Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sazzy Falak Ambil Ubat Penggalak Susu Untuk Mahramkan Idris

20-3-2020 10:39 AM| Komen: 90








"Dah 2 minggu saya ambil suplemen tambahan untuk bantu keluarkan susu badan."

Selebriti Sazzy Falak, 40 gembira bercerita mengenai usahanya untuk menyusukan sendiri anak angkatnya, Idris di laman Instagram. Semua itu diambil kira memandangkan ia lebih memudahkan hubungan mahram mereka sekeluarga nanti dan juga faktor kesihatan.

IG

"Apabila ambil keputusan untuk memilikinya, saya juga mahu menyusukannya sendiri. Maklumlah khasiat susu ibu dan hubungan mahram itu sendiri menguatkan lagi niat saya. Dah 2 minggu saya ambil ubat penggalak susu untuk merangsang penghasilan susu. Jadi, walaupun belum ada hasilnya, saya tetap positif."

Idris yang kini berusia sebulan adalah anak angkat pasangan Sazzy dan Nazril. Mereka mengumumkan peristiwa gembira tersebut Sabtu lalu kepada umum.

ig

Dalam masa sama, Sazzy berharap agar dapat menyusukan Idris selama 2 tahun sama seperti tempoh penyusuan anak kembarnya juga.

Sementara itu, rakan-rakan artis turut memberi kata-kata semangat kepada Sazzy untuk meneruskan hasratnya itu.


ig
Wah! Tahniah kepada mama Sazzy yang bersemangat untuk menyusukan sendiri Idris. Alhamdulillah, semoga tidak cepat putus asa ya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 90
Komen

Previous : Bagusnya Neelofa, Nora Danish Buat IG Live Beri Kesedaran Duduk Rumah!

Next       : Maya Karin Dikecam Berjemaah Kerana Setuju Berjogging Semasa Perintah Berkurung

Komen Terbaru

Quote Fazzbulous 24-3-2020 07:54 PM
Nham22 replied at 22-3-2020 10:23 PM
Iolss rase die outspoken berlebih2 sgt... Ko dtg lalu kedai org.. Then tetibe tegur staff situ ddk ...

hahahahha..jenis menempel kat ig retis2 lain..tapi i tak sure la retis lain acknowledge ke tak dia ni...huhuhuhuh...

Lain-lain Komen

Quote Kurex 20-3-2020 10:43 AM
Busuknya rupa suami dia
Quote zuri154 20-3-2020 10:57 AM
Cekcinya mommy susuan.... {:laugh{:laugh{:laugh
Quote prizadane 20-3-2020 11:00 AM
Good effort Sazzy. At least dia tahu juga bab hukum hakam agama.

Btw, comel sangat baby Idris.
Quote Managerara 20-3-2020 11:02 AM
prizadane replied at 20-3-2020 11:00 AM
Good effort Sazzy. At least dia tahu juga bab hukum hakam agama.

Btw, comel sangat baby Idris.

They oll tahu jahh cuma bab amal tu kurenggg
Quote djzara81 20-3-2020 11:06 AM
Comel sgt bb Idris. Semoga jd anak yg soleh
Quote Boomibulat 20-3-2020 11:08 AM
kalau ye pun x pyh ls tunjuk gmbr susu sekali..
Quote Aai2 20-3-2020 11:20 AM
Semoga Sazzy berjaya menyusu baby Idris...bkn senang nak jadi ibu susuan bg ibu yg x ada anak kecil
Quote electricopop 20-3-2020 11:43 AM
Comel nya anak dia...
Quote famiza 20-3-2020 12:16 PM
Semoga dipermudahkan urusan Sazzy sekeluarga..... Moga dijaga amanah ini dgn baik.... Cute la baby Idris ni
Quote beta_carotene 20-3-2020 12:35 PM
baby Idris tu mcm mix, n ada rupa nazril gak.. huhu
Quote pinkzara 20-3-2020 12:54 PM
Managerara replied at 20-3-2020 11:02 AM
They oll tahu jahh cuma bab amal tu kurenggg

How do you know dia kureng amal. Hahah..
Quote belilies 20-3-2020 12:55 PM
Sempat jua si depp tu menyelit.

Btw, tumpang gembira for sazzy n family. This is such a big leap. Baby pun nampak comel je since first photo they shared. Mcm ada mix.
Quote rrgal 20-3-2020 12:59 PM
Gd luck sazzy. Moga dimudahkn, bb idris so cute
Quote pavlovachoc 20-3-2020 01:30 PM
Comel nya idris..
Quote Nenasketum 20-3-2020 01:50 PM
Alhamdulillah. Ini adalah sebaik2nya. 2 thumbs up for you gal!
Quote MsKathryn 20-3-2020 01:54 PM
Comelnya baby
Quote minah_selekeh 20-3-2020 01:55 PM
Kurex replied at 20-3-2020 10:43 AM
Busuknya rupa suami dia

Dulu zaman heolls masuk Cleo Most Eligible Bachelor, sangat tasty hokeyyy!
Quote bloodyamuk 20-3-2020 01:58 PM
good effort sazzy! all the best
Quote Kurex 20-3-2020 02:00 PM
minah_selekeh replied at 20-3-2020 01:55 PM
Dulu zaman heolls masuk Cleo Most Eligible Bachelor, sangat tasty hokeyyy!

Gambar mana

Lihat semua komen(90)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top