Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kalau TikTok Takpe, Jadi Trend" - Emma Pelik Orang Kecam Post Keagamaan

20-3-2020 12:53 PM|Oleh: LilRose| Komen: 30

Emma Maembong menerusi Instagramnya hairan dengan sikap segelintir masyarakat yang memandang negatif apabila amalan kebajikan dan keagamaan.


Kredit foto: IG

"Pelik zaman sekarang. Kalau post TikTok tak apa, jadi trend ramai-ramai akan ikut. 

"Bila post bab agama mesti ada komen nak tunjuk la tu' atau 'nak perli-perli'," tulisnya.


Kredit foto: IG

Emma berpendapat tidak salah berkongsi amalan baik di laman sosial.

Oleh itu, Emma meminta orang ramai supaya berhenti bersikap negatif dengan posting sedemikian.

"Jangan bila orang post mengenai agama je nak kecam. Lama-lama semua orang takut nak post. 

"Akhirnya, pasal agama semua dah senyap di IG, Hanya tinggal cabaran yang merepek untuk ditularkan atau tarian TikTok," katanya.

Menurut postingnya itu, Emma memuat naik perkongsian berkenaan sementara menunggu solat berjemaah fardhu Isyak bersama suami dan bapa mentuanya.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Boleh nak posting berkaitan apa-apa hal pun, tetapi biarlah berpada. Tak semua orang bersependapat dengan kita. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 29
Komen

Previous : "Hati Rasa Berhutang, Allah Dah Jentik," Dahlia Shazwan Kini Berhijab Sepenuhnya

Next       : Sarah Suhairi Ke London, Alasannya Atas Urusan Keluarga

Komen Terbaru

Quote mieymiey 23-3-2020 09:59 AM
Tiberrrrrr jer ko Timoh kan

Lain-lain Komen

Quote umbut 20-3-2020 01:31 PM
Nak mensucikan diri kah timohh
Quote chandrahusin 20-3-2020 01:41 PM
Emma ni nmpak betul2 happy ni
mmg hati tgh berbunga2 sgt
good for you Emma!
Quote claudya 20-3-2020 01:45 PM
emma lepas kawen nampak wangi pulak semoga yang baik2 je untuk emma and husband
Quote salmon-suki 20-3-2020 02:00 PM
Ntah ler..ai suka tgk baju wedding dia and dia ni ada seri pengantin tu..kalau anak mcwilson tu ai rasa xdee seri pengantin n baju kureng sket..kecuali baju akad nikah y ala2 jaket tu..y tu lawa..{:smile
Quote zuriey 20-3-2020 02:02 PM
Tak selari dgn perangai ko kot..tu org kecam..
Quote doubleA 20-3-2020 02:03 PM
Iols sorang je ke yg pening baca ayat timoh kat caption tu menyesal pulak baca
Quote minah_selekeh 20-3-2020 02:04 PM
Lantak la orang nak cakap apa Timohhh.. Yang penting ko happy.. Ko post la benda2 keagamaan pun, aku tetap tak impressed pun..
Quote KelisaOren 20-3-2020 02:25 PM
Org masih ingat propa ko yg dulu kot...elok2 bertudung litup sesuci embun pagi tetiber bertebaran gambo aksi2 gersang ko timah
Quote KIM.K 20-3-2020 02:25 PM
Timoh..benci boto hang kat aku no
Sampai hati pakai baju kawen yang aku dah cop. Designer perak feveret aku tu. Tak sanggop dah nak pakai
Pastu hang menikoh palop kat bora ombak..benci den namo tompek tu. Ada sorang bitch cum witch mandrem laki dia kawin sana gak
Ambik la semua timoh..ko bahagia gitu silakan..binalah mahligaimu diatas air mataku


Quote rjnadiah 20-3-2020 02:26 PM
Edited by rjnadiah at 20-3-2020 02:27 PM

Buat apa nak kisah org kecam kalau kau post bab keagamaan. Benda baik kot. Org nak kecam pun tuhan tahu apa kau buat. Tuhan yg menilai. Jgn ambil port sgt apa org cakap
Quote salamon 20-3-2020 02:27 PM
Sapa emma kembong ni!!
Aku x undi dia la!!
Quote rjnadiah 20-3-2020 02:32 PM
salmon-suki replied at 20-3-2020 02:00 PM
Ntah ler..ai suka tgk baju wedding dia and dia ni ada seri pengantin tu..kalau anak mcwilson tu ai r ...

Anak mcwilson tu nak nmpak seri macam mana sebelum kawin lagi dah macam pergi honeymoon laki bini iolss tngok
Quote salmon-suki 20-3-2020 02:37 PM
rjnadiah replied at 20-3-2020 02:32 PM
Anak mcwilson tu nak nmpak seri macam mana sebelum kawin lagi dah macam pergi honeymoon laki bini  ...

Hahahaha..ntah lerr..sbb ai x minat sgt ngn kapel tu,even emma ai xminat and both ai xde follow socmed dorg..tp lalu2 masuk kat feed ai,tgk memang lain ler..emma berseri2 gitu,anak mcwilson kureng seri..feymes pun sbb kek chandelier jah..tp xde seri pengantin..huhu
Quote tagas 20-3-2020 02:42 PM
pic bwh kangkang jantan masih terngiang2 dek netizen

yg mana telah mengaburi sume pic pic kebaikan ko dek timah oii

so better ko dok dendiam

semakkkkkk
Quote missatiey 20-3-2020 04:10 PM
sblum posting, bleh x fikir dulu?  klu hal keagamaan pun, klu hal org lain buat ibadah, mgkin elok utk ambik panduan.Tpi klu gmbr sndiri, x pyh le..nnti kluar fitnah, sngaja nk mnnjuk2 le, apa2 ke..Hal yg baik2 ttg kita, diam2 jer, x pyh tayang. Klu ikhlas, nnti x trsgka, dpt gnjaran...
Quote belilies 20-3-2020 05:25 PM
It's not about amalan. It's you. Orang dah tau kau tu bermuka muka. Sapa suruh terburu buru pakai tudung dulu pastu buka.
Quote biozipstar 20-3-2020 07:20 PM
stp orang piki lain2. kalau aku nampak org buat baik, aku rasa bagusnya. ha mcm tu. tapi kalau tau pangai buruk dia dan dia still upload gambar baik, mcm talam dua muka. ha mcm tu
Quote dewimalam78 20-3-2020 09:10 PM
Teringat awal emran dan lcb kawen tunjuk gambar solat jemaah. Lps tu fasha dgn new asben.
Now emma pulak .
Lantak la diorg nk tunjuk gambar apa. Ai enjoy la layan gambar sapa2 yg lalu lalang.
Kena ingat stp org ada sisi baik dan sisi jahat. Sama la mcm kita semua.
Quote elzy 20-3-2020 09:58 PM
Orang lain biasa solat sendiri atau berjemaah tak masuk gambar
dalam social media Emma.  

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top