Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Untuk Yang Degil Masih Ingkar, Tokti Rayu Dengan Lagu #dudukrumah!

20-3-2020 09:51 AM|Oleh: hafiz.ahmad| Komen: 95


Sudah masuk hari ketiga Perintah Kawalan Pergerakan oleh kerajaan, namun masih ramai lagi rakyat Malaysia memandang kecil isu ini. 

Ada beberapa individu yang tidak bertanggungjawab masih keluar tanpa sebab yang kukuh membuatkan nyawa orang sekeliling terancam.

Melihatkan situasi yang semakin membimbangkan, ramai selebriti dan individu berpengaruh di media sosial yang menjalankan kempen untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia.


Sumber: Instagram Neelofa

Tidak terkecuali, Datuk Seri Siti Nurhaliza turut sama menjalankan kempen ini, malah dengan cara yang sangat unik. Tokti telah memuat naik sebuah video yang melihatkan beliau menyanyi lagu ciptaannya sendiri bertajuk Duduk Rumah.




Nasihat ini jangan tak dihirau
Duduk rumah janganlah merayau
Corona virus haruslah dirisau
Duduk rumah janganlah melilau


Video Tokti ini mendapat reaksi positif netizen yang memuji tindakan beliau dalam meringankan beban kerajaan untuk membendung wabak Covid-19


"Ni kalau Corona ada telinga, dia pun dengar cakap Tokti"





Apa-apapun, syabas buat Tokti! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 95
Komen

Previous : Datin Seri Nur Shahida Failkan Penceraian? Datuk Aliff Syukri Kata 'No Komen'

Next       : Tolong Jangan Bahan Pelindung Muka DIY Aishah!

Komen Terbaru

Quote September14 29-3-2020 09:38 AM
Nham22 replied at 21-3-2020 01:48 PM
Aku terganggu dgn mulut die.. Awat senget2x...

Sama lah... apatah jd dgn mulut dia senget n mulut mcm lebar.... dah x lawa mcm dlu

Lain-lain Komen

Quote bluebutter 20-3-2020 09:54 AM
Nakkkkkk jugakkkkk mencapubbbbb... Aiyooo..
Quote Kurex 20-3-2020 10:12 AM
Zul Ripin taknak merayu ke
Quote naina 20-3-2020 10:15 AM
sedapnya suaraaaaa
Quote naina 20-3-2020 10:16 AM
Kurex replied at 20-3-2020 10:12 AM
Zul Ripin taknak merayu ke

kan best time2 cmni zul ripin duduk.kat rumah je kan..apa lagi nak buat selain makan tidur berak tgk tv..emmmmm
Quote kibodwatriuh 20-3-2020 10:23 AM
LOL tak payahlahhhhh
Quote Kurex 20-3-2020 10:24 AM
naina replied at 20-3-2020 10:16 AM
kan best time2 cmni zul ripin duduk.kat rumah je kan..apa lagi nak buat selain makan tidur berak t ...

Harap zul Ripin merayu sambil workout bukak baju
Quote Boomibulat 20-3-2020 10:27 AM
Kurex replied at 20-3-2020 10:12 AM
Zul Ripin taknak merayu ke

kalau kau kena kuarantin dgn Zul Ripin cmana ye..
Quote beta_carotene 20-3-2020 10:39 AM

over kaaannnn...
Quote KIM.K 20-3-2020 10:41 AM
Allahu sedatnye..
Quote hyie 20-3-2020 10:41 AM
baguslah tokti buat macam ni...pengaruh dia kan kuat...publisiti pon meluas...gittiew...
Quote Kurex 20-3-2020 10:42 AM
Boomibulat replied at 20-3-2020 10:27 AM
kalau kau kena kuarantin dgn Zul Ripin cmana ye..

Soalan kedua kalinya kau tanya aku
Quote zuriey 20-3-2020 10:43 AM
Tak rasa tokti akan berkurung saja di rmh selama 2 minggu ..
Quote kibodwatriuh 20-3-2020 10:49 AM

as alwayssssss
Quote aderaderker 20-3-2020 11:03 AM
Aku rasa selebriti and influencer kena mainkan peranan jugak.

Daripada dok tunjuk ko pergi melancong pastu dok gaduh ngan netizen kat ruangan komen macam ex bini pengacara tu, baiklah diorang share menda2 macam ni.
Cuba gi dekat thread artis melancong tu, ramai lagi yg ignorance pastu acah2 suci suruh #washyourhand and #stayathome


Quote miss_beku 20-3-2020 11:44 AM
Tak minat ctdk. Tapi aku jeles suara dia sedap sesangat. {:cryrun
Quote September14 20-3-2020 12:16 PM
Bgusla sbb dia rmai fans tp rimas tgk mulut dia tu knpa lebar skg?
Quote Lula2 20-3-2020 12:32 PM
bluebutter replied at 20-3-2020 09:54 AM
Nakkkkkk jugakkkkk mencapubbbbb... Aiyooo..

Bukan mencapub
Patutnya semua artis ni mainkan peranan mcm siti neelofa educate people, diorang ramai followers.
Quote freesia71 20-3-2020 01:29 PM
Boomibulat replied at 20-3-2020 10:27 AM
kalau kau kena kuarantin dgn Zul Ripin cmana ye..

Wooooooooo...i like that imagination.
Quote tikusmontok 20-3-2020 01:39 PM
bluebutter replied at 20-3-2020 09:54 AM
Nakkkkkk jugakkkkk mencapubbbbb... Aiyooo..

Mana boleh tak mencapap kannn

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top