Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Sayang Mereka Sangat" - Ustaz Ebit Lew Belanja Kfc, Sumbang Aircond Pada Petugas Hospital

23-3-2020 11:15 AM| Komen: 15



Kredit Foto - Facebook Ustaz Ebit Liew

Alhamdulillah. Prihatin betul penceramah terkenal, Ustaz Ebit Lew terhadap petugas kesihatan kita.

Beliau berkongsi dua hantaran berbeza di media sosi@lnya,  memberi sumbangan makanan dan pendingin udara kepada petugas kesihatan di Hospital Sg Buloh. 



Kredit Foto - Facebook UStaz Ebit Liew

Loading FB Post...

Loading FB Post...

Wargamaya terharu dengan usaha Ustaz Ebit ini dan mendoakan kebaikan ustaz serta penyumbang lain.

Menurut petugas di Hospital Sg Buloh, mereka masih memerlukan beberapa buah khemah di sana. Dan menerusi ruang komen, petugas-petugas kesihatan di beberapa klinik dan hospital lain turut memerlukan sumbangan pendingin udara dan khemah.

Kalau di Istana Negara tempohari ramai berpusu-pusu memberi sumbangan pada para wartawan bertugas, apa kata jika mereka berbuat perkara sama pada petugas kesihatan seluruh negara terutama yang terlibat dengan COVID-19 ini. 

Namun, jangan lupa patuhi arahan keselamatan dan perintah larangan ok.-CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 15
Komen

Previous : 14 Hari Berkurung Itu Membosankan? Eh! Tak Bosanlah, Lakukan 8 Perkara Ini

Next       : Tak Perlu Datang Kaunter, Ada 3 Cara Mohon Pengeluaran i-Lestari KWSP

Komen Terbaru

Quote jazaa100 23-3-2020 06:41 PM
Mulotkoyak replied at 23-3-2020 05:01 PM
Hrp bg la bonus sebulan setengah kat jururawat ni atas usaha diorg. Penat tau. Xpun bg rm2000 sorg.  ...

Akan bg tu.....

Tunggu le reda dulu....

Lain-lain Komen

Quote natrahn 23-3-2020 11:19 AM
Tak henti hantar bantuan pada petugas

[fbp]https://www.facebook.com/ebitlew/posts/2823467067771558[/fbp]
Quote LautBiru52 23-3-2020 11:58 AM
Tak ada tabung kutipan ke disalurkan kepada hospital utk beli kelengkapan? Patient semakin ramai kan
Quote Tinot7 23-3-2020 12:04 PM
Bagus ebit liew ni..
Quote sonatalady 23-3-2020 12:13 PM
Semoga dipermudahkan urusan mereka yg byk membantu.
#hanyamampuberdoa
Quote natrahn 23-3-2020 12:34 PM
LautBiru52 replied at 23-3-2020 11:58 AM
Tak ada tabung kutipan ke disalurkan kepada hospital utk beli kelengkapan? Patient semakin ramai kan

yang ada kerajaan buat tabung COVID-19 tu... ustaz ebit ada buat tabung dia sendiri...
Quote CiliPadiSedap 23-3-2020 12:35 PM
Jom derma.  #DermaUstazEbitLiew
Quote munchkin 23-3-2020 12:52 PM
Ada orang kata dia tabligh kan?

Ha macam ni lah patut yg lain contohi. Org mcm ni kita mahukan. Dia layak jadi ketua tabligh. Selayak layaknya.


Terima kasih ustaz ebit. Jasa mu sangat dikenang.
Quote natrahn 23-3-2020 01:40 PM
LautBiru52 replied at 23-3-2020 11:58 AM
Tak ada tabung kutipan ke disalurkan kepada hospital utk beli kelengkapan? Patient semakin ramai kan

awak.. ni ada tabung [twitter]https://twitter.com/KKMPutrajaya/status/1241947012754313217[/twitter]
Quote LautBiru52 23-3-2020 02:45 PM
natrahn replied at 23-3-2020 12:34 PM
yang ada kerajaan buat tabung COVID-19 tu... ustaz ebit ada buat tabung dia sendiri...

Tabung yg kerajaan wujudkan tu untuk bantu rakyat yg kena potong/hilang punca pendapatan kan. Yg aku maksudkan ni tabung utk kelengkapan hospital contohnya
Quote LautBiru52 23-3-2020 02:46 PM
natrahn replied at 23-3-2020 01:40 PM
awak.. ni ada tabung

Owh ade. Tq ye
Quote Artemesiaa 23-3-2020 02:52 PM
Masa nilah mereka yang berkemampuan boleh terus menderma tak perlu nak tunggu orang buat tabung baru nak bertindak.  Semalam pun ada orang perseorangan sama2 nak bantu mereka yang nak tolong print 3D mask DIY utk kegunaan petugas perubatan.  
Quote Ladybird910 23-3-2020 03:22 PM
Hehehe...

Ebit liew ni pon tabligh..tp xde plak nmpk sapa2 nk puji bagus tabligh ni.

Mostly akan puji ebit liew as ebit liew..but when it comes to other ppl yg join tabligh..terus chop tabligh tu bermasalah..how irony is that

Mots: dont generalized. The prob is the person itself..tp yelaaa,sebab nila setitik..habis selori susu rosak
Quote Skuau 23-3-2020 04:58 PM
CiliPadiSedap replied at 23-3-2020 12:35 PM
Jom derma.  #DermaUstazEbitLiew

1 rakyat Msia(yg mampu) derma rm10 pon sdh memadai...
Quote Mulotkoyak 23-3-2020 05:01 PM
Hrp bg la bonus sebulan setengah kat jururawat ni atas usaha diorg. Penat tau. Xpun bg rm2000 sorg. Dh okay. Duit bole cari. Nyawa ni susah tau and kepenatan tu akn hilang.
Quote jazaa100 23-3-2020 06:41 PM
Mulotkoyak replied at 23-3-2020 05:01 PM
Hrp bg la bonus sebulan setengah kat jururawat ni atas usaha diorg. Penat tau. Xpun bg rm2000 sorg.  ...

Akan bg tu.....

Tunggu le reda dulu....

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top