semasa keadaan negara berkenaan wabak Covid-19 ini, boleh ikuti laman Twitter KKM!


"Seorang daripada 12 kakitangan KKM yang dijangkiti kini berada di ICU dengan bantuan pernafasan" - KKM

Semoga semuanya selamat sahaja buat hero-hero kita. Buat anda pula, jangan lupa untuk #StayAtHome okey! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 72
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tensic~ 23-3-2020 09:54 AM
Dr erna nadia tu dekat teluk intan ks

Lain-lain Komen

Quote GigaMom 20-3-2020 05:41 PM
Kesian org2 yg mmbantu pula tkena
Ibarat ahli palang merah dtg mmbntu di medan perang
Tp dibunuh pula
Quote harizs 20-3-2020 05:43 PM
[fbp]https://www.facebook.com/157851205951/posts/10156837884915952/[/fbp]
Quote aHoi83 20-3-2020 05:53 PM
Sedihnya. Moga selamat hendaknya
Quote ninja boy 20-3-2020 05:58 PM
Rakyat degil menyusahkan kkm
Quote tuberoses 20-3-2020 05:59 PM
sedihnya, penting frontliner ni tp masih lagi ada manusia2 yg amik mudah....contoh manusia bebal bodoh yg upload tgh makan kenduri sup kambing ke kepala kambing tu sambil duk perli2 gelak2 kuarantin apa kuarantin bapak hang....   dorg ni kalo kena covic jgn dibantu ye biar aje mampos menggelepar tepi jalan
Quote misc 20-3-2020 06:04 PM
Kesiannya dorang takde pilihan terpaksa hadap pesakit2 demi tugas. Semoga cepat sembuh hendaknya.

Yg degil masih nak keluar rumah tanpa sebab tu tolong jgn selfish.

Kalau ada yg tertangkap diperhimpunan haram selepas ni sila hukum dengan berkhidmat di hospital2.

Suruh dorang basuh toilet hospital dan sapu sampah atau jadi assistant nurse.

Geram aku.
Quote Rahah 20-3-2020 06:17 PM
Risiko yang terpaksa dihadapi... semoga cepat sembuh... Amin...
Quote bloodyamuk 20-3-2020 06:18 PM
kesiannya yang kena keje frontliner ni...doa kami untuk kalian...

saya stay at home demi kalian
Quote Dwdrum 20-3-2020 06:21 PM
kenapa tidak pakai ppe terus ?.....
Quote EJALTI 20-3-2020 06:22 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan kakitangan kesihatan nih...
Quote Aai2 20-3-2020 06:26 PM
Sedihnya....i doakan semua frontliner diberi Allah kekuatan , kesihatan dan ketabahan... semoga jangkitan frontliner ini x bertambah...
Quote Artemesiaa 20-3-2020 06:30 PM
Kalau tak kesiankan diri sendiri tolonglah kesihan kepada petugas kesihatan yang bertungkus lumus membantu melawan wabak dan memulihkan pesakit.  Moga semua petugas kesihatan terus kuat dan tak patah semangat.
Quote siq 20-3-2020 06:36 PM
moga dipermudahkan urusan, n sentiasa dalam lindungan n rahmat Allah semuanya, semoga cepat sembuh

simpati kat frontliners bahagian kesihatan ni, seriously.. sangat penat n sangat berisiko tinggi

goodluck utk semua yg masih bertugas, i will pray for all of u... juga utk my ex (nurse @ ****), moga dilindungi n dirahmati jua
Quote Ethernet 20-3-2020 06:38 PM
tuberoses replied at 20-3-2020 05:59 PM
sedihnya, penting frontliner ni tp masih lagi ada manusia2 yg amik mudah....contoh manusia bebal bod ...

PDRM tk boleh ke jejak org buat video tu. lokasi mana tu sebenarnya? ckp mcm bunyi utara, macam bunyi pantai timur?
Quote mbhcsf 20-3-2020 06:39 PM
syafakumullah.

moga kalian cepat sembuh.


#stayathome
Quote Artemesiaa 20-3-2020 06:40 PM
Dwdrum replied at 20-3-2020 06:21 PM
kenapa tidak pakai ppe terus ?.....

Bukan tak pakai tapi sebab ada pesakit pergi terus ke klinik pesakit bukan dibahagian saringan untuk penyakit covid19.  Kalau dibahagian klinik pesakit mereka tak pakai ppe macam mereka yang dibahagian saringan pakai.  Punca jangkitan sebab pesakit tak nak berterus terang sebelum peperiksaan yang mereka ada pergi ke perjumpaan tu atau ada contact dengan pesakit yang positif atau baru balik dari luar negara.  Bila dah diperiksa dan positif baru nak mengaku. Tapi sejak ada kes ni mereka semua dah mula pakai ppe katanya.
Quote hafiz.ahmad 21-3-2020 10:45 AM
Perintah Kawalan Pergerakan sudahpun masuk hari keempat dan banyak berita kurang senang yang kita terima terutama berkenaan sikap sesetengah rakyat Malaysia yang masih berdegil dengan arahan kerajaan.









Setiap hari, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan mengemas kini data berkenaan pesakit Covid-19 di laman sosial seperti Twitter untuk tatapan umum.


Terbaru, KKM telah melaporkan bahawa 12 kakitangan mereka yang bekerja dalam waktu genting ini telah dijangkiti virus berkenaan.




[twitter]https://twitter.com/KKMPutrajaya/status/1240916382369198081[/twitter]


Berita ini amat menyedihkan apabila memikirkan mereka telah mempertaruhkan nyawa untuk menyelamatkan rakyat, namun nyawa mereka pula yang terancam.





Sumber Gambar: Awani





Sambung KKM lagi, seorang daripada yang dijangkiti kini berada dalam wad kecemasan (ICU) dengan bantuan pernafasan.


Buat anda yang mahu mengikuti perkembangan semasa keadaan negara berkenaan wabak Covid-19 ini, boleh ikuti laman Twitter KKM!




"Seorang daripada 12 kakitangan KKM yang dijangkiti kini berada di ICU dengan bantuan pernafasan" - KKM


Semoga semuanya selamat sahaja buat hero-hero kita. Buat anda pula, jangan lupa untuk #StayAtHome okey! - CARI
Quote Rahah 21-3-2020 10:49 AM
Semoga mereka sembuh...

Sedihnya staf kat ICU tu...
Quote Armand2018 21-3-2020 10:52 AM
Pdrm tolong selalu ronda kawasan kampung. Kampung people ni tak gheti bahasa, g kedai runcit pun bawak satu family memborong. Jadah

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top