Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kongsi Aktiviti Di Rumah Pun Kena Kecam Tak Prihatin Covid-19, Dah Kenapa?

20-3-2020 04:06 PM Komen: 64


Situasi genting yang disebabkan pandemik Covid-19 ini dirasai oleh majoriti masyarakat dunia.

Apatah lagi ketika Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan di sesetengah negara menyebabkan masing-masing cuba menghiburkan diri sendiri.

Di Malaysia, mereka yang berada di rumah masuk hari ketiga ini mengemaskini akaun media sosial dengan aktiviti masing-masing. Ada yang asyik memasak, menonton televisyen serta membuat lawak antara satu sama lain.

Bagaimanapun, ada juga yang risau melihat perkembangan ini seolah-olah tiada kegelisahan dari orang awam. Pakar motivasi bisnes yang menggelarkan dirinya Cikgu Petir, June Mohd Som menyelar mereka yang masih bergelak tawa dengan tragedi buruk ini.

FB

Kredit foto: FB

Pendapatnya ini mendapat banyak kritikan warganet. Tidak bermakna bergurau senda membuatkan mereka lupa dengan masalah dunia, namun itu antara cara menghiburkan hati yang lara.




Malahan reputasi June juga tercalar kerana mesej yang disampaikan dengan nada keras dilihat seperti memandang hina golongan yang tidak sependapat dengannya. Ada yang membandingkan dengan dakwah cara lembut seperti Ebit Liew lebih berkesan kerana tidak pernah menghakimi orang lain.




Setelah mendapat kecaman bertalu-talu akhirnya dia memadam status tersebut. Walaupun begitu, dia masih berkongsi info mengenai Covid-19 ini.

FB


Lain padang, lain belalang. Begitu juga dengan reaksi masing-masing yang tidak sama. Moga kita bersatu hati menentang virus ini dan tidak lagi menunding jari ke arah orang lain.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LemangGoreng 30-3-2020 12:38 PM
xkn dok rumah nk tengok dinding sampai tembus je

Lain-lain Komen

Quote bloodyamuk 20-3-2020 04:09 PM
kahkah tiber je yustazah bitter acah2 pendakwah...masing2 duduk rumah buat ape pun suka hati masing2 la...


die yang bitter scroll2 timeline sendiri tengok circle die camtu...apo bengong...

kami satu family dalam group w/a gelak2 je release tension
Quote fliphair8 20-3-2020 04:18 PM
Ehhhh dia ni ngape? Laki dia stayhome umah bini no 2 ke? Takde anak nak layan ke? Hakak ni sampai penat layan 5yo ngan 12yo main bingo....masak ape yg diorang nak makan....heaven duk umah ngan suami dan anak2..tanpa perlu terkejar2 like we usually do..sempit otak ko kak
Quote azimodin 20-3-2020 04:19 PM
Kalau tengok orang negara lain siap pakat2 pasang lampu liplap, menyanyi karaoke & berzumba kat verandah. Elok je masing2 menceriakan diri sendiri. Dalam hati bimbang jugak tapi tak kan nak meroyan sentiasa. Yg patut kita bimbangkan geng2 yg masih melepak macam xde apa2 yg berlaku.
Quote manehnya 20-3-2020 04:25 PM
Setazah dah know.. bistu nak Suh layan sedeh jd depression ka hapa... Eh biolah x salah pun
Quote Skuau 20-3-2020 04:25 PM
takkan nak nangis2 hempuk kapla kat dinding.....
Quote ayorsuam 20-3-2020 04:37 PM
Pehal Cikgu June ni? Orang dah duduk rumah sudah lah.. Dari marah orang yg duduk rumah baik lagi marah orang2 yg tak reti duduk rumah, menipu membohong ada contact rapat dgn patient covid, pegi oversea tak ngaku.. Tu pegi marah jemaah tabligh balance yg MIA tu...
Quote barfi 20-3-2020 04:39 PM
fliphair8: Ehhhh dia ni ngape? Laki dia stayhome umah bini no 2 ke? Takde anak nak layan ke? Hakak ni sampai penat layan 5yo ngan 12yo main bingo....masak ape yg ...


Haha iols pun bahagia rasa hari ni suami cuci pinggan dapur semua. Pastu masakkan utk kami.. hehe sebab sebelum ni suami kerja hari2 sibuk sangat..
Quote MadameOnion 20-3-2020 04:41 PM
gambar bilik cprc penang tu dpat kat mana ye tt?
Quote Intanmahsuri 20-3-2020 04:48 PM
Nak up status , suka hati korang lah. Aku tak ada selera nak up status - eh tapi aku memang jenis tak up status pun - buat IG story je..
Quote LH76 20-3-2020 04:49 PM
Hidup cikgu june sendu. sape yg hidup satu rumah dgn dia dia mst depress. sape yg kwn dgn dia mst stress dgn kebingokkan dia. cikgu june ni mst spesis hati dengki bila tgk org lain bahagia.
Quote gummiebear 20-3-2020 04:50 PM
Pehal cikgu june bitter sangat nih? Kat umah ddk sorang2 ke? Takde org nak berbual bergurau senda dgn cikgu itu yang bitter tengok org lain bahagia
Quote MeghanK 20-3-2020 04:57 PM
dia gelabah bubis sensorang, dia nak ajak orang gelabah bubis sekali..tipikal

meols senyum sinis jah
Quote sarah82 20-3-2020 04:59 PM
Laaa.. Org nak kongsi.. Tak suka tak payah tgk la mangkuk.. Senang.. Ang yg pilih nak bitter sangat..
Quote Boomibulat 20-3-2020 05:03 PM
Patutnya org berpurdah ni jaga sikit ape nak tulis tu..laki dia tabligh kut..
Quote damsel_fiji 20-3-2020 05:15 PM
la..abis tu x kanlah nak sedih2 meratap di hujung almari..cukup dua minggu masuk wad gila pulak
Quote JohnyEnglish 20-3-2020 05:20 PM
jap lg @dizekni masuk bekap ustajah
Quote meow_tompok 20-3-2020 05:21 PM
yg dia bebel kat socmed pasal aktiviti org lain, bole pulak
Quote crazybeach 20-3-2020 06:09 PM
eh pompuan sial ko ni kerja cikgu tapi bebal tak sudah. kau dok merempan pasal life orang lain dah kenapa? dah habis cari hina dalam diri sendiri ke bak kata favourite quote kat fb kau tu? mohon cuci otak tu dengan sanitizer botol besar bagi hilang virus bodoh yang melekat kat central nervous system kau tu yach
Quote crazybeach 20-3-2020 06:28 PM
eh ape kau merepek ni sial pasal personal branding bagai? bukak booth tapi tak menyorok bawah meja? using yourself to sell product? tapi kau sendiri duk berkabung menyorok bawah jubah kepam kau tu? personal branding kau sendiri ke laut lagi nak syok sendiri bukak marketing class dengan suara itik bingit kau tu. lepas tu nak fefeling patah amin bawak kau jalan2? eh babi muka kau pun patah tak boleh nak nampak lagi nak fefeling dia boleh syok kat ko?

[fbvlink]https://www.facebook.com/junemohdsomofficial/videos/675779139259020/[/fbvlink]

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top